HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

http: www.hrvatsko-pravo.com

 

                

26. siječanj 2008.

 

 

 

ZMAGO AGENT PROVOKATOR UDBE – SLOVENSKI ĐAPIĆ!

 

ZMAGO JELINČIČ INFAMOUS SLOVENE EXTREME POLITICIAN LONGTIME INFORMER YUGOSLAV SECRET SERVICE UDBA WOULD BE THE GUEST OF THE CROATIAN STATE TELEVISIONHrvatsko i ino gledateljstvo, grubo je obmanuto neistinitim predstavljanjem slovenskog političara Zmage Jelinčiča u emisiji Nedjeljom u dva koja je emitirana 20. siječnja 2008. godine. Uz mnoštvo izrečenih poluistina i uvredljivih provokacija,  Zmago Jelinčič neistinito se je predstavio hrvatskoj javnosti izjavom da je kao politički zatvorenik u bivšoj Jugoslaviji proveo tri i pol godine u zatvoru. Jelinčič je bio osuđen na pet i pol godina zatvora 1975. godine zbog pljačke društvene imovine, odnosno provale u Narodni muzej u Ljubljani i pljačke vrijednog oružja iz 16 stoljeća radi preprodaje.

 

Nakon izlaska sa izdržavanja zatvorske kazne, započeo je suradnju sa jugoslavenskom Udbom pod kodnim imenima „Apotekar“ i „Padobranac“  uhodeći  slovenske disidente, slovenske emigrante u Londonu i inozemne novinare o kojima je napisao obimna izvješća za jugoslavensku Udbu,  a neke od njih dobila je  na uvid i redakcija Hrvatskog prava online.

 

DOCUMENT PROVES THAT COMMUNIST INFORMER ZMAGO JELINČIČ HAS SPIED AMERCAN CORRESPONDENT OF REUTERS RANDAL PALMER 1986 YEARS„Plemeniti“ Zmago bio je obični konfident jugoslavenske Udbe kao i sadašnji hrvatski predsjednik, pa je za potrebe Udbe špijunirao i pokojnog slovenskog političara dr Ljubu Sirca, uglednu britansku novinarku Noru Beloff, Stanislava Cikaneka, Pavleta Ferluga, dopisnike Reutersa Marca Allena, Randalla Palmera i druge.

 

Pored svojeg vrtnog „božanstva“ Tita, Jelinčič je „zaboravio“ u svojem nastupu hrvatskoj javnosti nabrojati i svoje idole kao što su Draža Mihajlović, Slobodan Milošević, Saddam Husein, kojeg je osobno posjetio u Bagdadu, zatim  Fidel Castro, Vladimir Žirinovski i dr. Ozbiljni ljudi poznaju gospodina Jelinčiča kao nevjerodostojnu osobu, koja u politici nastupa u maniri tipičnog agenta provokatora.

 

Svoj posjet 1991. godine k predsjedniku HSP-a u Zagrebu,  godinu dana kasnije  zlorabio je na krajnje drzak i bezobrazan način izjavama da  se je predsjednik HSP-a D. Paraga složio sa njim oko potrebe vraćanja takozvanog istarskog trokuta  Sloveniji. Nažalost, ne samo u Hrvatskoj već niti u Sloveniji nije provedena lustracija državnih dužnosnika, što je omogućilo da „apotekar“ Jelinčič umjesto lijeka nudi politički otrov i raspiruje sadašnji slovensko-hrvatski spor pozivajući na dogovor jednog drugog Jelinčiča, pod imenom Ante Đapić.