HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

                                                                      http: www.hrvatsko-pravo.hr

http: www.hrvatsko-pravo.com

 

25. svibanj 2007.

 

 

SDP I HDZ NA PUTU ZA NIGDJE!

 

«Slijedit ću put  Račana, očuvati ću jedinstvo stranke i pobijediti HDZ na izborima» (Ž. Antunović). Račan je bio autoritaran političar,narodni prevarant i manipulator. I on  je slijedio put svojih prethodnika, na tome putu od SDP-a učinio je stranku jednoumlja i totalitarnog jedinstva tako da , po tome sudeći, nije ni bitno hoće li na čelo te stranke zasjesti Antunovićka ili netko drugi..  Tko god dođe bit će to samo jedan loš surogat  lošem originalu.

Novo vrijeme traži nova rješenja a ne vraćanje na staro.

Prošlost pod Račanom bila je teška, bila je to zabluda koju treba zauvijek uništiti i odbaciti.

Oni koji nas žele u tu prošlost ponovno vratiti nemaju viziju o zdravom razvitku društva. Nemaju namjeru stvoriti slobodno ljudsko društvo već im je namjera daljnje zarobljavanje čovjeka. S jednim takvim SDP-om, ako dođe na vlast, budućnost nam neće biti ni bolja ni ljepša. Ne samo SDP, i ostale političke stranke moraju se usavršavati i tražiti nove puteve, puteve koji vode jačanju slobode, daljnjem razvijanju političkog života, razvijanju socijalno- ekonomskog života, kulturnog i vjersko-moralnog života.

Naznaka. da stranke u Hrvatskoj djeluju i teže k tim vrijednostima i tim putevima djelovanja, nema.

Iako prividno Sanaderov HDZ mijenja nekadašnju politiku te stranke iz pokreta u stranku, HDZ je u svojoj biti ostala stranka koja ima smisla samo za nacionalni ali ne i dovoljno smisla za socijalni tj. ekonomski, kulturni i politički preporod Hrvata.

Naš narod i danas je samo objekt pljačke od strane novostvorenog staleža.

Zemlja i narod nikako ne mogu biti vlasništvo samo jedne grupacije, a naš narod i zemlja upravo to danas jesu.

Očito je da u Hrvatskoj postoji jedna jaka politička i državna grupacija koja stiče stanovite privilegije i pozicije te ih ljubomorno čuva.

Oni danas žanju a da nisu ni orali, ni kopali, ni sijali, ni čupali korov.

Danas se u Hrvatskoj brani vlast a ne pravo naroda i njegova sloboda.

Politička sloboda koju smo stekli donijela je koristi samo toj šačici ljudi koji sjede na grbači cijeloga naroda.

Nije ostvareno načelo po kojem država nije sama sebi svrha, ona je tek sredstvo za slobodan razvoj naroda i čovjeka pojedinca u njoj.

Sve to dovelo je u stanje vrlo niskog nivoa razvijenosti Hrvatske u svim pravcima, a tamo gdje nema razvijenosti nema ni slobode. Nerazvijenost je naime pojam usko vezan i povezan sa diktaturom. Kao što je razvijenost, nasuprot tome, pojam koji je usko povezan sa demokracijom. I Račanova vlast i sve HDZ-ove vlasti «ostvarili» su slobodu čovjeka kao Hrvata , dok sloboda čovjeka kao čovjeka nije ostvarena, a upravo to je bio smisao borbe.

Koja će od te dvije staromodne i autoritarne stranke pobijediti na slijedećim izborima neće ovisiti o tome kakav im je rad bio do sada i kakve će programe ponuditi već isključivo o uspješnosti rada njihovih poslušnika i sluga u hrvatskim medijima koji svojim dezinformacijama, lažima i propagandom truju narod.

Možda mali uspjeh jednima ili drugima donese « uteg na vagi « ili drukčije, predsjednik Mesić. On zna dobro širiti lažni optimizam , lagati narod i davati mu lažnu nadu.

Ako zašuti, znak je to da bi o njemu u javnost mogla procuriti još poneka gadost iz prošlosti servirana javnosti iz Mačekovog kabineta sa svrhom da ga se drži na uzici.

 

                                                                          OMRČEN, MIRKO