HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 http: www.hrvatsko-pravo.hr

http: www.hrvatsko-pravo.com

 

06. lipanj 2007.

 

 

MISLAV BAGO,  BLISKI ROĐAK JADRANKE GRANIĆ, RADI PO UPUTAMA PROPALOG TUĐMANOVOG MINISTRA VANJSKIH POSLOVA!

 

 

 

DONOSIMO PROTEST GLEDATELJA ZBOG BAGINE PRISTRANOSTI I JEDNOSTRANOSTI PREMA LAŽNOM MAGISTRU I NEOSTVARENOJ MINISTRICI VANJSKIH POSLOVA:

 

Razočaran sam nekritičkim odnosom prema nekim Vašim gostima u jučerašnjoj emisiji, posebno prema Anti Đapiću i Vesni Pusić.

 

Nisam naviknuo na nekritički Vaš odnos prema evidentnim nemoralnim i protudemokratskim radnjama nekih političara koje ste Vi, kako pratim emisije, prestali kritički, standardima novinarske profesije, propitivati. Političar se mora znojiti u studiju zbog kritičkih pitanja, ili briljirati ukoliko su pitanja neargumentirana, ili ako nema „putra na glavi“.

 

Jučer Vi ironično pitate g. Polančeca iz HDZ-a, da li će do studenog ov.g. oni u HDZ-u smatrati završenom tzv „profilaciju“ HSP-a iz neofašističke organizacije u demokratsku stranku kako bi se stvorila koalicija HDZ-HSP, da li po Vašoj želji?

 

O kakvom završetku profilacije HSP-a Vi govorite (pa profilacija HSP-a tek je počela, i to neuspješno, prije pola godine, a najavljena je tek prije tri godine), i da li vodstvo kuće HTV ima neko dostojanstvo, i neke kriterije po kojima poziva neke političare, a neke pak uopće ne poziva. Sve skupa, sram Vas bilo!

 

Zapamtite, iako Vi to jako dobro znate – profilacija Đapićevog HSP-a trenutno izgleda tako da je njegov županijski vijećnik nedavno iz rasističkih motiva razbio nos dirigentu dubrovačkog simfonijskog orkestra, jer ga je optužio da je kao gosta-dirigenta pozvao jednog Srbina. Ispostavilo se da nije bio Srbin nego njemački državljanin romskog etničkog podrijetla. Na početku ove godine batine od Đapićevih jurišnih crnokošuljaških odreda dobio je županijski vijećnik DC-a Božidar Lujanac jer se drznuo Đapića prozvati za tzv. Poslovni ugovor sa Vladom Zecom koji je već pola godine  u istražnom zatvoru zbog korupcije. Vi Đapića uopće niste prozvali za korupciju, nego pitate da li on zna, da li se njegov vozač obogatio, kao Kalmetin vozač? Sram Vas bilo, g. Bago! Jedan Đapićev vozač bio je osuđen za ubojstvo a drugi Đapićev vozač Franjo Gavran pretukao je skoro na mrtvo ime, koncem prošle godine, jednog mjesnog političara.  Đapić je putem korupcije i mita postao vlasnik stana na Jarunu u Zagrebu od preko 200 čm. Da li Vi imate stan od preko 200 čm? U Osijeku opet ima novi stan, taj Đapić. Ima tri vikendice, od toga jedna bez građevinske dozvole na Viru. U Vukovaru je, ne tako davno, Đapić prijetio likvidacijom Srba – ukoliko bi njegova stranka došla na vlast (Vi ne čitate tisak, g. Bago?). U Rijeci je gradonačelniku Liniću prijetio istrebljenjem komunista 1999.godine – ukoliko njegova stranka dođe na vlast (Vi ne čitate tisak, g. Bago?). Vi niste nikada čuli za Đapićeve opasne i ružne antisemitske izjave, nacističko slautiranje kao I paradiranje u ustaškoj uniformi po Zagrebu i drugdje? Đapić u svome „domu“ još uvijek ima portret poglavnika Ante Pavelića, a pozdravljao je desetljećima fašističkim pozdravom, ali, Vi to ne znate? Sam je Đapić o profilaciji svoje stranke rekao, da vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada! Vi niste čuli za tu njegovu izjavu?

 

Gospođa Pusić (HNS) je u Šuvarovoj komisiji ukinula gimnazije u Hrvatskoj, svojedobno, što je posvjedočio Vaš kolega Denis Kuljiš. Vi niste nikada za to čuli, g. Bago? Pusićkin Radimir Čačić je od saborskog povjerenstva OSUĐEN zbog korupcije, a  Olli Rehn ga je u posljednjem izvješću Europske komisije o napretku Hrvatske imenom i prezimenom imenovao kao negativni primjer političara u Hrvatskoj koji je korumpiran, koji je generator političke korupcije.  Vaša ga TV-kuća promovira u premijerskog kandidata. Što je netko više korumpiran, Vaša ga TV-kuća izgleda više promovira.

 

Kao bivši suradnik političkog tjednika Stern iz Hamburga, koji ima nakladu od 2 milijuna primjeraka i 7 milijuna čitatelja, ja Vam iz novinarske profesije dajem ocjenu jedan (nedovoljan), i još Vam jednom poručujem – sramite se! Imam jedno pitanje, na samom kraju: kada će HTV ukinuti protuustavne crne liste sa političarima koji ne smiju nastupati u emisijama HTV-a i Hrvatskog radija? (Vaš kolega Dubravko Merlić javno je u ime Foruma 21, potvrdio da takva lista postoji.)