HRVATSKO PRAVO

Prve stranačke online novine u Republici Hrvatskoj

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

06. ožujak 2007.

 

 

HRVATSKA SRAMOTA ZOVE SE USTAVNI SUD REPUBLIKE HRVATSKE!

 

Jedna od većih hrvatskih nacionalnih i civilizacijskih sramota s pravom se smatra kod upućenih u Hrvatskoj i u svijetu takozvani Ustavni sud Hrvatske. Ovaj sud u pravilu ne štiti nikoga i ništa već postoji da bi režimski kadrovi ubirali goleme plaće i povlastice spremajući se u nezasluženu mirovinu na grbači ovog do kože ošišanog puka.

 

Jedan od njih se upravo ovih dana sprema upokojiti nakon što je Hrvatsku osramotio uzduž i poprijeko i kao sudac Vrhovnog suda a bome i kao sudac Ustavnog suda. Napisao je taj skorojević svojedobno u lokalnoj mjesnoj crkvi u Krilu Jesenice iznad oltara čak i svoje ime i dao naslikati svoj portret kao neki svetac, premda je nekada davno iz sinjskog sjemeništa pobjegao ravno u skojevce i partizane. No taj isti, isključivo zbog političke podobnosti i beskičmenjaštva, postao je zloduhu Tuđmanu sasvim dobar izbor, za zamislite, predsjednika Vrhovnog suda Hrvatske.

 

Nije još ni zasjeo u fotelju, premda je foteljaš bio cijeli svoj život, a već je počeo upućivati nepismena i sramotna pisma u ime VSH, podučavajući ugledne prvake američkog Kongresa kako griješe kada u Tuđmanovj Hrvatskoj ne vide da teku med i mlijeko već samo krivotvorenje izbora, cenzuru medija, progone i ubojstva političkih prvaka, dijeljenje BIH sa Miloševićem itd.

 

Na koncu je ovaj bivši advokat, koji je još godinama protuzakonito držao istaknutu odvjetničku ploču u svojoj kancelariji, premda je već bio imenovan sucem Ustavnog pa Vrhovnog suda, pa opet Ustavnog suda, uspio osramotiti Hrvatsku i pred Europskim sudom za ljudska prava, jer ga je ovaj sud uhvatio u čistom pravnom lopovluku, naime, kao sudac Ustavnog suda odlučivao je u sporu u koji se zbog svoje ranije odvjetničke uloge nije smio upletati, a Hrvatska je zbog tog i takvog kvazi suca platila masnu odštetu nekadašnjoj kolateralnoj žrtvi ovog neopisivog izdanka pravničke pasmine.

 

Sada dotični sudac ove  moralno propale ustanove lijepo ide u mirovinu i kani glumiti besprijekornog i uzornog građanina u sjeni svoje nedavno izišle kupusare od memoara na račun ovog naroda. U nekim od slijedećih nastavaka opisati ćemo dostojne sudske pandane ovoj sudskoj spodobi, koja je sramotu Ustavnog suda i Republike Hrvatske pronijela nadaleko, širom kugle zemaljske.

 

Ima tu i lopova, osumnjičenih krivotvoritelja, silovatelja, ratnih zločinaca, onih kojima novac nije imovina ali o tome nešto kasnije, jer sada baš štite Šeksu stražnjicu u njegovim bezumnim nasrtajima na Ustav Republike Hrvatske. Naravno, Šeki ove kao i sve ranije prljavštine čini nekažnjeno, no Bog sve vidi i ne plaća svake subote.