HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

http: www.hrvatsko-pravo.com

                                                                                     29. srpanj  2007.

 

POGINUO PREDSJEDNIK HSP 1861. OGRANAK BERLIN ŽELJKO PAVIČIĆ!

 

 na zadnjem letu

Tragična vijest u koju mi koji smo poznavali gospodina Željka Pavičića nismo isprva htjeli povjerovati, nažalost bila je okrutna zbilja. Suprug, otac, domoljub i pravaš gospodin Pavičić, premda je bio prisiljen otići iz svoje domovine u bijeli svijet, nije nikada zaboravio svoje korijene i dužnost prema domovini i svome hrvatskom narodu. Kao da je žurio u nebo, gospodin Pavičić, poštovani obiteljski čovjek i predsjednik ogranka Hrvatske stranke prava 1861. u mnogoljudnom Berlinu, imao je veliku ljubav za letenjem u visine, odakle se bolje može vidjeti sva ljepota mira,  krajolika i prirode kojom je čovjek od Boga obdaren. Možda ga je ta zarazna  ljepota obuzela do stupnja kada je zaželio otići k njezinom tvorcu vječnom Bogu, koji nam u ovim teškim trenucima rastanka sa Željkom može biti jedina i trajna utjeha. 

 

Pred tajnom rastanka od ovozemaljskog svijeta ljudska riječ je preslaba i nedostatna. Vjerujemo da je Željko poput Malog princa otputovao na sretni planet odakle nas sada gleda i pozdravlja.

 

Dragi Željko, hvala vam za sve dobro što ste učinili za vašu obitelj, suprugu i dvoje djece, za vašu domovinu Hrvatsku koju ste oduvijek ljubili, za vaše vjerne prijatelje i vječno potlačenu Hrvatsku stranku prava 1861. kojoj ste po uvjerenju pripadali. Bog bio s vama i neka Vam je laka hrvatska gruda u kojoj će počivati vaše tijelo do uskrsnuća!

 

Supruzi, dvjema kćerkama, obitelji, prijateljima i članovima Hrvatske stranke prava 1861. izražavamo najdublju iskrenu sućut.

 

Hrvatska stranka prava 1861.