HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

10. ožujak 2007.

 

 

 

UZ DUGOGODIŠNJE „PRIJATELJE“ NAŠEGA PREMIJERA „ZANADA“ - DUGOGODIŠNJI ULAZAK U UNIJU!

 

 

Već i vrapci na krovu pjevaju da u međunarodnoj politici ne postoje prijateljstva nego isključivo interesi tako da izjave poput predsjednika Europskog parlamenta, Nijemca Hansa Gerta Poetteringa, da je Sanader njegov „dugogodišnji prijatelj“ znače otprilike da će Republika Hrvatska još dugo, dugo godina provesti u predvorju Europe – na Balkanu, bez obzira koliko bogatstva, hrvatskog narodnog gospodarstva, Sanader prodao Nijemcima. Sanader se „sprijateljio“ s Nijemcima, iako Nijemci nakon Hitlera malo o čemu odlučuju u Europi, umjesto da ozbiljno porazgovara s Englezima i Francuzima, no, oni mu ne daju ni blizu,  jer tko bi imao posla s nekim tko hoda po močvarnom dnu Europe.

 

Jedino za domaću uporabu  Sanaderov tisak, iz kojega novinari lete van zbog verbalnog delikta, tiskaju debele naslove tipa „Za ulazak Hrvatske u EU ciljna je 2009.“ To će biti prijedlog Europskog parlamenta, da Hrvatska postane 2009. članica Europske Unije. No, takvi prijedlozi samo su na razini kurtoazije, a možemo si misliti kako u Uniji gledaju na Republiku Hrvatsku kada predsjednik Europskog parlamenta Hans Poettering ne zna pravilno citirati i napisati ni ime hrvatskog premijera, nazivajući ga „hrvatski premijer Zanada“. Što premijer „Zanada“ duže godina ima u Europi prijatelje, to dulje godina traje ulazak RH u EU.

 

Kakvim to zaslugama je „hrvatski premijer Zanada“ zavrijedio da ga predsjednik Europskog parlamenta zove svojim „dugogodišnjim prijateljem“? Takvih „prijatelja“ hrvatski premijer „Zanada“ ima već dvojicu, jednog Bavarca, koji uskoro odlazi zbog afere tajnog prisluškivanja stranačke kritičarke, i jednog Austrijanca, koji je već odletio s položaja zbog raznih afera i koji dolazi iz zemlje čije su neke banke sudjelovale u pranju novca od prodaje oružja namijenjenog za obranu Hrvatske od velikosrpske agresije, koju Sanaderovi „prijatelji“ zovu „građanskim ratom“. (Dobar dio tog novca od prodaje oružja nije ni završio na prvoj crti obrane u „građanskom ratu“ nego je opran kroz neke  veletrgovačke lance u rukama stranaca koji sada u Hrvatskoj beru vrhnje.)

 

Pitanje: Kako se kao hrvatski premijer može postati „dugogodišnjim prijateljem“ predsjednika Europskog parlamenta? Jednostavno – u zemlji kriminalne privatizacije legalizirajte kriminalnu privatizaciju čiji su profiteri banke i poduzeća iz kojih dolaze Sanaderovi „prijatelji“. Uz to ušutkajte oporbu da se o prljavoj sprezi na relaciji Zagreb-Beč-Klagenfurt i Zagreb-München ne diže velika prašina. Održite korumpirane državne službe, uključujuči sudstvo, da ne bi bilo pravnih nedoumica da će kriminalna privatizacija zaista i ostati kriminalna i u rukama banaka i poduzeća iz kojih dolaze Sanaderovi „prijatelji“,  koji su spremni u svome tisku u Hrvatskoj žrtvovati i kojega novinara, da se njihov „prijatelj Zanada“ ne bi osjećao otjeran u kut zbog neke strašne novinarske kritike.

 

Čudno, dok naš premijer „Zanada“ u posljednja četiri mjeseca dobiva žestoke ali opravdane šamare iz Europske komisije jer nije ni počeo borbu protiv korupcije od vrha prema dolje, prozivke u izvješćima međunarodnih udruga za slobodu medija koje tvrde da Sanaderova vlada krši slobodu medija, kao i poražavajuće kritike iz The Wall Street Journala i The Economista koji tvrde da se Hrvatska nalazi na „močvarnom dnu Europe“, i da je hrvatski premijer „Doktor izokretanja“, onda je čudno da Sanaderovi „prijatelji“ najavljuju 2009. kao ciljnu godinu ulaska RH u EU. Možda se radi o tome da The Wall Street Journal i The Economist nisu njemačko-austrijski listovi pa ne spadaju u listove Sanaderovih „prijatelja“. Pitamo se, međutim, što će biti sa Sanaderovim njemačko-austrijskim „prijateljima“ kada naš „Zanada“ proda sve slavonske ravnice, uz rezerve izvora pitke vode i ostatke jadranske obale?

 

Ne želimo kao Sanader obmanjivati hrvatsku javnost. Prisjetimo se, premijer „Zanada“ najavio je 2003. godine, godinu 2007. kao ciljnu godinu ulaska RH u EU. Sada je 2007. godina, a od ulaska u Uniju ništa !!!

 

I 2009. ništa neće biti od ulaska u Uniju, s obzirom kako su Banski dvori ozbiljno shvatili reformu pravosuđa i borbu protiv korupcije, problem koji ovakva korumpirana vlada kao Sanaderova ne može ni riješiti, jer ne može samu sebe riješiti – to može samo netko drugi. Jedino se njemački lik iz bajke, barun Münchausen, izvlačio sam iz močvare – tako što se povukao za kosu vlastitim rukama. No, lik Münchausena je lik poznatog lažljivca. Tako je Münchausen tvrdio da je za vrijeme turske opsade Beča preletio tursku posadu na topovskoj kugli. Čini nam se da i Sanader leti na nekim čudnim kuglama od Zagreba do Bruxellesa i natrag, sa međupostajama slijetanja u Münchenu i Beču.

 

Bio bi red da Sanader objasni hrvatskoj javnosti da o ulasku Hrvatske u Uniju ne odlučuje Europski parlament niti njegovi „prijatelji“, nego vlade zemalja članica Europske Unije, i to na preporuku Europske komisije, a vlade zemalja članica EU daju preporuku parlamentima svojih zemalja koji onda potvrde ili odbace Republiku Hrvatsku kao članicu EU. Srećom da nisu svi u Uniji Sanaderovi „prijatelji“ jer bi se Hrvatskoj pisalo crnije nego što ionako jeste, i pri tome ne mislimo na crnokošuljaša iz Osijeka. Što uopće radi taj nazovi gradonačelnik?

 

Nakon što je  molio Mislava Bagu u Otvorenom prošli tjedan da neka Bago napravi jednu emisiju o HSP-u, mislimo da bi g. Bago trebao uslišiti molbu molitelja i zaista napraviti pravu emisiju o HSP-u, na pr. kako i na koji način, te uz čiju pomoć je HSP ukradena 18. rujna 1993. od članstva Hrvatske stranke prava i njenog predsjednika Dobroslava Parage. To bi bilo zanimljivo.

 

Đapićeve vapaje za medijskom pažnjom odmah su čuli na NOVOJ TV pa su toga lažnoga magistra, na čast NOVE TV, pozvali u emisiju kod voditelja Saše Ćeramilca koji valjda nema boljega posla nego u goste zvati političara kriminalne prošlosti i kriminalne sadašnjosti, a ne sumnjamo da neće imati i kriminalnu budućnost, uz ovakvu mizernu pravnu državu (sjetimo se svježeg poslovnog ugovora između „KAMEN-INGRAD d.d.“ i „HSP.d.d“ odnosno između Vlade Zeca, koji je sada u pritvoru, i njegova stranačkog pajdaša Đapića koji je na slobodi). Jedino je dobro u cijeloj pojavi Đapića na NOVOJ TV što je Ćeramilac lažnog magistra malo ispitao o podrijetlu njegove imovine. Tako je javnost saznala za novi detalj iz kriminalnog dosijea oktroiranog osječkog gradonačelnika i oktroiranog „predsjednika“ Hrvatske stranke prava: uz vikendicu na Viru (bez građevinske dozvole), i kuću u Kaštel-Gomilici koju je naslijedio, uz stan u Zagrebu (na kredit od Privredne banke – moš mislit, a što je sa Zecom?), i stan u Osijeku, a do prije dvije godine je 12 godina bespravno živio u zagrebačkom gradskom stanu za socijalne slučajeve, frajer ima i vikendicu u... Baranji! Voditelj emisije U sridu rekao je satelitu HDZ-a, kad je počeo nabrajati svoju imovinu – Čini mi se, g. Đapiću, da se znojite!  Takvo pitanje političaru na Zapadu ne bi postavio niti jedan novinar, jer kad bi takvo pitanje na Zapadu bilo postavljeno nekom političaru, to bi značilo da je Zapad postao Balkan. Na Zapadu se ne može dogoditi da neki političar ala Đapić uopće dođe pred novinara, no, kod nas je sve moguće. Inače, lažni magistar više nije satelit HDZ-a jer je u Hrvatskom listu, gdje je od Markice Rebića dobio pravi jedan mali intervju, najavio prekid suradnje s HDZ-om zbog Glavaša. E, Branimire, što si učinio ovom dobrom čovjeku da je morao raskinuti bespogovornu suradnju sa svojim gazdama Šeksom i Sanaderom? No, zato Đapićevi (JNA) oficiri za vezu Pejo Trgovčević i Pero Kovačević podržavaju Sanadera u saborskim odborima i povjerenstvima, zlu ne trebalo, kao primjerice u povjerenstvu za sukob interesa. Evo dokaza kako su u Đapićevim lažima kratke noge. Dok Hrvatski list piše, na Đapićevu „časnu“ riječ, kako je HSP raskinuo svaku suradnju s vladajućom partijom, Nacional u isto vrijeme piše o sprezi Đapićeva saborskog zastupnika Kovačevića sa Sanaderom u vezi njegovih satova i saborskoga povjerenstva za sukob interesa. O sapunici koja se zove „Đapić i njegovi đapići“ čitajte i dalje u Hrvatskom pravu – novinama koje su na vašoj strani, na strani istine!