HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

 

26. ožujak 2007.

 

 

RATNI ZLOČINAC POD DEMOKRATSKOM ZAŠTITOM – KADIJEVIĆ IZ SAD-A ILI RUSIJE SVESRDNO HVALI BIVŠEG PREDSJEDNIKA TUĐMANA ZBOG SURADNJE SA JNA!

 

 

 

 

 

 

Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma podupire tjeralicu krim-policije Ministarstva unutarnjih poslova RH i Interpola za ratnim zločincem Veljkom Kadijevićem, koji je kao visoki funkcioner komunističke partije Saveza komunista Jugoslavije (CK SKJ) i ministar obrane totalitarne SFR Jugoslavije predvodio od 25. lipnja 1991. jugoslavensku agresiju na Republiku Hrvatsku i razaranje grada Vukovara, genocid i etničko čišćenje stanovništva RH od strane tzv. „Jugoslavenske narodne armije“, i to pod zločinačkim simbolom totalitarnog komunizma, crvenom zvijezdom petokrakom.

Pozivamo vladu RH premijera dr. Ive Sanadera da, prilikom predstojeće posjete Moskvi o izručenju tog za ratne zločine osumnjičenog počinitelja, razgovora s predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, a MVP RH pozivamo da od Ruske Federacije odmah zatraži izručenje tog zločinca pravosudnim tijelima Republike Hrvatske. Podsjećamo javnost da je Veljko Kadijević u kolovozu 1991. podupro boljševički državni udar u Moskvi protiv reformatora Mihajla Gorbačova i ruskog predsjednika Borisa Jeljcina. Za vrijeme državnog udara je Kadijević posjetio pučiste u Moskvi od kojih je za potrebe jugokomunističke agresije na Republiku Hrvatsku dobio nove zalihe oružja i municije koje su zračnim putem odmah prebačene iz tadašnjeg Sovjetskog Saveza u Beograd.

                                                                                                           

HR Centar IZK poziva vladu premijera Sanadera (HDZ) da u Zagrebu uhiti osumnjičenog za državni terorizam, bivšeg komunista i čelnika totalitarne jugokomunističke tajne službe u Zagrebu, Josipa Perkovića, koji se, pored Veljka Kadijevića, također nalazi, od 2005. na tjeralici Intepola, njemačke krim-policije i njemačkog glavnog državnog odvjetnika, pod sumnjom da je sudjelovao u atentatu na hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, i u njegovu ubojstvu 1983. godine u Wolfratshausenu kraj Münchena.

 

HR Centar IZK osuđuje osnivanje još jedne nove komunističke partije „Ljevica Hrvatske“ pod stiliziranim simbolom zločinačke crvene zvijezde petokrake, i zlouporabu vukovarske žrtve od strane bivšeg člana „Kontraobavještajne grupe“ (KOG) totalitarne „Kontraobavještajne službe Jugoslavenske narodne armije“ (KOS), Vladimira Bebića, na osnivačkom kongresu te ekstremne ljevičarske organizacije u Rijeci, 25. ožujka 2007. godine, i pozivamo vladu premijera Sanadera, da državni ured za upravu zabrani registraciju ove partije koja koristi totalitarni simbol u promidžbene svrhe. Podsjećamo javnost da je pod simbolom crvene zvijezde petokrake u cijelom svijetu, od Oktobarske revolucije 1917. do danas, pa i na području Hrvatske, ubijeno preko 100 milijuna ljudi od strane boljševičkih režima.

 

Pozivamo vladu RH da Hrvatskom saboru predloži zakon o lustraciji bivših pripadnika totalitarne jugokomunističke tajne službe, i njezinih doušnika, kao i visokih funcionara bivše jugoslavenske komunističke partije  i CK SKJ/CK SKH, i da se objave svi dokumenti OZNE-e, UDB-e  i SDB-a sa područja Hrvatske, a da se protiv uništavatelja tih dokumenata pokrenu kazneni postupci. Još jednom pozivamo sve političke stranke u Republici Hrvatskoj da u svojim redovima provedu lustraciju onih bivših komunista koji su za vrijeme SFR Jugoslavije kršili ljudska prava, u skladu sa rezolucijom 1481 Vijeća Europe od 25. siječnja 2006. godine, te da vlada RH donese zakon o ukidanju Trga maršala Tita u Zagrebu, kao i o osnivanju Memorijalno-dokumentacijskog centra i muzeja žrtava i zločina komunizma u glavnom gradu Republike Hrvatske, te uredbu o Trgu žrtava komunizma u Zagrebu. Od Krim-policije i Državnog odvjetništva RH tražimo ubrzanje istražnog postupka protiv, za partizanski ratni zločin u Kočevskom rogu 1945., optužene bivše političke komesarke i predsjednice jugokomunističke vlade i predsjedništva CK SKH od 1972. godine, Milke Planinc, rođene Malada, protiv koje je HR Centar 2006. podnio kaznenu prijavu, te podizanje optužnice i njeno  žurno procesuiranje pred nadležnim sudom u Zagrebu. Na kraju, vladu RH premijera Sanadera pozivamo da sa slovenskom vladom potpiše međudravni sporazum o repatrijaciji iskopanih posmrtnih ostaka 1945. u jugokomunističko-partizanskom genocidu do smrti strijeljanih hrvatskih ratnih zarobljenika i hrvatskih civila, smaknutih od totalitarnog titoističkog režima bez suda na području današnje Republike Slovenije i bačenih u masovne grobnice. Po Povelji OUN svaki čovjek na svijetu ima pravo na vlastiti grob! Voditelj Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma, G. Jurišić, u Zagrebu, 26. ožujka 2007.

 

HRVATSKI CENTAR ZA ISTRAŽIVANJE ZLOČINA KOMUNIZMA

hrcentar.izk@gmail.com

Mat. broj: 1900072, br. žiro-računa: Raiffeisenbank u Zagrebu: 2484008-1102798141