HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

                                        

                        Uskrs 2007.

 

 

ZAŠTO JE HRVATSKA U TAMNOJ NOĆI UMJESTO OBASJANA USKRSNIM SVJETLOM!

 

Židovski vjernici tijekom Velikog tjedna ove godine proslavljaju osam dana veliki vjerski blagdan Pesah, u kojem se spominju izlaska iz egipatskog ropstva slaveći Nebeskog Oca Jahvu i zahvaljuju mu za oslobođenje od prije 3250 godina. Hrvati, ponajviše katolici i kršćani slave događaj od prije gotovo dvije tisuće godina, Uskrsnuće Isusa Krista, što se može smatrati najvećim događajem u povijesti čovječanstva, ali i najnevjerojatnijim događajem u kojeg niti nakon dva tisućljaća odmaka, još uvijek ne vjeruje većina čovječanstva.

 

Dakle, vjera u Isusa Krista i njegovo Božanstvo i uskrsnuće je ponajprije dar koji se bez zasluga dobiva ali i koji se može prokockati. Hrvatska zbilja nakon formalnog izlaska iz komunističke strahovlade izvrsno ilustrira kako se dar vjere može izgubiti. Ljudima i narodu su davana obećanja o nastupu slobode i demokracije, punim ustima hvaljene su pravda i poštenje, no kada je to trebalo  ostvariti i zaživjeti, ispunila su se proročanstva proroka Izaije koje je ponovio i sam   Isus Krist : «Ovaj me narod štuje usnama, a srce mu je daleko od mene.»

 

Vuci u janjećoj koži, poklonici lažnih idola vlasti, moći, nečovječnih ideologija vještom demagogijom i lažima, zaveli su veliki dio naroda da im povjeruje kao preobraćenicima, novopečenim domoljubima i  vjerodostojnim demokratima te su poveli narod u ime države i nacije po samom rubu propasti i provalije. U ime lažne pomirbe prikrili su svoja zlodjela iz olovnih vremena, a svakoga tko im je stajao na putu  uklonili su, ocrnili ili opljačkali kao Alibabini razbojnici. Mito, korupcija i prijevara zamjenili su pošten način poslovanja i trgovanja, grabež privatizacije pridodala je vlastodršcima uz moć i silno bogatstvo, za koje su spremni na svako zlo i opačinu da ga ne bi izgubili.

 

Zato su izostali pošteni i pravedni zakoni, zato će i dalje za uskrsne i druge blagdane mnogi biti prisiljeni raditi kao da blagdana za njih nema, zato će se i dalje smnajivati broj novorođene djece u odnosu na umrle, jer je i dalje na snazi Herodov zakon iz vremena Jakova Blaževića i Jure Bilića, zato će mladi i dalje gledati kako napustiti svoju domovinu a iseljeni gubiti nadu u trajan povratak u domovinu, zato će i dalje opljačkani ostati bez radnog mjesta,  otete imovine i pravednije plaće a premnogi hrvatski branitelji poniženi, ogorčeni i zaboravljeni. No, preostaje vjera u Uskrsloga kao jamac da se protiv zla isplati žrtvovati i boriti, jer samo snažna i nepokolebiva vjera može i pojedinca i narod iz tamne noći uvesti u uskrsno Svjetlo: «Ja sam uskrsnuće i život... tko vjeruje u mene, ako i umre, živjet će.»

 

Hrvatska stranka prava svim katolicima i kršćanima,  svojim članovima, njihovim obiteljima i prijateljima želi sretan Uskrs, nadu i ohrabrenje za nastavak borbe za bolju i pravedniju Hrvatsku svih ljudi dobre volje.