HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

http: www.hrvatsko-pravo.com

 

24. siječanj 2009.

 

ULAZAK U NATO I EU VLADI NUŽAN RADI POKRIĆA ZA LOPOVLUK I ORGANIZIRANI KRIMINAL!

 

„…Onima koji se drže na vlasti uz pomoć korupcije, prijevare i gušenja oporbenog mišljenja, poručujem: 'upamtite da ste na pogrešnoj strani povijesti. Međutim, pružit ćemo ruku i vama, ako ste vi spremni ispružiti prvo svoju…“(Barack Obama, predsjednik SAD, 20.01.2009.)

 

U sjeni velike Obamine pobjede i ulaska u Bijelu kuću od kojega opravdano i puno očekuje sva demokratska svjetska javnost, naši domaći neokomunisti lažiraju, varaju i kradu kao da se ništa nije dogodilo, premda im sve što je vezano za tu veliku smjenu nimalo ne odgovara nakon što su imali za svog saveznika velikog konfabulatora Busha kojem su se priviđali kao bijeli miševi razlozi za suludi rat u Iraku ili slobodna i demokratska Hrvatska, koje nema niti u tragovima.

 

Nekompetentna i do grla u korupciju ogrezla hrvatska vlada bez obzira je li trenutno HDZ ili SDP na vlasti, ne vidi i ne nudi nikakvu promjenu niti izlaz iz začaranog kruga pakla. Nižu se pravosudni skandali ala Zec, Đapić, Kurjak, organizirana ubojstva i nepotizam koji Hrvatsku izvrgavaju ruglu i podsmijehu.  Nekompetencija vlasti  se skriva lažiranim optimizmom iza kojeg izviruje pritajeni strah od inauguralnih poruka Baracka Obame da su na pogrešnoj strani povijesti oni koji se drže na vlasti uz pomoć korupcije, prijevare i gušenja oporbenog mišljenja.

 

Korupcija, mnogobrojni zločini i politička ubojstva, nepravedni zakoni koji mnogima uskraćuju osnovna ljudska prava, zlouporaba službenog položaja i  trošenje poreznog novca na preskupe i megalomanske projekte i igre dovode Hrvatsku do financijskog sloma i dužničkog ropstva u raljama MMF-a i  financijskog kapitala što bi mogao biti finale dosadašnje prezaduženosti. Osim toga, zdravi kapital ne dolazi, odnosno bježi od zemalja ogrezlih u nepravdu, nepotizam i korupciju, jer su to nesigurne i skupe zemlje u kojima se za svaki bolji posao ili natječaj treba podmićivati cijeli lanac odgovornih na vlasti.

 

Zar nije cijela javnost napokon saznala povodom rusko ukrajinskog  plinskog spora, u kojem je jedan od aktera bio i ukrajinski mafijaški kum sa hrvatskim državljanstvom, Mogiljevič, da su neki hrvatski lupeži iz Tuđmanove ere zajedno s njim, jednostavno, za debelu proviziju prodali u bescjenje Italiji pravo na iskorištavanje plina iz jadranskog podmorja upravo u količini koja se godišnje mora uvoziti četverostruko skuplje da Hrvatska ne bi ostala bez tog energenta.

 

Za takav štetan ugovor Uskok, koji je na primjeru čudovišne korupcije Zeca i Đapića sam sebi ponovno uskočio u gubicu,  nije otvorio bilo kakvu istragu a kamoli da priprema podizanje optužnice radi ekonomske pljačke i podrivanja privrednog sustava države.

 

Zato se hrvatska vlada neće i ne može odazvati  na Obamin poziv, jer kao takva, korumpirana i umrežena u organizirani kriminal, ne može prva Obaminoj administraciji pružiti ruku, budući da u tim rukama drži nepravedno prisvojeni kapital svojih građana, kojeg prečesto iskorištava na njihovu štetu.

 

Po svemu izgleda da silno guranje Sanaderove i prethodnih vlada na vrata NATO i EU-a uopće ne služi interesima vlastitih građana već je u funkciji bruxelleskog amnestiranja vlasti  za sav kriminal, korupciju i lopovluke koji su se do danas u Hrvatskoj dogodili.