HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

http: www.hrvatsko-pravo.com

 

09. lipanj 2007.

 

 

POMAHNITALOJ  VESNI PUSIĆ I PROPALOM PREMIJERU ČAČIĆU ZA VLASTOHLEPLJE DOBRO DOĐE I LAŽNI MAGISTAR I FAŠIST ĐAPIĆ!

 

 

Djapic Nazi salute in ZagrebNa političku predizbornu tribinu Hrvatske narodne stranke u zagrebačkoj koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski” proteklu nedjelju, Vesna Pusić je pozvala u goste predstavnike svih onih stranaka na koje kriptokomunistički liberali računaju kao na potencijalne poslijeizborne partnere u mogućoj novoj koalicijskoj vladi nakon izbora za Hrvatski sabor u studenome ove godine. Tako je gost HNS-a bio i oktroirani “predsjednik” otete Hrvatske stranke prava, Anto Đapić.

 

Dok je Vesna Pusić najavila predizbornu borbu za prvo mjesto, Anto Đapić, pozdravljajući liberale i bivše komuniste, kojima je nekada i službeno pripadao, najavio je borbu za treće mjesto. 

 

Vesna Pusić i Radimir Čačić do sada su se o Đapiću izjašnjavali uvijek negativno,  samo rijetko kada rezervirano ili neutralno, međutim, suradnja kriptokomunista iz Pusićkine stranke s neofašistom i antisemitom Đapićem “nema alternative” – ukoliko bi opciji gospođe Pusić nedostajali izborni glasovi koje će možda upravo Đapić prikupiti lažnim predizbornim obećanjima, i na osnovi činjenice da postoji određeni postotak hrvatskog biračkog tijela koje će skoro uvijek na svakim izborima glasovati za HSP jer je ta stranka hrvatski “brand” tko god je predstavljao (i upropaštavao). To je, dakle, razlog pozivanja Đapića u “Lisinski”, jer ako zagusti nakon izbrojenih glasova u studenome ove godine, Pusićka i Čačić spremni su Đapiću ponuditi koncesiju za ulazak u vladu Republike Hrvatske, ne daj Bože ako bi HNS bio u položaju da formira vladu sa nikada do kraja reformiranom nasljednicom Saveza komunista Hrvatske – Socijaldemokratskom partijom. Suradnja Vesne Pusić i Đapića nije uopće nemoguća jer su i jedna i druga stranka koje predstavljaju, dakle, HNS i HSP, prožete korupcijskim skandalima pa ih takva sličnost spaja, a ideološka raznolikost jednih i drugih ih ne razdvaja jer nemaju morala u politici.

 

Zato i mogu zajedno sljedbenici titoista i poglavnika. (Možemo si misliti kako se jadno vjerojatno osjećao  general Martin Špegelj, koji je na navedenom političkom skupu morao primiti na znanje da u “Lisinskom” sjedi zajedno s jednim Đapićem, dezerterom i crnokošuljašem, te kako ga je Vesna Pusić na taj način ponizila, ali ne samo  Špegelja nego je ponizila i nekoliko veleposlanika bivših jugo republika, koji valjda ni u snu nisu sanjali da će skupu biti nazočan onaj kojega inače zbog njegove mračne prošlosti izbjegavaju u velikom luku, a riječ je dakako o Đapiću, s obzirom da se na Đapićev nazovi “stranački sabor” u prosincu 2006. nije  odazvao ni jedan veleposlanik koji je akreditiran u Republici Hrvatskoj, iako su od Mate Granića bili toplo i srdačno pozvani.)

 

 

 

HNS za radikalnu borbu protiv korupcije?

 

Kao vic zvuči najava Radimira Čačića, koji je u „Lisinski“ ušetao kao nekakav politički KLAUN – s lentom stilizirane autoceste Zagreb-Split oko vrata, kao svojedobno Franjo Tuđman s lentom, da će HNS „iskorijeniti korupciju“ u Hrvatskoj.

 

Podsjećamo da je u posljednjem izvješću komesara Europske komisije za proširenje Europske  Unije o napretku Republike Hrvatske u pregovorima za punopravno članstvo RH u EU eksplicite naveden Radimir Čačić (HNS) kao negativni primjer političke korupcije u Hrvatskoj, a Hrvatski sabor je najužeg suradnika gospođe Pusić osudio za najteži oblik korupcije – za političku korupciju, jer je saborsko povjerenstvo za borbu protiv sukoba interesa nedvojbeno ustanovilo i zaključilo da je Radimir Čačić kriv zato što je u bivšoj Račanovoj koalicijskoj vladi kao ministar graditeljstva namještao javne natječaje za unosne, dakle, profitne državne poslove za svoje vlastite građevinske tvrtke.

 

Zamislimo si sada u koalicijskoj vladi HNS i HSP, Čačića i Đapića, obojica u korupciji do grla. Čudno je da su se nakon posljednjeg izvješća EU komisije, u kojemu je Čačić apostrofiran kao primjer političke korupcije, predstavnici nekih veleposlanstava u RH uopće odazvali pozivu HNS-a za dolazak u „Vatroslav Lisinski“, jer su time poslali negativan signal hrvatskoj javnosti koju, na jednoj strani sokole da podupre borbu protiv korupcije, a s druge strane Pusićkinom manipulacijom nazočni su na jednome skupu na kojemu su se našla dvojica najkorumpiranijih političara u Hrvatskoj, Čačić i Đapić.

 

Zanimljiva je činjenica da neki mediji u Hrvatskoj izvještavaju „neutralno“ o Radimiru Čačiću još češće nego prije presude saborskog povjerenstva za borbu protiv sukoba interesa. Zaključak je da bi borba protiv korupcije morala zahvatiti i redakcije nekih medija. Međutim, tko će povesti borbu protiv korupcije? Čak i da premijer Sanader iz ovih stopa krene u radikalnu borbu protiv korupcije, pitanje je da li bi hrvatska javnost to do sljedećih nacionalnih izbora prepoznala jer Sanader „kasni“/afera satovi, Verona , Brodosplit, Kalmeta itd./ najmanje šest mjeseci u tome da pokrene borbu protiv korupcije, i to od vrha do dna kako je uzastopno od podnošenja svoga posljednjeg izvješća o napretku Hrvatske preporučila Komisija EU-a!