HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

http: www.hrvatsko-pravo.com

 

15. svibanj 2007.

 

VIJEĆE ZA REGIONALNU SURADNJU  - HRVATSKA U BALKANSKOJ GOSPODARSKOJ UNIJI!

 

Nakon što je Sanaderova navodna velika prijateljica Angela Merkel prije dva mjeseca nedvosmisleno izjavila za svoju i europsku publiku da prema ugovoru iz Nice Hrvatsku nije moguće primiti u EU, a europski Ustav može biti donijet kada na vrbi rodi grožđe, eurobirokrati su odlučili u zamjenu za propast Ustava, gurnuti Republiku Hrvatsku na Balkan putem takozvanog Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP).

 

Nažalost, niti to ne čine zbog Hrvatske, koju je njezino vodstvo i sramotna politika definitivno vezala uz pojam zapadnog Balkana već opet zbog svojih sebičnih interesa, uspostave kontrole i mira nad regijom i  nesmetanog i mirnog transporta plina i nafte i izgradnje plinovoda i naftovoda od crnomorske obale do zemalja EU-a.

 

Pri tom valja uvidjeti da Hrvatska, odgurnuta na Balkan i u jugoistočne integracije, nije od velikih Sanaderovih prijateljica i prijatelja dobila nikakve čvrste garancije, da kada završi domaću zadaću uz pomoć bivšeg suradnika KOS-a jugoslavenske narodne armije, Hide Biščevića, koji će stolovati u Sarajevu, da će uistinu postati punopravnom članicom EU-a.

 

Pred Hrvatskom, kao što smo to već odavno predviđali u HSP 1861., mogla bi opet ostati otvorena samo vrata BALKANSKE A NE EUROPSKE UNIJE. Zanimljivo, jedini interes na zagrebačkom summitu, kojim je predsjedao doslovce američki podtajnik Burns a ne domaćin Ivo Sanader, bio je pacifikacija Srbije nakon neovisnosti Kosova, koja je snažno poduprta, opet nažalost, ne radi albanskog naroda, već će javnost jedanput saznati o čemu se tu zapravo radi/intervencija NATO pakta nije bila radi spašavanja albanskog naroda sa Kosova i iz Albanije, već radi sprječavanja destabilizacije Italije i ostalih europskih saveznika od invazije više od milijun izbjeglica/.

 

Napokon, Hrvatska ima vodstvo kakvo vjerojatno i zaslužuje, a to nije sigurno demokratska i poštena vlast, jer ta ne bi bez pitanja vlastitog naroda integrirala Hrvatsku niti u EU niti u NATO a kamoli na Balkan kao što je upravo učinila, a da zato ne snosi nikakve posljedice.  Sanader toliko podcjenjuje vlastiti narod, da mu je počeo zadnjih dana prodavati bajku o tome kako Hrvatska ne bi bila napadnuta da je bila u NATO savezu. Ne znamo je li se Sanader pozdravio sa zdravom pameću, ali znamo savršeno dobro da Hrvatska kao dio Jugoslavije ne samo što  nije mogla biti primljena u Nato savez, već je UN zaveo embargo na uvoz oružja Sloveniji, Hrvatskoj i BIH, ne bi li ih zadržao pod vlašću Beograda. NATO je podupirao suverenitet i teritorijalni integritet Jugoslavije a ne nezavisnost takozvanih zapadnih republika.

 

 Angela Merkel je ponovno prevarila  vlastiti njemački narod a kako ne bi jednog Sanadera, jer je obećala papi Nijemcu povratak Boga u europski Ustav, da bi danas u Bruxellesu svečano izjavila kako to nije moguće.

 

HSP 1861. smatra da ovaj narod treba odbaciti sva lažna obećanja koja mu se serviraju iz Banskih dvora i Pantovčaka, a za one koji jednom rukom nude Hrvatskoj lažnu nadu oko skorog ulaska u EU a drugom rukom je čvrsto guraju od sebe na Balkan treba jasno citirati Isusove  riječi: «Tko mene zataji pred ljudima, zatajit ću i ja njega pred Ocem svojim nebeskim». Upravo se te riječi odnose na bezbožnu piramidu Bruxellesa ili novog Babilona, koja se bez imena Božjeg i njegovog blagoslova nikada neće izgraditi i konsolidirati, pa tako neće biti niti kadra pozvati Hrvatsku i druge kandidate u punopravno članstvo.

 

Hrvatska bi se morala izboriti za svoju neutralnost i suverenost, ali sa ovakvim jadom od vlasti i poplavom političke i svakovrsne korupcije, to je nemoguća  misija. Ostaje samo, Hrvatska kao balkanska zemlja u jednoj novoj super balkanskoj integraciji zaštićenoj Nato paktom.