HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

 

     13. ožujak 2007.

 

 

ANGELA MERKEL U RAZGOVORU ZA NJEMAČKU TV ZDF ODBACILA MOGUĆNOST ULASKA REPUBLIKE HRVATSKE U EUROPSKU UNIJU!

 

 

U razgovoru za njemačku javnu televiziju ZDF  njemačka kancelarka Angela Merkel, iz vladajuće konzervativne kršćansko-demokratske stranke CDU, stranke bivšega kancelara Helmuta Kohla i partner-stranke Hrvatske demokratske zajednice u Europskoj pučkoj stranci, u emisiji „ZDF-Morgenmagazin“ od 13. ožujka 2007. godine, u razgovoru s urednikom Eckartom Gaddumom iznijela je svoja razmišljanja o šansama za budućnost Europske Unije, povodom 50. obljetnice potpisivanja Rimskih ugovora kojima je osnovana Europska Unija,.

 

U vezi budućeg eventulanog Ustavnog ugovora zemalja-članica Unije, gospođa Merkel je naglasila da trenutno ne vidi velike šanse da budući europski ustav sadrži u svojoj preambuli spomen na Boga, čak ni spomen na kršćansko-židovsku tradiciju Europe, jer da se tome, odbacivanjem europskoga ustava na referendumu, protivi Republika Francuska, nominalno katolička zemlja. Od europskih tradicija koje bi mogle biti spomenute u predloženom ustavu predsjedateljica Europske Unije, gospođa Merkel, vidi samo mogućnost da se ustav pozove na rimsko pravo i na prosvjetiteljstvo, ali ne i na kršćanske korijene, jer da među zemljama-članicama postoji konsenzus samo o rimskome pravu i (ateističkom) prosvjetiteljstvu.

 

Glede budućeg proširenja Europske Unije na Republiku Hrvatsku, kancelarka je eksplicite, dakle, izravno rekla, «da po sadašnjem europskome ugovoru iz Nice ne vidi mogućnost, kada pregovori između RH i Unije budu zreli odnosno pri kraju, da Republika Hrvatska bude primljena u punopravno članstvo Europske Unije.»

 

U vezi buduće europske vlade (Europske komisije), šefica njemačke vlade je naglasila da ugovor iz Nice definira budući brojni sastav europske vlade sa brojnim stanjem ministara manjim od 27, što drugim riječima znači da neće sve zemlje-članice biti u Europskoj komisiji zastupljene na ministarskom nivou. Drugim riječima, kada bi Republika Hrvatska teoretski bila primljena u Uniju sutra, lako bi se moglo dogoditi da Hrvatska neće imati niti jednog ministra u vladi Europske Unije, nego eventualno nekog tajnika ili zamjenika, što bi onda, primjerice mogla biti Vesna Pusić, ili Budimir Lončar, Vladimir Drobnjak, Mirko Galić ili neki drugi kriptokomunist i bivši oficir jugokomunističke totalitarne tajne službe i režimski novinar i doušnik UDB-e iz bivše Titove Jugoslavije.

 

Predsjednica vlade Savezne Republike Njemačke  naglasila je da europska vlada po sadašnjem ugovoru mora imati manje od 27 članova-ministara, ali koliko točno, to nije definirano, što teoretski znači da može imati i 15 ili 20 članova. U tom slučaju možemo si misliti kako bi se neka „jaka“ hrvatska vlada, kao što je bila Račanova ili kao što je trenutno Sanaderova, izborila za mjesto pod Suncem za Hrvatsku, posebno kada predsjednik Europskog parlamenta, Nijemac Hans Gert Poettering, ne zna pravilno napisati niti izgovoriti ime premijera Sanadera, nazivajući ga „hrvatski premijer Zanada“. Uz to je čvrst stav čelnika vlada europskih zemalja-članica Unije da 1991. nije bilo velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku nego „građanski rat u bivšoj Jugoslaviji“.

 

Završno, premijer „Zanada“ u stilu velikih laži obmanjuje hrvatsku javnost da će RH biti u Europsku Uniju primljena 2009. godine, i da će naša zemlja sudjelovati u izborima za Europski parlament, jer za takvo što 27 zemalja-članica trebaju prvo promijeniti Ugovor iz Nice koji predviđa samo 27 članica Unije. Za promjenu tog dogovora treba široki konsenzus, a svaka vlada zemalja-članica Unije ima pravo staviti veto na ulazak RH u EU. Sada je na hrvatskim građanima, ako uopće imaju svijest i volju brinuti o budućnosti svoje djece, da upitaju premijera „Zanada“ zašto je RH u Europi zadnja rupa na sviralu, i zašto ove sramotne, korumpirane i nedemokratske vlasti Republike Hrvatske godinama izluđuju svoje građane kojekakvim lažnim obećanjima o napretku i prosperitetu hrvatskih građana u Uniji, kada hrvatski građani, osim kao turisti, u Uniji neće biti 2009. godine, a najvjerojatnije ni 2012. godine, što je jasno naznačio povjerenik Europske komisije za proširenje EU, g. Olli Rehn, ali „hrvatski premijera Zanada“ demagoški tvrdi suprotno.

 

Ono što možda najviše boli iz navedenog razgovora Angele Merkel je posvemašnja sebičnost u svijesti Nijemaca i drugih Europljana, s obzirom da ona trenutno govori u ime svih Europljana iz Unije, jer gospođa Merkel navela je jednu povijesno netočnu tvrdnju, da, naime, „europski kontinent već više od pola stoljeća živi u miru, i da je to najvrjednije dostignuće osnivanja Europske Unije otprije 50 godina.

 

Moglo bi se kancelarki postaviti pitanje, na kojem je to kontinentu ako na na europskom, NATO tri mjeseca godine 1999. bombardirao Srbiju, Beograd, Vojvodinu i srpske snage na Kosovu, i da li je bombardiranje rat ili neka mirnodopska zabava? Ovom izjavom je njemačka kancelarka sve Hrvate učinila budalama. Svi mi iz Hrvatske znamo jako dobro da je od 1991. do 1995. na prostoru Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine bio rat, i to najgori od svih mogućih ratova – istrebljivački rat koji je pokrenuo balkanski krvnik Slobodan Milošević, i da je to bila velikosrpska agresija Srbije na Hrvatsku i BiH. Međutim, za Europljane na Zapadu to, ili nije bio rat, ili naše područje nikako ne smatraju područjem europskoga kontinenta, tako da nas ne smatraju ni Europljanima, pa naš hrvatski narod sa svojom tisućutristogodišnjom europskom i kršćanskom tradicijom može po njihovoj logici preseliti u Malu Aziju, u Tursku, a  svojim su držanjem za vrijeme velikosrpske agresije i pokazali koliko im je stalo do slobode Republike Hrvatske i hrvatskog naroda odnosno svih njenih građana – kao do lanjskoga snijega.

 

Vlade u Banskim dvorima očigledno ništa nisu učinile u zadnjih 17 godina da se takvo  jadno stanje i položaj Republike Hrvatske u Europi popravi.