HRVATSKO PRAVO

Prve stranačke online novine u Republici Hrvatskoj

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

21. ožujak 2007.

 

 

 

DOGOVORNI RAT DA BI SE OPLJAČKALO VLASTITO STANOVNIŠTVO?!

 

Presuda ICJ jasan je znak velikosrpskoj politici da nekažnjeno nastavi započeto 1991. i prije. Ne treba zaboraviti da su nosioci te iste genocidne politike ove godine u Srbiji dobili izbore, što znači da uživaju podršku većine stanovnika Srbije. Proglašenje Srbije krivom samo za to što nije zaustavila genocid, a ne i za genocid, izjednačava je sa Nizozemskom čiji vojnici u Srebrenici nisu spriječili najveći genocid poslije II svjetskog rata. Ovakva sramotna odluka ICJ ozakonjuje slobodno izazivanje genocida.

 

Zar ubijanje 200 tisuća ljudi u BiH i više od 14 tisuća u Hrvatskoj nije genocid? Sramotna presuda izjednačava Srbiju  sa cijelom EU (i UN) koji su, umjesto da zaustave velikosrpsku agresiju, uveli  moratorij napadnutima na nabavu oružja za obranu, pa stoga valjda treba Srbiju što prije primiti i u EU.

 

Nije za ovakvu sramotu - izjednačavanje žrtve i agresora kriv samo ICJ, nego i nemušta politička rukovodstva napadnutih zemalja, koja nikad nisu imala za svijet jasne stavove o tome što se ovdje događa, nego su cijelo vrijeme vrludala, a čine to i danas, za razliku od stavova Srbije koji su kristalno jasni - osvajanje tuđih teritorija (na osnovi toga su velikosrbi i ove godine dobili izbore).

 

Svijet ne voli prevrtljivce bez jasnih ciljeva, pa ih stoga kažnjava. Umjesto da se bore za svoje stanovništvo mnogi od političara borili su se i bore samo za svoje interese. Stoga i ne iznenađuje teza, koja je sve više prisutna na ovim prostorima o dogovornom ratu, kako bi se opljačkalo vlastito stanovništvo. Pri toj bitci samo za svoje interese političari u Hrvatskoj (o zbivanjima u BiH ne znam dovoljno), rastjerali su najkvalitetniji kadar i kontinuirano rasprodaju sve što u Hrvatskoj vrijedi (npr., velika čistka u MORH-u još 1992. god, razaranje sustava obrane, zaštite i spašavanja civilnog stanovništva u RH usred rata 1994., rasprodaja energetike u Hrvatskoj,....).

 

Od zadnjeg ratnog zapovjednika sustava obrane, zaštite i spašavanja civilnog stanovništva RH, UNPROFOR u Zagrebu je tražio 1993. god. da mu osiguramo zaštitu od eventualnog velikosrpskog napada na Zagreb (Zagreb je napadnut raketama 1995.), što pokazuje kakva mu je bila uloga. Političari umjesto da to tada obznane svijetu, nisu učinili ništa, a danas proganjaju (bez obzira na tzv. stranke) sve one koji su bili za stvaranje neovisne demokratske Hrvatske, a napose one pojedince koji su se istakli u obrani zemlje.

 

Na činjenice zbog čega je došlo do agresije danas se posve zaboravlja ne samo u svijetu, nego i kod nas, a naročito kod političara u Hrvatskoj. U biti mnoge od njih, bez obzira na političke partije, to nije nikada niti zanimalo.

 

 

 

Dr. Branimir Molak, dipl.inž.