HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

28. travanj 2007

 

GORAN JURIŠIĆ U EUROAZIJSKOM MAGAZINU BRANI POVIJESNU ISTINU OD KLEVETA NIJEMCA WOLFA OSCHLIESA!

 

 

„Euroazijski magazin“ /www.eurasischesmagazin.de/ 

 

OTVORENO PISMO

 

U predmetu Wolf Oschlies: Otpušteni rabin i krivi rabin“ /In Sachen Wolf Oschlies „Der gefeuerte Rabbi und der falsche Rabbi“

 

Piše Goran Jurišić

 

Poštovane gospođe i gospodo!

 

Čitatateljstvo Euroazijskog magazina ima pravo na informacije iz povijesti i politike koje se temelje na povijesnim činjenicama i na osnovi znanstvenih izvora općenito, što, međutim, u slučaju dvaju posljednja članka g. Oschliesa u vezi naroda i država Jugoistočne Europe odgovara samo djelomično istini. U članku „Der gefeuerte Rabbi und der falsche Rabbi“ /Otpušteni rabin i krivi rabin/, u kojemu je autor pisao o hrvatskim Židovima, otkrio sam nekoliko krivotvorenih podataka koji su prenjeti, i koje ovime, povijesne istine radi, opovrgavam povijesnim činjenicama.

 

Brojka od „600 tisuća“ ubijenih žrtava Židova, Srba, Roma i Hrvata u fašističkom koncentracijskom logoru „Jasenovac“ u istoimenom mjestu u Hrvatskoj za vrijeme Drugog svjetskog rata, dakle, brojka koja je navedena /u Oschliesovu članku/ bila je od strane jugoslavenskog komunističkog titoističkog režima krivotvorena. Krivotvorena brojka od „600 tisuća“ žrtava pribrojena je sveukupnom broju ratnih žrtava u Jugoslaviji, i to kako bi se od bivše vlade Savezne Republike Njemačke šezdesetih/sedamdesetih godina 20. st. naplatila viša ratna odšteta. To naspram jasenovačkim žrtvama i naspram njemačke savezne vlade nije bilo fer, ali Zapadna Njemačka je unatoč tome platila preko jednu milijardu DM, i na taj način sufinancirala diktatora Tita koji je od 1948. do 1987. na jadranskom otoku Goli otok u pogonu držao jugoslavenski koncentracijski logor „Goli otok“. (Tito za vrijeme svoje 35-godišnje vladavine nikada nije posjetio spomen područje bivšeg koncentracijskog logora „Jasenovac“.)

 

Različite procjene broja žrtava

 

Nakon Titove smrti 1980. godine njegovi su nasljednici vodili koncentracijski logor „Goli otok“ do 1987. godine, a godinu dana nakon zimske olimpijade u Sarajevu /ispravno bi bilo, tri godine nakon sarajevske olimpijade, op. prev./ je logor zatvoren nakon što je borac za ljudska prava i student iz Zagreba, Dobroslav Paraga, u slovenskoj novini „Mladina“ svjedočio o užasima toga koncentracijskog logora. On sam bio je tamo kao politički zatvorenik dvije godine zatvoren, mučen i izoliran. Srpski emigrant dr. Bogoljub Kočović objavio je u Londonu, za vrijeme Hladnog rata, brojku žrtava konc-logora „Jasenovac“ koju je on izračunao sa otprilike 60 tisuća žrtava. Hrvatski marksist i statističar ing. Vladimir Žerjavić, bivši stručnjak Ujedinjenih naroda, objavio je u Zagrebu svoju procjenu broja žrtava jasenovačkog konc-logora, koje je naveo sa otprilike 58 tisuća (izvor: knjiga Vladimira Žerjavića „Gubici stanovništva Jugoslavije u Drugom svjetskom ratu“, Zagreb, 1989.)

 

Otac u /Oschliesovu/ članku navedenog hrvatskog povjesničara Ive Goldsteina, publicist Slavko Goldstein, objavio je također podatke o broju žrtava koncentracijskog logora „Jasenovac“. Navodno da se radi o 80 tisuća žrtava /80-100 tisuća, op.prev./. U memorijalnom muzeju spomen područja koncentracijskog logora „Dachau“ navodi se u američkom dokumentarnom filmu o koncentracijskim logorima u Drugom svjetskom ratu brojka od cca. 20 tisuća jasenovačkih žrtava.

 

Ne postoje posmrtni ostatci

 

Problem je u tome što nisu ekshumirani posmrtni ostatci žrtava hrvatskog ustaškog režima. Šezdesetih godina 20. st. uslijedile su u Jasenovcu ekshumacije, ali, nakon što su ekshumirani oko 300 posmrtnih ostataka ubijenih ljudi, ustanovljeno je da se radi o strijeljanim hrvatskim ratnim zarobljenicima koji su ubijeni 1945. od strane Titovog režima na području bivšeg koncentracijskog logora blizu hrvatskog mjesta Jasenovac, tako da su ekshumacije brzo zaustavljene. Niti jedan povjesničar u Hrvatskoj ili drugdje do danas nema odgovor na pitanje gdje se nalaze pokopani posmrtni ostatci žrtava hrvatskih fašista iz konc-logora „Jasenovac“ – masovne grobnice, s obzirom da je dokazano kako k-l „Jasenovac“ nije imao plinske komore i peći za spaljivanje kao što su bili u koncentracijskom logoru Auschwitz-Birkenau ili neki drugi logori /istina je da su ustaški zapovjednici kraće vrijeme u peći ciglane na području logora spalili oko 1000 leševa ubijenih logoraša, te je nakon toga spaljivanje zaustavljeno, op.prev./. (Najveći dio hrvatskih Židova bio je od ustaškog režima poglavnika Ante Pavelića izručen njemačkim nacistima, i deportiran u Auschwitz /u k-l Jasenovac ubijeno je od kolovoza 1941. do travnja 1945. godine 10.700 Židova, po podatcima iz knjige: „Put sjećanja – obrazovni centar Jasenovac – memorijalni muzej – Jasenovac – spomen područje Jasenovac“, nakladnik © Spomen Područje Jasenovac, u Jasenovcu, Republika Hrvatska, 2006., op.prev./ /Sveukupni broj židovskih žrtava na području Hrvatske i BiH iznosi oko 30 tisuća, op.prev./

 

U siječnju 1943. uslijedio je u Zagrebu ultimatum Hitlerova povjerenika za holokaust, Heinricha Himmlera, upućen hrvatskom diktatoru, da se hrvatske Židove mora izručiti nacističkoj Njemačkoj. Himmler je grdio hrvatskog diktatora, i diktirao je: „To je izričita zapovjed Führera Adolfa Hitlera!“ Tri mjeseca nakon toga je posljednji transport vlaka vozio na relaciji Zagreb-Auschwitz.

 

Ustaški režim je minirao nekoć velebnu i prekrasnu sinagogu u centru Zagrebu, ali jugoslavenski titoistički režim nije dozvolio da se sinagoga ponovo izgradi. Otac navedenog borca za ljudska prava, (pravni) odvjetnik Smiljan Paraga, predložio je osamdesetih godina 20. st. u katoličkom tjedniku „Glas Koncila“ u Zagrebu jednu inicijativu za ponovnu izgradnu zagrebačke sinagoge. Bio je to hrabar prijedlog u vrijeme totalitarnog komunizma u bivšoj Jugoslaviji. Nažalost sinagoga u Zagrebu nije do danas ponovo izgrađena, što i ne čudi kada se pomisli da su u Hrvatskoj nakon pada Berlinskog zida i sloma Jugoslavije komunisti još uvijek u kontinuitetu od 1990. do danas na vlasti, samo što se Titovi partijski sekretari sada nazivaju „socijaldemokratima“, „konzervativcima“, „liberalima“ itd.

 

Navedene brojke bleiburških žrtava /u Oschliesovu članku/ nisu točne

 

Gospodin Oschlies naveo je krivotvorenu brojku hrvatskih žrtava iz Bleiburga, pošto Titovi partizani u koruškom gradiću Bleiburg, blizu austrijsko-slovenske državne granice, nisu ubili „nekoliko stotina“ ljudi, nego sveukupno preko 200 tisuća. (Nisu svi ubijeni u Bleiburgu, ali to je broj žrtava komunističkog jugoslavenskog režima na kraju Drugog svjetskog rata godine 1945.) Kod brojke od 200 strijeljanih hrvatskih ratnih zarobljenika, koju je naveo W. Oschlies, radi se o staroj brojci koju su počinitelji sami izmislili kako bi izbjegli optužbe da su počinili ratni zločin i zločin genocida (ubojstvo naroda). U međuvremenu su bivši komunisti priznali da se u slučaju „Bleiburga“ iz 1945. radi o ratnim zločinima, i opravdavaju ove zločine kao „osvetu“. Zagrebačka državna odvjetnica, gospođa Višnja Lončar rekla je na tiskovnoj konferenciji, u siječnju 2006. godine, da se u predmetu „Macelj“ (posljedica „Bleiburga“) radi o ratnim zločinima komunističkog jugoslavenskog partizanskog režima maršala Tita. O tome je izvijestila regionalna dnevna novina „Novi list“ iz Rijeke.

 

Kod sintagme „Bleiburg i Križni put“ radi se o masi od nekoliko desetaka do preko 200 tisuća hrvatskih ratnih zarobljenika, vojnika, civila. Oni nisu bili, kako je W. Oschlies naveo, razoružani u Bleiburgu od partizana, nego su se predali britanskoj okupacijskoj armiji 15. svibnja 1945. u južnoj Austriji. Međutim, protivno međunarodnom ratnom pravu bili su izručeni jugoslavenskoj armiji, repatriirani (vraćeni) natrag preko granice, i najvećim dijelom ubijeni u Sloveniji masovnim strijeljanjima od strane Titove tajne službe „OZN“ („Odjel za zaštitu naroda“). U šumi Macelj blizu hrvatskog grada Krapine (cca. 40 mk zapadno od Zagreba) ubijeno je u svibnju/lipnju 1945. okruglo 12 tisuća hrvatskih ratnih zarobljenika, 600 hrvatskih civila i 21 svećenik i franjevac, iz mase hrvatskih izbjeglica koja je dovedena iz Bleiburga. Prošle godine su posmrtni ostatci 1193 ekshumirane žrtve iz Maclja službeno pokopane.

 

450 masovnih grobnica u Sloveniji sa žrtvama komunističke strahovlade

 

Glavno-odgovorni počinitelj iz Maclja, S.H., i danas živi u zagrebačkoj četvrti s vilama,Tuškanac, blizu rezidencijalne četvrti, i do danas nije bio niti jedne sekunde u istražnom zatvoru, zato što bivši oficiri Titove tajne službe uživaju od hrvatske vlade specijalnu zaštitu, te od državnog odvjentištva ne bivaju optuženi iako postoje dokazi i svjedoci u slučajevima komunističkih ratnih zločina. Počinitelj S.H. još uvijek posjeduje njemački pištolj marke „Walter“ s kojim je taj bivši komandant logora osobno u šumi Macelj ubio 21 svećenika i franjevca Rimokatoličke crkve.

 

Na bleiburškom polju strijeljano je otprilike 500 hrvatskih civila, ostatak, kao što  sam naveo, bili su ubijeni na području Slovenije i Hrvatske. Samo u Mariboru (Slovenija) je od strane Titovih komunista ubijeno otprilike 50 tisuća Hrvata, u Kočevskom Rogu blizu Ljubljane u Sloveniji cca. 30 tisuća Hrvata, Slovenaca i Srba. Nedavno je slovenski ministar pravosuđa, g. Šturm, u slovenskom gradu Novo Mesto otvorio jednu izložbu o žrtvama Bleiburga (žrtvama jugoslavenskog komunizma), koju g. Oschlies može posjetiti do svibnja 2007., i na licu mjesta se o tome bolje informirati. (Do sada je slovenska vlada otkrila preko 450 masovnih grobnica sa žrtvama jugoslavenskog komunizma. Samo u šumi Tezno kod Maribora otkriveno je za vrijeme gradnje autoputa Nürnberg-Maribor-Zagreb jedan 70 m dugačak tenkovski rov gdje su pronađeni posmrtni ostatci od 1.500 strijeljanih hrvatskih časnika. Rov je sveukupno dugačak 1,5 km.)

 

Njemački novinar Reinhard Olt objavio je 4. svibnja 2004. u Frankfurter Allgemeine Zeitung jedan članak o ratnim zločinima diktatora Tita i njegove tajne službe „OZNA“ za vrijeme Drugog svjetskog rata u Sloveniji. Ako se k tome zbroji oslobađajuća presuda Međunarodnog suda pravde (ICJ) u predmetu tužbe Bosne i Hercegovine protiv Srbije za genocid nad bosanskim muslimanima, onda se žrtve bivše Jugoslavije od 1941. do danas suvgdje u svijetu ponižava, i cijeli svijet se ne srami, što drži budnim velikosrpsku ideologiju i ideologiju marksizma u državama nasljednicama bivše Jugoslavije. Zašto bivši komunisti i doušnici tajne službe STASI nisu u Berlinu danas na vlasti kao što su u Ljubljani, Sarajevu, Zagrebu, Beogradu itd.?

 

Želim u zaštitu uzeti Židovsku općinu Zagreb

 

I na kraju neka mi je dopušteno da u zaštitu uzmem skoro 200 godina staru Židovsku općinu Zagreb. Raport W. Oschliesa o cijepanju Židovske općine Zagreb prošle godine ima skroz drugačiju pozadinu nego što ju je naveo autor u svom članku-otvorenom pismu /upućeno Goranu Jurišiću/, iako antisemitizam može biti i glavni uzrok. Radi se o staroj praksi kriptokomunističkih hrvatskih vlasti da stvaraju paralelne organizacije u domeni politike, kulture i športa, pa i u krilu vjerskih zajednica, i to kako bi se umrtvila pluralistička scena u Hrvatskoj. Hrvatski premijer dobio je nedavno, iako s pravom, žestoku kritiku iz inozemstva (od Europske komisije etc.), zato što ne poštuje slobodu medija, a ugledni londonski „The Economist“ objavio je nedavno članak u kojemu se tvrdi, isto s pravom, mišljenja sam, kako se „Hrvatska nalazi na močvarnom dnu Europe“. (Takvi članci bivaju od hrvatske vlade cenzurirani.)

 

Iako je deklarirani ateist, povjesničar Ivo Goldstein, osnovao je u Zagrebu židovsku paralelnu organizaciju, „Beth Israel“, koja je registrirana od strane korumpiranog hrvatskog državnog ureda za upravu. Nova zajednica dobila je punu podršku od strane optuženog antisemita i hrvatskog predsjednika, na Zapadu tako omiljenog, Stjepana Mesića, koji je od strane nekih političara i znanstvenika ozbiljno optužen da je bio doušnik bivše totalitarne jugoslavenske tajne službe „KOS“. Gospodin Mesić se navodno 1991. kao član tadašnjeg jugoslavenskog Predsjedništva /SFRJ/ iz Republike Hrvatske aranžirao sa šefom imenovane beogradske tajne službe i Miloševićeva intimusa, Aleksandrom Vasiljevićem, o tome da „JNA“ u Hrvatskoj i Sloveniji 1991. provede državni udar. U knjizi bivšeg lokalnog šefa jugoslavenske komunističke tajne službe „SDB“ iz Osijeka, Željka Bartolovića („Probušena mantija“, Osijek, 2005.) optužuje se današnji predsjednik Republike Hrvatske, Stjepan Mesić, da je bio kadrovik imenovane totalitarne službe u gradu Orahovici, zakrabuljen kao načelnik općine Orahovica. Predsjednik Židovske općine Zagreb, dr. Kraus, optužio je registraciju židovske paralelne organizacije kao ciljani napad na ostatke decimirane Židovske općine Zagreb, kako se preživjelim žrtvama holokausta i njihovim obiteljima i židovskim nasljednicima ne bi morala vratiti oduzeta /opljačkana, op. prev./ imovina, koju su 1941. podržavili fašisti, a 1945. komunisti.

 

                                                                   

„Euroazijski magazin“ /www.eurasischesmagazin.de/  31.03.2007.