HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

http: www.hrvatsko-pravo.com

 

12. prosinac 2008.

 

 

 

ZLOTVORI I DALJE ČASTE TITOV KULT NA NAJLJEPŠEM ZAGREBAČKOM TRGU!

 

 

S obzirom da je Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma jedna od organizacija koja podupire građansku inicijativu Krug za trg kojom se u povodu međunarodnog Dana ljudskih prava od 10. prosinca zahtijeva od vlasti preimenovanje zagrebačkog Trga maršala Tita u Kazališni trg, iz poznatih razloga Titove diktature i sustavnog kršenja ljudskih prava u socijalističkom jednoumlju, odbacujemo i osuđujemo sramotne kvalifikacije koje su titoisti iz udruge SABA izrekli na račun navedene humanističke i demokratske inicijative.

 

Etiketiranje organizatora legitimnog i legalnog demokratskog prosvjeda protiv teškog naslijeđa totalitarnog titoizma raznoraznim neistinitim atributima tipa „nacifašističke manifestacije“ ili „neoustaško mitingovanje“ dolazi iz arsenala boljševičke agitacijske propagande onih snaga koje su poražene padom Berlinskog zida i slomom totalitarne komunističke Titove Jugoslavije čija je nacifašistička armija u obrani Miloševićeva režima doživjela vojnički i povijesni poraz protiv demokratskih snaga Hrvatske na vukovarskom ratištu, kada je svjetlo pobijedilo tamu, a dobro - zlo!

 

I Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma i građanska inicijativa Krug za trg su antifašističke, ne samo antikomunističke snage, ali ne antifašističke u boljševičko-titoističkom nego u demokratskom smislu značenja antifašizma. Simbol antifašizma nije crvena zvijezda petokraka jer je to simbol boljševizma, nastao u Oktobarskoj revoluciji kada fašizma nije bilo pa tada nije moglo biti ni antifašizma.

 

Zahtjev za promjenom imena trgu koji je nazvan po komunističkom diktatoru Titu se temelji na rez. Vijeća Europe broj 1481 o Nužnoj međunarodnoj osudi zločina totalitarnih komunističkih režima, i na istovjetnoj osudi komunističkih zločina od strane Hrvatskog sabora iz 2006. godine. Ako neki gradovi u svijetu, osim Zagreba imaju nazivlje ulica ili trgova po Titu, onda je moralna dužnost ministra vanjskih poslova RH, g. Jandrokovića, da dotične zemlje obavijesti da je „drug“ Tito 10. zločinac u svijetu po broju zločina za koje je odgovoran i koja je naredio. Svijet se ne temelji na boljševičkom antifašizmu nego na zapadnom demokratskom antifašizmu u kojemu se antifašističke zemlje-članice iz anti-hitlerovske koalicije, poput Kanade, Poljske, Australije, SAD, V. Britanije i dr. nisu služile simbolom boljševizma, crvenom petokrakom, nego su za razliku od boljševika donijeli narodima koji su bili pod fašističkom čizmom slobodu dok su boljševici zamijenili fašističko ropstvo s komunističkim.

 

Od SABA očekujemo osudu „druga“ i maršala Tita, distanciranje od Josipa Broza – Tita, i da partizanski ratni veterani u svojim redovima odvoje kukolj od žita, i sami prijave one svoje drugove koji su u Drugom svjetskom ratu i poraću 1945. počinili ratne zločine, te tako daju jasan signal Glavnom državnom odvjetniku da je zločin – zločin i da ratni zločin po međunarodnom i hrvatskom pravu ne zastarijeva.

 

Ujedno kritiziramo predsjednika HHO-a, g. Ivu Banca, zbog dodjele nagrade za ljudska prava „Miko Tripalo“ Glavnom drž. odvjetniku koji već nekoliko godina oklijeva podizati optužnice protiv osnovano osumnjičenih partizanskih komandanata i politkomesara na čelu s Milkom Planinc i Stjepanom Hršakom i dr., i time krši ljudska prava žrtvama komunizma, koje se sumnjiči za smaknuća nekoliko desetaka tisuća nevinih ljudi, i protiv kojih su podignute kaznene prijave, dok je odjel MUP-a za ratne zločine završio krim-obradu i cijeli materijal predao Državnom odvjetništvu koje na sve to šuti iako ima dokaza o ratnim zločinima nekadašanjih Titovih zapovjednika!

 

Voditelj Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizuma

Goran Jurišić