HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

http: www.hrvatsko-pravo.com

 

21. lipanj 2007.

 

 

HRVATSKA VLAST I OPORBA  OGREZLI U LAŽI, MITU I KORUPCIJI -

SANADER  MOŽE BLEFIRATI ONE KOJIMA POGODUJE ALI NE MOŽE NAMAGARČITI ISTINU!

 

 

Sanaderu je hitno, pred najnoviji sastanak Europske unije na kojem se od predsjedanja Europskom unijom  oprašta njegova prijateljica Angela Merkel, trebao nekakav opipljivi dokaz da je napokon u izbornoj godini započeo kvazi ozbiljnu borbu protiv organiziranog kriminala pod zajedničkim nazivom korupcija. U Hrvatskoj su mito i korupcija način i stil života već dugo desetljeća, pa radi toga zla ne mogu u Hrvatskoj uspjeti niti opstati sposobni, uspješni, talentirani, stvaratelji, vizionari ili izumitelji već samo beskrupulozni karijeristi, beskičmenjaci, prodane duše slizane sa svakom vlašću, robovi veza i poznanstava, sluge nepotizma,  kaljuže i opačine svake vrste.

 

Dovoljno je pogledati svu bijedu i balegu od institucije koja se naziva Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti pa vidjeti da u njoj stoluju najgori beskičmenjaci, ljigavci,  mediokriteti i puzavci, većina bez znanstvenog i umjetničkog habitusa, poltroni od kojih je većina ušla u tobožnju akademiju sa preporukom Centralnog komiteta Komunističke partije Jugoslavije i Udbe a u najnovije vrijeme sa preporukama centralnih komiteta Tuđmanovog HDZ-a i Račanovog jugokomunističkog SKH-SDP-a. Pokojni Ivan Supek je također pokazao da je slabić kada je na pritisak prihvatio i primio Tuđmana među akademike, u trenutku kda je ovaj bio predsjednik Republike. 

 

Samo u Hrvatskoj moguće je hapsiti liječnike po bolnicama za nešto eura u kovertama a štititi ministre zdravstva i njihove pomoćnike koji organiziraju korupciju koja se plaća milijunima eura iz državnog proračuna prigodom nabavke najrazličitije medicinske opreme i lijekova od inozemnih i drugih dobavljača. Namjerno je ostavljena solucija da specijalisti i liječnici u bolnicama obavljaju u određeno vrijeme privatnu liječničku praksu s ciljem da bi svi bili umočeni u grijeh korupcije i da se prikrije korupcija na vrhu piramide. O mitu za dobivanje operacione sale ili bolničkog kreveta ne treba uopće trošiti riječi. S time se danas bavi već i pomoćno medicinsko osoblje pa čak i rodbina zaposlenih specijalista po bolnicama.

 

Sudstvo je s pravom prava rak rana organiziranog kriminala i korupcije u Republici Hrvatskoj. Sanader i Mesić misle uhićenjem nekolicine zamjenika  potpredsjednika vlade uvjeriti Bruxelles da je počelo čiššenje Augijevih štala od korupcije na hrvatski način, no pritom niti ne pokušavaju ukazati da su nositelji korupcije u sudstvu svi oni koji su se radom u pravosuđu domogli golemog bogatstva, vila, luskuznih stanova i limuzina, kuća, jahta i vila na moru a da nema nikakve šanse da to mogu pravdati svojom državnom zaradom ili dobrom ženidbom, odnosno nasljedstvom.

 

Kolike dražbe su namještene, kolike su tisuće nekretnina  otuđene i prodane na namještenim licitacijama a u velikom dijelu suci su dobili za to debelu proviziju kao i za odluke o ukidanju pritvora ili izricanje minimalnih ili čak uvjetnih zatvorskih kazni. Tko je ukinuo pritvor Leonu Suliću nakon dvije godine bijega, osuđenom na 7 godina zatvora radi pljačke? Nema jasnijeg dokaza za sumnju u tešku korupciju i organizirani sudski kriminal u ovom predmetu!!! Sulić je šogor istaknutog HDZ-ovog i Šuškovog kadra iz «Zna se» lobija.

 

Slučaj predsjednice bračkog općinskog suda samo je vrh ledenog brijega a niti se njoj do danas nakon dvije godine, ništa de facto nije dogodilo. Ili zamislite, na tom istom Braču predsjeda brat suca Pešutića u stranci zlotvora i velikog krivotvoritelja  Đapića , da bi taj isti sudac na lažiranom suđenju u Splitu za zlouporabu službenog položaja, oslobodio Đapića svake krivnje.

 

I tome sucu se dvije godine nakon toga ništa ne događa a u međuvremenu je uhvaćen in flagranti sa poslodavcem višestrukog ubojice Stričeka koji je za volanom usmrtio 2006. godine četvero nedužnih zagrebačkih majki sa djecom, a da bi danas uz pomoć tog i takvog suca glumio budalu, luđaka i skrivao se od pravde na psihijatriji. Sudac Pešutić je također prijavljen zbog neplaćanja  astronomskih računa kao posjetitelj seksi bara u Splitu. I on je i dalje sudac. Koga ova vlast laže i obmanjuje kada govori o obračunu sa mitom i korupcijom u državnim inistitucijama i sudstvu!

 

Zamislite da u Hrvatskoj nekažnjeno i dalje  rade suci i drugi državni namještenici i službenici koji su otjerali pljačkaškim izračunom zateznih kamata desetke tisuća dužnika u stečaj, bankrot, na bubanj, u dužničko ropstvo i fizičku smrt a da dug država ne samo da ne vraća opljačkanim žrtvama tih sudaca već ti isti suci i dalje sude a neki su i debelo unaprijeđeni i uživaju potpuno neutemeljenu zaštitu, imunitet,  kao nekakva božanstva  a radi se o visoko  organiziranom kriminalu u sudskoj profesiji. Ili legalizacija putem sudova kriminala teškog desetke milijardi kuna i dolara u pljačkaški provedenoj pretvorbi i privatizaciji!

 

Što misle Sanader i Mesić da su svi Hrvati glupi i budale pa da ne kuže njihovo blefiranje u trendu «Drž'te lopova!» kao uzvik od najvećih lopova . O osječkom močvarnom smradu koji se nadaleko širi kao kuga Hrvatskom i preko njezinih granica, već smo potrošili puno tinte, ali nikada dosta, jer je Đapić sinonim za sve ono najgore i najpodlije što se je dogodilo i događa u današnoj političkoj nomenklaturi. Ukrao gangster parlamentarnu, treću po snazi stranku i putem nje stotine milijuna kuna u ovih 14 godina, domogao se on kuća, vila, stanova, zamalo jadovan  i lažnog magisterija, diže sam sebi spomenike, koji će koliko sutra završiti na rezalištu kao i spomenici drugu Titu i Veljku Vlahoviću, jer su napravljeni ne radi počasti onom koga predstavljaju i koji ih je oporučno zabranio podizati, nego da bi ovjekovječili grabežljivu spodobu oktroiranog i parazitskog osječkog gradonačelnika, za kojeg je dr Efraim Zuroff  nedavno ponovno ustrvrdio da je bio i ostao dokazani fašist, a to su potvrdile i vodeće židovske organizacije u današnjem svijetu uključujući i državu Izrael.

 

Njegov pravi spomenik je njegova uzdignuta ruka na fašistički pozdrav, crna košulja i ustaška kapa na glavi kao i Vlado Zec u požeškom zatvoru. Mnogi su «zaboravili» da je nakon otkrića kriminalnog korupcionaškog ugovora između Vlade Zeca i Đapića prebijen vijećnik DC-a Božidar Lujanac u Pakracu u siječnju ove godine, ali državni odvjetnik  Bajić nije do danas objavio da li je pokrenuo zahtjev za provođenje istrage protiv Zeca i Đapića temeljem onog zločinačkog ugovora koji je čak javno i objavljen ili je nakon što je Đapića primio u sumnjivu posjetu, odustao od kaznenog progona i istrage ?

 

Niti Merkelica i njezini poltroni iz CDU-a ne mogu više prikriti Sanaderovu bijedu pred Europskom komisijom u Bruxellesu, no ostaje Sanaderu, Mesiću i dalje jedno moćno sredstvo  kojem  često ne mogu odoljeti i oduprijeti se niti političari na Zapadu, u zemljama slobode i demokracije. To je korupcija.

 

Vidjeti ćemo, kada nakon Putinovog posjeta Zagrebu INA postane ruska  a ne mađarska kompanija i kada se rubljodolari počnu slijevati u džepove bogatih hrvatskih trgovaca državnom imovinom.

 

Neće nedostajati novaca za daljnje koruptivne poduhvate kod kuće i u svijetu. Strukture HDZ-a,  SDP-a i njihovih satelita treba pomesti, to je jedino rješenje da se Hrvatska nađe na putu oporavka i ozdravljenja od svojih nemalih već smrtonosnih bolesti koje je stavljaju ne samo na začelje Europe, već u društvo najgorih, na svjetskom začelju.

 

Rješenje za ovakvu Hrvatsku nisu niti NATO niti EU, jer bi prijem ovakve Hrvatske značilo ne samo guranje smrtnih bolesti pod tepih već bi i zdravi postali od tih bolesti kužni, budući da su nažalost te bolesti vrlo zarazne i prenosive. Bolje je i za Hrvatsku i za te međunarodne ascijacije da budu prijatelji ali bez pridruživanja i naprasnog primanja. Inače, prijem se ne može objasniti drukčije nego da su i oni na Zapadu od ovih u Zagrebu primili veliko, čak  ogromno mito ali i da nisu ništa bolji od legije pokvarenih Balkanaca koji se odazivaju na nečasno ime - hrvatski političari.

 

Na koncu, valja spomenuti da se dan nakon imendana velikog sveca Alojzija Gonzage i imendana blaženika kardinala Alojzija Stepinca, kojeg su titoisti u «Latinici» 11. lipnja 2007. na tobožnoj hrvatskoj televiziji, besramno ponizili i teškim lažima i pogrdama ispljuvali a putem njega i najveći dio hrvatskog naroda, sutra u RH «slavi» kao državni praznik ORUŽANA POBUNA NACISTIČKIH SAVEZNIKA POD IMENOM KOMUNISTIČKE PARTIJE HRVATSKE I JUGOSLAVIJE RADI USPOSTAVE NAJZLOČINAČKIJEG OBLIKA VLADAVINE U LJUDSKOJ POVIJESTI – STALJINISTIČKOG TOTALITARIZMA.

 

«Naši» lažni antifašisti  trube i odlaze u grob sa najgorim povjesnim lažima o njima samima, a toliko su umreženi i organizirani da su kadri nametnuti svoje zločine i zablude do dana današnjeg čak kao državne praznike što je uvreda svim demokratskim snagama u Hrvatskoj i šire kao i svim žrtvama njihovog okrutnog staljinizma i komunizma. Titovi komunisti kao ordinarni Hitlerovi i Staljinovi saveznici dvije su godine kolaborirali sa nacistima i tek kada je Hitler napao Staljina hrvatski komunisti-staljinisti podignuli su oružanu pobnunu na Staljinov poziv radi obrane staljinističkog Sovjetskog Saveza kao majke svih komunista i sjedišta Kominterne ali i radi uspostave istog takvog zločinačkog modela u Hrvatskoj i bivšoj Jugoslaviji.

 

I to Sanader i Mesić nameću hrvatskom narodu kao obrazac ponašanja i državni praznik. Taj praznik treba  ukinuti u ime istine, demokracije i ljudskog dostojanstva odmah, odnosno čim   ovaj narod uz pomoć Boga i slobode skine sa svoje grbače korupcionašku vlast zvijezde petokrake nad Hrvatskom!