HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

26. travanj 2007.

 

 

HRVATSKI CENTAR ZA ISTRAŽIVANJE ZLOČINA KOMUNIZMA

 

MESIĆ PONOVNO UZDIZAO TITA U JASENOVCU!

 

Otvoreno pismo predsjedniku Republike Hrvatske, g. Stjepanu Mesiću u vezi „vođe Narodno-oslobodilačkog pokreta“ na području bivše Jugoslavije u Drugom svjetskom ratu:

 

 

Poštovani gospodine predsjedniče Republike! Vašim govorom na obljetnici proboja žrtava fašizma i mučenika holokausta iz koncentracijskog logora „Jasenovac“, 22. travnja 1941. – 2007., ponovo ste uvrijedili žrtve komunizma, i ponovo ste sa najvišeg mjesta institucije hrvatskog predsjednika krivotvorili hrvatsku povijest, zloupotrebljavali pojmove i izokretali stvarnost.

 

U Hrvatskom centru za istraživanje zločina komunizma smatramo antifašizam dobrodošlom tekovinom demokratskog svijeta koji je 1945. godine porazio totalitarnu nacističku Njemačku i njene osovinske saveznike, i donio narodima Zapadne Europe kraj okupacije, obnovu demokracije, i slobodu. „Vođa Narodno-oslobodilačkog pokreta“ sa područja bivše Jugoslavije  u Drugom svjetskom ratu“, kojega ste spomenuli po njegovom položaju „vođe“, nije predvodio narodno-oslobodilački pokret, niti narodno-oslobodilačku borbu, nego je bio boljševički vođa, i rezident sovjetske totalitarne tajne službe i eskadrona smrti NKVD, i bio je od Staljina i Kominterne oktroirani šef politbiroa Komunističke partije Jugoslavije, čije su oružane proleterske brigade bile boljševičke i po imenu i po djelovanju, te nisu bile antifašističke u smislu oslobodilačkih vojski zemalja zapadnih demokracija. Tito je u ratu predvodio jugoslavenski komunistički pokret koji je „Narodno-oslobodilački pokret i Narodno-oslobodilačku borbu“ koristio kao smokvin list i propagandni trik za privlačenje nekomunističkih antifašista u svoje redove, i kao instrument za nasilni dolazak KPJ na vlast. Godine 1945. vođa komunističkog pokreta nije narodima bivše Jugoslavije donio slobodu, nego smrt, i to pod propagandom „Smrt fašizmu, sloboda narodu! Titoisti su obračunali s narodima isto kao i fašisti.

 

Nema sumnje niti dvojbe da je koncentracijski logor „Jasenovac“ bio mjesto genocida, masovnih zločina ustaškog režima poglavnika Pavelića, i da je nenormalno kada u društvu pojedinci slave fašističke zločine ili pozitivno ističu njegova protagonista. Slažemo se s Vašom tvrdnjom, da nema kolektivne krivnje hrvatskog naroda u vezi zločina u „Jasenovcu“, ali, upravo je „vođa narodno-oslobodilačkog pokreta“ desetljećima u bivšoj Jugoslaviji hrvatskom narodu lijepio etiketu kolektivnog krivca, i to uz izmišljenu brojku o „700 hiljada jasenovačkih žrtava“. Nema dvojbe da je jasenovački logor bio mjesto gdje je carevao sotona, kao i u koncentracijskom logoru „Goli otok“, ali i Vi spadate u one revizioniste povijesti koji „Goli otok“ ne drže koncentracijskim logorom, koji ne priznaju žrtve komunizma iz tog logora, i za koje je nepojmljivo izjednačavanje žrtava komunizma sa žrtvama fašizma, ili?

 

Međutim, Gospodine Mesiću, zar ne mislite da ste i Vi, na položaju predsjednika Republike Hrvatske, omogućili nekim crnokošuljašima i antisemitima u Republici Hrvatskoj da nekritički i pozitivno nastave isticati ustaškog poglavnika?

 

Zar za Vas, gospodine Predsjedniče, može vođa „NOP“ biti ona povijesna figura koja je Staljinovim vodovima smrti, svojim klevetama izdao vlastitu suprugu i sve vodeće jugoslavenske komuniste i intelektualce u Kominterni, vrhovni komandant čije su postrojbe sijale teror među hrvatskim civilima-seljacima, maršal koji je zapovijedio i dao 1945. izvršiti genocid nad hrvatskim narodom, ratne zločina nad ratnim zarobljenicima i civilima, koji je nakon tzv. „oslobođenja“ etnički čistio hrvatske gradove i sela (samo u Zagrebu je etnički očišćeno 27 tisuća građana-nekomunista), koji je dao ubiti antidogmata s hrvatske ljevice, i svoga kolegu, Andriju Hebranga, koji je u logoru na „Golom otoku“ ubijao svoje drugove, a poslije i političke zatvorenike savjesti-nekomuniste, koji je obračunao sa demokratskim nositeljima Hrvatskog proljeća, i čija je politika, tajna služba i „JNA“ omogućila dolazak na vlast i afirmaciju novog balkanskog krvnika, Slobodana Miloševića, kakav je bio i on sam? Voditelj Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma, Goran Jurišić