HRVATSKO PRAVO

Prve stranačke online novine u Republici Hrvatskoj

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

03. ožujak 2007.

 

 

SANADER PREKO SATELITA ĐAPIĆA POKUŠAO ZABRANITI GOTOVO SVE POLITIČKE STRANKE NO IZ BRUXELLESA STIGAO NOVI ŠAMAR PO PREMIJEROVOM OBRAZU  - HRVATSKA NE PROVODI OBEĆANE REFORME!

 

Na vrlo perfidan način, sa velikom dozom kratkovidne političke pameti, pokušala je Sanaderova vlada preko svoje propale akvizicije Ante Đapića, nedavno u Saboru ishoditi nemoguće uvjete za gotovo sve parlamentarne i neparlamentarne stranke kako bi izbrisali moguću prijeteću konkurenciju na slijedećim izborima.

 

U neviđenom i nevjerojatno glupom izdanju, makar je pitanje može li po količini gluposti i bolesne prepotentnosti Đapić više nadmašiti ikoga osim samog sebe, ovaj klon najrigidnijeg dijela neoboljševičkih hrvatskih režima, pokušao je progurati jedan nepismeni kvazi nacrt zakona o političkim strankama, kojeg bi bolje sastavila i obrazložila i nepismena baba, a ovdje je riječ tobože o osječkom gradonačelniku i uzurpatoru HSP-a.

 

Već gotovo dvije godine poput pravog gorile u staklarni pokušava preko Šeksa i kompanije prošvercati ovu nevjerojatnu stupidnost o najmanje pet do deset tisuća članova za stranačku registraciju sa kojom je mislio riješiti se svoje noćne more – da mu na izborima više nitko ne predbacuje krađu HSP-a,  koji nije i nikada neće biti njegova stranka kao i krivotvorenje magisterija, crnokošuljaštvo, antisemitizam, premlaćivanje vijećnika DC-a Božidraja Lujanca i još puno toga.

 

No Đapiću i njegovim pokroviteljima ovaj se glupi i pokvareni plan izjalovio i prije nego su ga uspjeli izgurati na glasovanje i neslavno je propao kao što će i oni svaki na svoj način jednog dana propasti i nestati iz politike i hrvatske javnosti.

 

Što se tiče međunarodne javnosti, Đapiću su tamo odavno zatvorena sva vrata, pogotovo nakon što je dobio nogom u stražnjicu glede svojih bolesno ambicioznih htijenja da obmane i prevari vodstvo Europske narodne stranke o svojem pravom značenju i političkom djelovanju. Zanimljivo, u Hrvatskoj o tom najnovijem Đapićevom totalnom debaklu svi šute, a sasvim je normalno da i on šuti. Ili možda ipak ne, jer se je razotkrio  ovih dana,  napokon shvativši da mu je namijenjeno «piši kući propalo je», pa je krenuo naveliko pričati o propasti Europske unije kao takve i njezinom raspadu, jer je shvatio da za takve poput njega u Europskoj uniji nema mjesta.

 

Ili se pak rastrubio o samostalnom izlasku na izbore, shvativši da mu HDZ radi sebe samoga neće moći pružiti ruku pomoćnicu sa kojom ga je i stvorio i održava na površini. No, otići će jednog dana zauvijek i Đapić i njegovi besramni i mračni pokrovitelji.

 

Vidljivo je to i iz izvješća o stanju u RH kojeg je Europski parlament pripremio za Europsku komisiju u kojem se nalaze mnoge porazne ocjene Sanaderove vladavine od neprovođenja ozbiljnih reformi za uspostavu istinske tržišne ekonomije, nesuzbijanja korupcije, izostanka stvarne reforme pravosuđa i smanjenja broja sudova, pa sve do odgode reformi državne uprave radi veće transparentnosti.

 

Sumnja se duboko i na spregu vlade sa osumnjičenima za ratne zločine pred Haškim sudom(slučaj Markačevog branitelja Miroslava Šeparovića i dr.), zahtjeva se oštro smanjenje državne potrošnje(što je Sanaderovoj vladi nemoguće u izbornoj godini).  Nakon londonskog Economista, koji je Hrvatsku ocijenio kao močvarno dno Europe, njujorškog Wall Street Journala, koji je Sanadera prozvao doktorom izokretanja i Indeksa ekonomskih sloboda, prema kojem je Hrvatska na dnu europske ljestvice ekonomskih sloboda, Sanaderu teško može pomoći i  bavarski Stobier i  Ratzingerov Vatikan  a sigurno ne  kolekcija skupocjenih satova za koje nije objasnio odakle mu, kao ni propali posjet jednom drugom bivšem premijeru,  otpisanom Račanu.