HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

 16. ožujak 2007.

 

 

 

SANADEROVE MAGLE I SVEPRISUTNA CENZURA LOŠIH VIJESTI!           

 

 

 

U Hrvatskoj je i dalje sveprisutna suptilna neokomunistička cenzura, jer loša vijest u Hrvatskoj nije vijest, ukoliko  ne odgovora korumpiranim elektronskim i tiskanim medijima  ili vlastodršcima.

 

Tako se niti tri dana nakon izjave predsjedateljice Europske unije, njemačke kancelarke Angele Merkel o Hrvatskoj,  o tome u tiskanim i elektronskim medijima nije mogla čuti ili pročitati gotovo niti jedna jedina vijest a kamoli komentar /osim «Hrvatskog prava», koje je jedino objavilo izjavu njemačke kancelarke nekoliko sati nakon što je izrečena/,   jer to iz temelja ruši tjedan dana ranije danu Sanaderovu  izjavu u Bruxellesu «da postoje pravne mogućnosti ulaska Hrvatske u EU čak i u slučaju da se ne završe ustavne i institucionalne reforme Unije».

 

Od kada je kaplar po činu viši od generala,  odnosno, po čemu bi trebalo vjerovati da je Sanader, koji predvodi zemlju koja je izvan Unije, bolje upućen u tajne njezinog proširenja nego li njezina najveća članica, čija kancelarka još i predsjeda tom asocijacijom? Nasuprot Sanaderu, koji je pričao o nekakvim pravnim mogućnostima ulaska Hrvatske u EU, o kojima je valjda čuo po bruxelleskim hodnicima, njegova «velika prijateljica» jasno je kazala svojim njemačkim biračima pred tv kamerama «da kada bismo došli u krajnju fazu pregovora s Hrvatskom, mi je po ugovoru iz Nice ne bismo mogli primiti».

 

Sanader je svoj lažni optimizam širio u društvu sa predsjednikom Europskog parlamenta Poetteringom kojeg je izgleda i samog «zarazio», pa je ovaj u prisustvu Sanadera izvalio da otvorena slovensko hrvatska granična pitanja podliježu međunarodnoj arbitraži. No, samo nekoliko dana kasnije, Poettering je odustao od svoje izjave o arbitraži hrvatsko slovenske granice i izjavio  za slovenski radio «da bi rješenje o granici trebale bilateralno naći vlade Slovenije i Hrvatske».

 

Dakle, u nekoliko dana predsjednik Europskog parlamenta radikalno je promijenio svoje mišljenje o međunarodnoj arbitraži dok su hrvatski vodeći elektronski i tiskani mediji tu  novost u potpunosti prešutjeli, da ne bi pokvarili lijep dojam prošlotjedne zajedničke izjave Poetteringa i njegovog dugogodišnjeg hrvatskog prijatelja Zanade/kako Poettering zove Sanadera/. 

 

Cenzura koja je na djelu u Republici Hrvatskoj ožujka 2007. godine pogibeljna je za daljnji razvoj i izgradnju demokratskog sustava u državi. Dobre vijesti često i bez pokrića napuhuju se preko svake mjere a loše vijesti uopće nisu vijesti ili  se gotovo prešućuju kao da se nisu niti dogodile.

 

Tako su cenzura i progon političkih neistomišljenika u Hrvatskoj već doveli do restauracije nacionalkomunizma i vladavine korupcionizma a ne do uvođenja demokratskog sustava i vladavine prava, te će prije ili poslije biti nužan obračun s nositeljima UDBAŠKE HRVATSKE po uzoru na poljsku braću Lecha i Jarsolawa Kaczynski ili slično ustanku odlučnih mađarskih demokrata protiv neokumunističke vlade bivšeg doušnika tajne policije Ferenca Gyurcanya .