HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

http: www.hrvatsko-pravo.com

 

10. svibanj 2007

 

 

DR FUAD MUHIĆ, ZNANSTVENIK, FILOZOF, MUČENIK – NAJMUDRIJA  GLAVA HRVATSKE STRANKE PRAVA IZ BOSNE I HERCEGOVINE 1991. GODINE!

 

U spomen na sveučilišnog profesora dr Fuada Muhića, bosanskohercegovačkog znanstvenika, filozofa i najumnije glave Hrvatske stranke prava iz Sarajeva, koji nam se je pridružio u rano proljeće 1991. godine i svojim mudrim osvrtima, mislima i kritikama znatno pomogao najužem vodstvu stranke i predsjedniku Dobroslavu Paragi da pravilno  prepoznaju i na vrijeme se odrede u odnosu na mračnu zavjeru  sa Pala, otjelovljenu u suludom psihijatru Radovanu K., prenosimo slijedeći članak uz napomenu da ćemo proročke izjave znanstvenika, pravaša i mučenika dr Fuada Muhića uskoro prenijeti na našim on line stranicama «Hrvatskog prava».

 

Dr Fuad Muhić zbog svojeg nedvosmislenog otpora velikosrpskoj prijetnji prema BIH i Hrvatskoj 1986-1991. godine, bio je žrtva okrutnih napada,  uništavanja i pljačke njegove obiteljske kuće i imovine, ranjavanja iz revolvera pored samog srčanog mišića da bi na koncu tragično umro u sarajevskoj Klinici Koševo, pozivajući u posjet predsjednika stranke Dobroslava Paragu, za kojeg nije znao da je uhićen od diktatora Tuđmana, dan-dva pred njegovu smrt.

 

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

 

5. maj 2007.

 

ONLINE GLASNIK NACIONALNOG KONGRESA REPUBLIKE BiH - br. 467

 

1.3. IN MEMORIAM: DR. FUAD MUHIC – COVJEK KOJI JE VIDIO U BUDUCNOST

 

 

Danas je prilika da se sjetimo Dr. Fuada Muhica, jednog od kljucnih ljudi u predratnoj Republici BiH (“Brankovoj i Hamdijinoj” BiH, kako su velikosrbi podmetali). Ovih dana se navrsava 15 godina od njegove nasilne smrti izazvane vatrenim oruzjem, vjerovatnog ubistva, koje je javnosti bilo predstavljeno kao “samoubistvo”.  Mnogi misle da je Dr. Muhic ubijen iz osvete zato sto je bio jedan od glavnih u  raskrinkavanju veze Alije Izetbegovica sa Seseljem i SANU u velikosrpskom projektu razbijanja Republike BiH. (Sjetimo se BH patrioti su osudili Aliju Izetbegovica na 14 godina zatvora zbog rusenja ustava R BiH, dok su ga velikosrbi pustili 7 godina ranije, cim su uklonili Hamdiju Pozderca pomocu namjestene afere Agrokomerc, i omogucili Izetbegovicu da osnuje "muslimansku" stranku, suprotno tadasnjem Ustavu i zakonima.)

 

Dr. Fuad Muhic je bio jedan od rijetkih u BiH koji se nisu plasili otvorene borbe sa velikosrbima. On je bio covjek koji je davno prije rata predvidio sta ce se dogoditi, jer je shvatio kuda SANU vodi Srbe, i koji je imao hrabrosti da to i javno govori. Neobicno nam je drago da Bosnjaci, 15 godina poslije smrti, pocinju shvatati koliki velikan je bio Dr. Fuad Muhic. On je jedan od onih cije djelo je postalo poznato tek poslije njegove smrti. U tim sudbonosnim vremenima smo trebali slusati upozorenja Fuada Muhica o opasnosti koja dolazi od “srpskih akademika”, “beogradske carsije”, “velikosrpstva” umjesto sto smo slusali uspavanke cetnickih agenata da “u BiH rata nece biti”.

 

I u tim vremanima se vodila teska politicka bitka za Bosnu i Hercegovinu. Interesantno i tada su istinski BH patrioti branili drzavu, Republiku BiH, dok su nam lazni patrioti bacali pijesak u oci govoreci, neki o vjeri, a neki o “Bosanskom duhu”.

 

Dr. Fuad Muhic je pristupio HSP-u, kada je pocelo visestranacje, tada jedinoj stranci za koju se znalo da nije kontrolisana od UDBE, cime je dobio govornicu za borbu protiv istih onih velikorspskih snaga protiv kojih se i ranije borio. Nazlaost, tada je iznenada ubijan, vjerovatno iz istih razloga iz kojih su "odstranjeni" svi oni koji su smetali velikosrpskom projektu, nabrojimo samo neka imena Dzemal Bijedic, Hamdija Pozderac, Hakija Turajlic,  Blaz Kraljevic, Irfan Ljubljankic, Mustafa Hajrlulahovic – Talijan itd.  Srbin ubije ko mu smeta, a pusti iz zatvora ko mu treba, to je uvijek tako bilo, pa nije ni nasa generacija izuzetak.