HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

                    13. ožujak 2007.

 

 

 

 

OD KOGA «VEČERNJI LIST» BRANI POLITIKU HDZ-A PREMA ISELJENIŠTVU?

 

Komentator „Večernjeg lista“,  dosadašnji novinarski voditelj na NOVOJ TV i aktualni urednik na zagrebačkom Plavom radiju, g. Tihomir Dujmović, nekim svojim člancima i komentarima brani ideologiju Hrvatske demokratske zajednice koju se braniti ne može, ali kao kukavičje jaje se Tuđmanova nacional-Komunistička ideologija uvijek iznova podvaljuje hrvatskoj javnosti, kao da nije dovoljno što većina biračkoga tijela biva već preko 15 godina obmanjivana od demagoga i titoističkih ideologa iz tako zvane Hrvatske demokratske zajednice, jučer i danas.

 

U članku „Večernjeg lista“ pod naslovom „Vrijeme apsurda“ njegov autor T. Dujmović daje školski primjer kako se propagandom i bez navođenja svih činjenica, odnosno ispuštanjem bitnih činjenica, obmanjuje čitateljstvo i potencijalno biračko tijelo Hrvatske demokratske zajednice. Gospodin Dujmović postavlja čitateljicama i čitateljima pitanje, kada su zadnji put čuli nešto o hrvatskoj dijaspori, i iznosi činjenicu da je posljednji nedavno u Zagrebu održani Hrvatski svjetski kongres bio od medija u Republici Hrvatskoj u pravilu prešućen i cenzuriran. Autor i komentator je također iznio činjenicu o postojanju neke vrste „neobične patologije“ kada je u pitanju odnos vlasti  prema vlastitom, hrvatskom narodu. U vezi hrvatskog iseljeništva g. Dujmović svjedoči o nemarnom odnosu konzulata RH u Münchenu prema hrvatskom iseljeništvu u vrijeme dok je predsjednik vlade RH bio Ivica Račan iz bivšeg Saveza komunista Hrvatske i CK SKJ, od 2000. do 2003. godine, s time da komentator ne navodi Račanov položaj u bivšoj komunističkoj partiji i njegov ideološki rad, ali pretpostavlja da to hrvatska javnost jako dobro zna, inače valjda dio hrvatske javnosti iz hrvatskog biračkog tijela ne bi njegovu partiju SDP izabrao 3. siječnja 2000. godine da predvodi hrvatsku naciju u „nove pobjede“ (čitaj: poraze). Dujmović navodi kako se na Hrvatskom svjetskom kongresu čulo da o dijaspori jedino program ima HDZ, a da SDP trenutno izrađuje takav jedan program. (Hrvatska stranka prava 1861. ima u svom programu cijeli paket vrijednih odrednica o brizi za hrvatsko iseljeništvo i njegovo uključenje u povratak i u razvoj Republike Hrvatske i brigu za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, ali to g. Dujmovića ne zanima.)

 

Krenimo redom. Osnovna odrednica programske deklaracije Hrvatske demokratske zajednice, koju je osmislio osnivač te stranke, dr. Franjo Tuđman, bila je simbioza starčevićanstva, radićevštine i titoizma, i to se hrvatskom narodu prodalo kao „svehrvatsku pomirbu“.

 

Samo neobrazovan čovjek ne zna da zajedno jedva mogu starčevićanstvo i radićevština, a kamoli starčevićanstvo, radićevština i titoizam, isto kao što zajedno ne mogu i nikada neće moći voda i vatra. Ideolozi radićevštine odrekli su se hrvatskog državnog prava 1918. godine, javno i otvoreno kada su raskinuli parlamentarnu koaliciju sa  pravašima A. Horvata, pridruživši se prevratničkom i samozvanom tzv. „Narodnom vijeću SHS“ koje je osnovalo Jugoslaviju. Svoje odricanje od nacionalne ideologije hrvatskog državnog prava potvrdili su 1925. kada je Stjepan Radić na čelu Hrvatske  seljačke stranke sa predstavnicima velikosrpske Radikalne stranke sklopio koaliciju, i u jugoslavenskom parlamentu se verbalno obračunao sa  pravašima dr Vladimira Prebega (koji nisu ni sudjelovali u velikosrpskoj skupštini u Beogradu), sipajući najotrovnije laži i klevete protiv predstavnika hrvatske politike koji su zahtijevali samostalnu hrvatsku državu. Zaključno je Vladko Maček na čelu radićevštine odnosno seljačke ideologije sklopio 1939. pakt sa đavlom i sa velikosrpskom čaršijom podijelio Bosnu i Hercegovinu, sporazumom koji je Franji Tuđmanu bio najveći uzor i doseg njegove propale politike – još jednom sa Velikosrbima podijeliti ono što nije srpsko – Bosnu i Hercegovinu. Predstavnici ideologije radićevštine su desetljećima LAGALI hrvatske seljačke mase i hrvatski narod u cjelini, glumeći zagovornike hrvatske države, a iza leđa hrvatskom narodu sklapali trule kompromise s hrvatskim neprijateljima, a naivni i izigrani hrvatski narod na svakim je izborima mačekovcima davao sve veći broj glasova, sve dok opet nije završio u „tamnici naroda“. Tako je i danas!

 

O protuhrvatskoj i protucivilizacijskoj ideologiji titoizma ne treba trošiti riječi, ali uvijek iznova treba naglasiti da HDZ od 1989. pa sve do danas u svom programu ima jugoslavensku marksističku ideologiju titoizma kao jednu od svojih osnovnih programskih odrednica, te se nitko ne treba čuditi što se obezvređuje obrambeni rat za hrvatsku nezavisnost i slobodu. Ostavimo se mi deklariranih hrvatskih neprijatelja-četnika kao Save Štrbca i velikosrpskih apologeta, imamo mi u hrvatskim redovima cijeli niz  jugoslavenskih apologeta, izdajica i veleizdajica pod hrvatskim narodnim imenom i u ime hrvatstva. Od četnika se hrvatstvo uvijek uspijevalo obraniti, ali od komunista i udbaša pod nacionalnim bojama i stijegom četnici ispadaju mlaka vodica. Program Hrvatske demokratske zajednice iz 1989. – 1991. uopće nije imao točku o hrvatskoj državnoj nezavisnosti, kao ni ostale stranke, poput Hrvatske seljačke stranke, Hrvatsko socijalno-liberalne stranke, a da ne govorimo o Račanovom SKH-SDP. (Program o hrvatskoj nezavisnosti imala je Hrvatska stranka prava pod vodstvom Dobroslava Parage, ali to Tihomira Dujmovića ne zanima.) Međutim, demagozi HDZ-a i dan danas tvrde i propagiraju veliku laž da HDZ brine o hrvatskoj dijaspori i o cjelokupnom hrvatskom nacionalnom biću i razvoju.

 

Što je čelnik HDZ-a Ivo Sanader, za kojega bivši glavni urednik „Večernjeg lista“, i dugogodišnji Tuđmanov šerif u tom listu, Branko Tuđen, tvrdi da je „demagog“, učinio da hrvatski konzulat u Münchenu ima bolji ili odličan odnos prema hrvatskom iseljeništvu? Politika Ive Sanadera je kompromiserska politika već viđena u hrvatskoj povijesti: Sanader paktira sa Stjepanom Mesićem, a isti taj Mesić u predsjednički ured vratio je najgore jugokomunističke i udbaške kadrove, koji su se u tom titoističkom uredu kao na karuselu vrtili još za vrijeme prvog predsjednika Republike Hrvatske Franje Tuđmana. O čemu, dakle, Tihomir Dujmović priča? Najuži Sanaderovi suradnici, poput Luke Bebića (HDZ), potpredsjednika Hrvatskog sabora, i samoga predsjednika Hrvatskog sabora, Vladimira Šeksa (HDZ), uzdižu u nebesa predstavnike titoističke ideologije Vladimira Nazora i maršala Tita, masovne ubojice hrvatskog naroda. Tko slavi sramotni državni praznik 22. lipnja na dan kada su jugoslavenski komunisti na Staljinovu zapovijed i nalog Komunističke internacionale (Kominterne) digli oružani ustanak protiv tadšanje hrvatske države i vršili terorizam protiv hrvatskih civila za vrijeme Drugog svjetskog rata, a 1945. u velikom „finalu“ ispunili obećanje velikosrpskih apologeta iz glasila „Srbobran“ iz 1902. o istrazi protiv Hrvata – istraga protiv ratnih zarobljenika s metkom u potiljak na Križnim putovima. Trg maršala Tita u Zagrebu? Sanaderova vlada jednostavnim potezom pera može donijeti zakon o ukidanju tog sramotnog naziva, ali NE ŽELI! Procesuirati partizanske  masovne ubojice poput komandanta OZN-e u Krapini 1945. godine, Stjepana Hršaka, istražiti maceljske ratne zločine, genocid u Kočevskom rogu, sve bi to Sanaderova vlada putem Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića mogla učiniti u roku od tri mjeseca, ali NE ŽELI! Donijeti zakon o zabrani javnog isticanja totalitarnog znakovlja, poput crvene zvijezde petokrake, kukastog križa, četničke kokarde, ustaškog „U“, što je još 2000. godine predložio Hrvatskom saboru predsjednik Hrvatske stranke prava 1861. g. D. Paraga, mogao bi i predsjednik HDZ-a i premijer Sanader, ali NE ŽELI! Sanader je hrvatskoj javnosti i članovima HDZ-a prešutio i izglasavanje rezolucije Europske pučke stranke iz 2004. o „Osudi totalitarnog komunizma“, što onda očeklivati od takvog premijera i oportunista?

 

Trubiti da je Račan provodio neokomunističku protuhrvatsku politiku, a prešućivati protuhrvatsku i neokomunističku politiku HDZ-a, od Franje Tuđmana do Ive Sanadera znači hrvatskom narodu podmetati nogu da padne.  Tihomir Dujmović, pod izlikom brige za hrvatstvo brani neobranjivu titoističku ideologiju  Hrvatske demokratske zajednice u odnosu na titoističku ideologiju Račanove SDP-partije. To su pravi apsurdi, a ne oni koje g. T. Dujmović nabraja u svojim kolumnama, kao uostalom i Milan Ivkošić.   Njihove kolumne i služe  da se hrvatskom biračkom tijelu serviraju krivi apologeti hrvatskog državnog prava i sve ono što nacionalna ideologija sadrži, od učinkovite pravne države do obrane ljudskih prava i socijalne politike. Apologeti HDZ-a, bilo izvornog Tuđmanovog ili redizajniranog ušminkanog Sanaderovog nikako da shvate osnovnu stvar: pšenica može rasti samo na plodnome tlu, nikako na zagađenom!