HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

http: www.hrvatsko-pravo.com

 

10. svibanj 2007.

                                                                                            

DAN EUROPE DANAS – NOĆ NA BALKANU !

 

 

Da su malobrojni ali hrabri i čestiti hrvatski rodoljubi u posljednja tri desetljeća, koji su digli svoj glas u obranu slobode javne riječi, naroda i pravice, u ime europske Hrvatske, slutili da će Europa danas biti takva kakva je, vjerojatno bi preskočili europsku Hrvatsku i podržali bi hrvatsku Hrvatsku za kakvu je svoj glas dao Otac domovine Ante Starčević. I što vrijeme više prolazi, to je aktualnija proročka politika toga hrvatskog gorostasa. Kakva je to Europa danas, na Dan Europe od 9. svibnja?

 

Dan 8. svibanj slavi se u Zagrebu kao dan „oslobođenja“ kada su partizani ušli u otvoreni, znači, nebranjeni grad Zagreb, koje su titoisti oslobodili po uzoru na nacistički natpis na ulazu u koncentracijski logor Dachau: „Arbeit macht frei!“ („Rad oslobađa“). Dan 9. svibanj obilježava se u Europi kao Dan slobode ili Dan Europe, nakon oslobođenja Zapadne Europe od nacističke okupacije, i zavođenja komunističke okupacije Istočne Europe. Estoncima 9. svibanj nije „dan oslobođenja“. Kao svjesna nacija, europski Estonci prisjećaju se toga dana iz 1945. godine kao dana sovjetske okupacije, koju su još 1939. dogovorili Hitler i Staljin, a blagoslovili Staljin i Churchill na Jalti 1945. godine. Sudeći po „hrvatskim“ vlastima, Dan Europe se u Republici Hrvatskoj obilježava u sklopu obljetnice komunističke skupštine ZAVNOH kao Dan oslobođenja – i uvođenja titoističke diktature. Čuo se u Topuskom 9. svibnja 2007., uz vodeće titoističke ratne veterane, glas Šeksa, ali ne za obranu slobode javne riječi, naroda i pravice, nego kao pljuska hrvatskim građanima koji, po Šeksu, duguju partizanima slobodu – 45 godina „slobode“ u komunističkoj diktaturi. Šeks, više „drug“ nego gospodin, preuzeo je izgleda ulogu partizanske SAB-SUBNOR udruge koja više i ne mora nastupati jer ima glasnogovornika u aktualnom predsjedniku Hrvatskog sabora, nekadašnjem dugogodišnjem komunističkom tužitelju iz Osijeka, koji je progonio, zatvarao i tužio mnoge hrvatske političke zatvorenike. Prije dvije godine je Vladimir Šeks partizanima obećao reviziju povijesnih udžbenika i afirmaciju „Narodno-oslobodilačkog rata“ u školskim knjigama, da ne bi budući naraštaji skrenuli sa revolucionarne staze („Druže Tito mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo“). Šeks najavljuje 2007. vraćanje „duga“ prema „NOR-u“. Dug je počeo vraćati na skupu o Drugom svjetskom ratu u prostorijama Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, u Zagrebu prije dvije godine, kada je ustvrdio da se „Komunistička partija borila za slobodu“. Istovremeno je Šeks, kao predsjednik Hrvatskog sabora, pokrovitelj obljetnice „Bleiburga“. Ne bi ni Mefistofeles bolje oblikovao sadašnjicu Hrvatske - shizofrenu hrvatsku svakodnevicu. U „europskoj“ Hrvatskoj se jasno vidi što se događa – tranzicija u neokomunizam i restauracija titoizma – pod krinkom pripreme Republike Hrvatske za EU i NATO. Što se za to vrijeme događa u Europi?

 

Na 50. obljetnici osnivanja Europske Unije, predsjedavajuća Unije, njemačka kancelarka Merkel hvali „polustoljetni mir u Europi“, što po europskoj filozofiji znači da se Slovenija, Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Kosovo i Makedonija ne nalaze u Europi, s obzirom da su navedene zemlje bile u ratu, i to od 1991. do 1995., a Srbija do 1999. godine – zajedno s Europom, jer NATO je i europska obrambena organizacija. Očito se Hrvatska nalazi u Aziji, s obzirom na velikosrpsku agresiju koja je u Europi proglašena „mirom“ – na obilježavanju 50. obljetnice utemeljenja Europske Unije. Zasigurno da utemeljitelji Europske Unije nisu ni u snu mislili da će njihovu plemenitu ideja uništiti europske kukavice koje su 1991. godine, ne samo promatrale, nego, pod krinkom „miroljubivih rješenja“ aktivno podupirale sva rješenja, samo ne miroljubiva rješenja za rješavanje tadašnje „jugoslavneske krize“. Stoga i nije čudno da je balkanski krvnik Slobodan Milošević mogao postati balkanskim krvnikom – uz aktivnu podršku Europe od Atlantika do Urala.

 

Tko bi rekao da će na čelo Vijeća Europe jednog dana doći jedan četnik. Ovih dana se upravo to događa – četnik Vuk Drašković preuzima u ime Srbije predsjedavanje Vijećem Europe. (Toliko Mesiću, Šeksu i drugovima, i njihovoj partizanštini). U Europi ne prolazi partizanština i s tim povezani partizanski “antifašizam” (čitaj titoizam, čitaj komunistička diktatura), drugarice i drugovi, nego četništvo i četnički „antifašizam“! Organizator jedne od niza paravojnih četničkih jedinica, koje je slao na ratište u Hrvatsku, Vuk Drašković, pisac šovinističke knjige “Nož”, nalazi se na vrhu Europe, a da istovremeno ta ista Europa ne kaže srbijanskim šovinistima ni S od STOP! Četnik Vuk na čelu Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, a četnik Tomislav Nikolić na čelu srbijanske skupštine! Istovremeno hrvatski predsjednik Mesić u svom poznatom kavanskom stilu poručuje četnicima da će i snjima moći surađivati – ako se odreknu velikosrpske crte Virovitica-Karlovac-Karlobag. Ništa lakše za četnike da se javno odreknu i toga, ako bi to bio uvjet da surađuju s hrvatskim jugoslavenskim partizanima – kao u Drugom svjetskom ratu. Što predstavlja četnicima riječ? Ništa, jer riječ četnika vrijedi kao riječ partizana, jednom riječju – kao LAŽ! No, zato Republika Hrvatska ima Antu Đapića – dezertera iz Osijeka.

 

Što će sada učiniti vodstvo Europske narodne stranke koje je prije godinu dana u svoje redove primilo četnika Vojislava Koštunicu – na preporuku i uz jamstvo premijera “Zanada”? “Demokrat” Koštunica, koji je prošle godine na obljetnicu Oluje ovu hrvatsku oslobodilačku akciju nazvao “zločinačkim pothvatom protiv Srba”, omogućio je glasovima svoje političke stranke instalaciju četnika Nikolića na položaj predsjednika srbijanske skupštine, i to uoči Dana Europe. U isto vrijeme se član predsjedništva Liberalno-demokratske partije iz Srbije, jedna od rijetkih stranaka u Srbiji koja se otvoreno suprotstavlja četništvu, žali na Europu da u Srbiji nije poduprla demokratske snage (vidi emisiju “Otvoreno” na HTV-u na Dan Europe 2007. godine). To podsjeća na stanje u Hrvatskoj gdje Europa također nije poduprla demokratske nego kriptokomunističke snage. Poštovani sugrađani, čestitamo Vam Dan Europe!