HRVATSKO PRAVO

Prve stranačke online novine u Republici Hrvatskoj

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

5. ožujak 2007.

 

 

NEPOKOLEBIVA SNAGA PRAVDE I ISTINE ZADATI ĆE ODLUČAN UDARAC HRVATSKIM PRODAVAČIMA MAGLE I OBMANE!

 

Građani Republike Hrvatske prema nekim provedenim anketama kao da su svjesniji  od stranaka koje su doveli na vlast ili ostavili u parlamentarnoj opoziciji, da Republika Hrvatska od svoga otcjepljenja od Jugoslavije i Srbije 1991. godine, i velikosrbijanske agresije, ratnih zločina i genocida arhitekata “Velike” Srbije, nije došla u stanje normalizacije i stabilnosti, jer nefunkcionirajuća pravna država, socijalno osiromašenje, osjećaj opće nepravde, ogromni teret kreditnoga duga države, poduzeća i građana, stopostotna rasprodaja hrvatskog narodnog gospodarstva stranim bankama, nedostatak opće nacionalne sigurnosti itd. ne dopušta da hrvatski politički narod dobije priliku za normalni razvoj jedne suverene nacije kao drugi europski narodi. Kao da nas stalno netko vuče za kosu i ne da nam iskorak prema naprijed. Osim određenih vanjskih čimbenika koji nas sputavaju, a koji su građanima više nego uočljivi, oni unutarnji čimbenici koji hrvatskom narodu stvaraju velike poteškoće ostaju od očiju hrvatske javnosti sakriveni iza dimnih zavjesa i velikih laži koje stvaraju domaći vladajući prevaranti, hazarderi i (ratni) profiteri, poigravajući se sa budućnošću hrvatskoga društva i naroda u cjelini, kako u Hrvatskoj, tako i u Bosni i Hercegovini.

 

Koalicija bezumnih

 

Nedavno je Sanaderov satelit i oktroirani „predsjednik“ ukradene Hrvatske stranke prava Anto Đapić sklopio lokalnu koaliciju za sljedeće izbore u Slavonskom Brodu sa Đurđom Adlešić (HSLS) i Friščićevom Hrvatskom seljačkom strankom. Bez ikakve skromnosti, koju je svojevremeno utjelovljavao Otac domovine dr. Ante Starčević, i u politici učinio svojim brandom, lažni magistar je u emisiji Otvoreno kod voditelja Bage prošli tjedan najavio pohod prema osvajanju Slavonije, rekavši doslovno: Nakon što je HSP osvojio vlast u Osijeku, pobjedom u Slavonskom Brodu cijela će Slavonija postati pravaška. Normalni čovjek bi to možda komentirao da to Đapić govori iz zagrebačke ustanove za psihičke bolesnike u Vrapču (na kraju emisije je Đapić MOLIO Bagu da napravi jednu emisiju o HSP-u). Bez ikakvih obzira prema koalicijskim partnerima, liberalima i seljacima, Đapić eventualnu koalicijsku pobjedu HSLS-HSS-HSP unaprijed proglašava svojom pobjedom. Kad je sklopljena koalicija između Friščića, Adlešićke i Đapića za slavonskobrodske izbore, govorilo se i o sklapanju iste takve koalicije na nacionalnom nivou za izbore za Hrvatski sabor, ali Adlešićka brzo je reterirala i demantirala Đapića. Moglo bi se zaključiti da je cijela hrvatska politička parlamentarna scena izgubila pamet kada su pojedine stranke i partije koalirale sa Đapićem. I Đurđa Adlešić kao da je izgubila pamet kada ide, makar i u lokalnu koaliciju s lažnim magistrom, ali vjerojatno se istoznačnosti privlače, jer i Đurđa ima problema sa dokazivanjem stupnja svoga formalnoga školskog obrazovanja (nije bilo jasno da li je diplomirala na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagreba, da bi na kraju ispalo da je završila višu učiteljsku akademiju u Banja Luci; nakong intelektualca Vlade Gotovca, liberale sada predvodi liberalka čiji je intelekt upitan, čim koalira s „osječkim brandom“ Đapićem). Uglavnom, Đapić, koji u srazu s kandidatom iz Glavaševe stranke nije prošao na lokalnim izborima za osječku gradsku četvrt Retfalu, najavljuje „pravaški“ pohod na Slavoniju, kao što je Aleksandar Veliki osvojio Aziju .

 

Kramarić kao da je zaljubljen u Đapića

 

Đurđin zamjenik Zlatko Kramarić, najavljuje pohod na sve izborne jedinice u Republici Hrvatskoj, gdje bi po njegovoj procjeni HSLS osvojio „između 15 i 20 posto glasova“. Narod bi rekao, ono što je babi milo, to joj se snilo. Ni u vremena kada je Budišin HSLS imao režimsku podršku Franje Tuđmana, koji je bio kudikamo utjecajniji od Sanadera, HSLS nije prelazio broj glasova koji Kramarić najavljuje. Bivši osječki gradonačelnik Kramarić sniva i o povratku na gradonačelničko mjesto, a prvi korak k tome bila je njegova nedavna podrška Đapiću kada je ovaj uoči Nove godine došao u sukob sa Glavašem, pa je Kramarić brzo potrčao Đapiću i ponudio mu “tehničku pomoć” u osječkom Gradskom vijeću u slučaju da ga Glavaševi vijećnici pokušaju smijeniti sa gradonačelničkog položaja na koji je i dospio isključivo uz Glavaševu milost. Sumnjamo, međutim, da će se Đapićevi birači izvuči iz omče lažnog magistra jer je medijska i državna cenzura nad istinskim pravašima iz Hrvatske stranke prava 1861. jača i bezobzirnija nego u vrijeme Franje Tuđmana “Tahije”.  Trgovci kao što je Đapić nikada u povijesti i nisu ništa drugo radili nego varali kupce (birače). Poslovni ugovor između Vlade Zeca, u ime KAMEN INGRADA d.d. i Đapićeva “dioničkog društva HSP” više je nego uočljiv dokaz kakve zle namjere je imao i ima ovaj nametnuti osječki gradonačelnik.

 

Laži o Domovinskom ratu kao dimna zavjesa za zataškavanje ekonomske pljačke

 

I dok kvazi višestranačka parlamentarna scena bunca o raznoraznim pohodima na vlast, režim skreće hrvatskoj javnosti pažnju sa više nego tmurne ekonomske situacije u zemlji, bacajući hrvatskom puku trule jabuke raznoraznih emisija u kojima se pljuje po Domovinskom ratu, poput uratka Nenada Puhovskog o slučaju “Lora”. Navodni zlostavljani srpski vojnici i oficiri bivše i Bogu hvala propale “JNA”, koji se u dokumentarcu, prikazanome prošli tjedan u emisiji kod dežurnog stražara nad vječnom vatrom “hrvatskih ratnih zločina” (od 41’-45’ i od 91’ – 95’), pogađate već, Aleksandra Stankovića, čak iz beogradskog studija prijete gostima u Zagrebu, kao Mili Dedakoviću “Jastrebu” – “Hej bre!”, koji se usudio reći istinu da se ne može slučaj “Lore” izjednačiti s vukovarskim žrtvama.

 

Valja odlučno i oštro osuditi bilo čije zlostavljanje i mučenje, makar se radilo i o ratnim zarobljenicima agresorske JNA i paravojnih srpskih postrojbi, ali nismo dužni da nam HTV servira   domaće emisije u kojima se pljuje po Domovinskom ratu? Možda HTV sve ovo čini  zato da se pažnja hrvatske javnosti skrene s velikih problema koje stvaraju SDP, HNS, HDZ, Đapić i ostali prodavači magle i doktori izokretanja. Zato da ovaj narod, izgubiv pouzdanje u se, tim lakše se tuđincu pod noge baci, kako je ispravno ocijenio Ante Starčević, još u pretprošlom stoljeću. Sve je isto kao i u 19. stoljeću, samo se likovi drugačije zovu: Strossmayer se zvao Franjo Tuđman, Khuen Hedervary zvao se Ivica Račan, ban Mažuranić je “ban” Sanader, Fran Folnegović je Anto Đapić, s tim da Đapić ima  zasigurno niži kvocijent inteligencije od Folnegovića, samo je pitanje tko će sutra biti novi Supilo, Trumbić i Svetozar Pribićevć koji su Hrvatsku odveli u “tamnicu narodu” i na jugoslavensku i komunističku giljotinu.

 

Hrvatske banke nisu privatizirane nego podržavljene prodajom stranim državnim bankama

 

Hrvatsko biračko tijelo trebalo bi s vlasti što prije otjerati one koji su krivo vodili Domovinski rat, zajedno s njihovim jugokomunističkim doušnicima, čime bi zaštitilo tekovine hrvatske borbe za nezavisnost i slobodu protiv velikosrpske agresije, a ujedno bi sa svoje grbače skinulo ratne profitere kriminalne zakonite privatizacije, koja usput rečeno uopće i nije bila privatizacija nego podržavljenje, na pr. hrvatskih banaka koje, kako vodeći hrvatski ekonomisti s Ekonomskog instituta i fakulteta u Zagrebu svjedoče, uopće nisu privatizirane nego prvo opljačkane, potom za 14 milijardi kuna novca poreznih obveznika sanirane, i zatim za jednu milijardu kuna prodane stranim državnim bankama u vlasništvu talijanske, austrijske i njemačke države. To je prava istina o lažnoj tako zvanoj “privatizaciji” hrvatskih banaka. Pri tome su strane državne banke dobile rasprodajom domaćih banaka 140 milijardi kuna ili 20 milijardi eura novca hrvatskih štediša i mirovinskih i štednih fondova na upravljanje i raspolaganje do mile volje, a taj novac zasigurno nije investiran u nove kapitalne i razvojne investicije u posrnulo hrvatsko gospodarstvo. A tko je počeo rasprodaju hrvatskih banaka? Franjo Tuđman. Kada su opljačkane Dubrovačka i druge banke? Za vrijeme vladavine Franje Tuđmana, i Ivice Račana.

 

Kolumnist “Večernjeg lista” Tihomir Dujmović također vješa dimne zavjese navodeći da je dugogodišnji doktor izokretanja na Hrvatskoj radio-televiziji Mirko Galić navodno Račanov kadar. Ne gospodine Dujmoviću, nismo zaboravljivi da ne bismo znali da je Mirko Galić kadar Franje Tuđmana koji ga je i predložio za šefa ove propagandističke tvornice laži koja je imala i ima samo jednu svrhu –spriječiti istinu da se ovom prevarenom narodu otvori oči!

 

Tko šapće “eurobirokratima” da Sanader nije obavio domaću zadaću, pita se Tihomir Dujmović u “Večernjaku” od 5. ožujka 2007. Zar bilo tko zaista misli da se propusti u borbi protiv strašne korupcije, koja izjeda Hrvatsku iznutra gore nego četnička agresija izvana , zatim propusti u uspostavi pravne države, predstavlja nešto što netko treba nekome u inozemstvu dojaviti, pored nazočne delegacije Europske komisije u Zagrebu, i pored očitih propusta koji se vide prostim okom sa Mjeseca? Osim toga, zar bilo tko ozbiljan misli da RH treba postati članica EU s neriješenim političkim ubojstvima nad organizatorima hrvatske obrane od velikosrpske agresije i hrvatskim braniteljima na čelu s Antom Paradžikom i generalom Blažim Kraljevećem, ili nad hrvatskim rodoljubom Milanom Levarom koji nije htio dopustiti da udbaški organizatori ubojstva Srba I Hrvata u Gospiću, kojim je kompromitirana RH u svijetu, prođu nekažnjeni i da se u “desničarsko-udbaško-kosovskim” medijima u RH o njima govori kao o hrvatskim junacima itd.

 

DOSTA je bilo LAŽI u ime hrvatskog patriotizma, u ime hrvatske nacionalne svijesti, u ime Domovinskog rata, u ime Vukovara i njegove žrtve, dosta je bilo Tuđmanove obmane i obmane njegovih ratnih profitera u liku “hrvatske desnice” i navodnog političkog “centra” koju vodi udbaška ekstremna ljevica titoista i Miloševićevih velikosrpskih doušnika u Hrvatskoj! Nitko ne šapće “eurobirokratima”, to smrad jugokomunističke titoističke močvare, pod hrvatskim imenom, dopire do Bruxellesa i natrag, u zemlji u kojoj se spomenici dižu krvnicima i obmaniteljima, kao Titu maršalu i vrhovniku Franceku, a ne hrvatskim rodoljubima i istinskim hrvatskim braniteljima. Još do nedavno su Francekovi profiteri Sanader, Šeks i Đapić nastojali potezom pera izbrisati preko 90 izvanparlamentarnih stranaka, ali o tome Tihomir Dujmović šuti, jer da se to dogodilo, ne bi konačno više bilo problema u RH, jer  HSP1861. bi bila izbrisana. No, drugovi i drugarice! Možete izbrisati ljude, stranke, ali ne možete izbrisati nepokolebljivu snagu  ISTINE da vam zada zasluženi  udarac i pospremi vas na smetlište povijesti!