HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

http: www.hrvatsko-pravo.com

 

29. siječanj 2009.

 

ZA HDZ ZLOČINAC TITO JE ZAUVIJEK POZITIVNA POVIJESNA LIČNOST!

 

 

Najoštrije osuđujemo izjavu čelnika gradskog odbora HDZ-a i kandidata za gradonačelnika Zagreba, Jasenka Mesića, diplomiranoga povjesničara, koji je u emisiji Hrvatske televizije, „Nedjeljom u dva“, u samostalnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj, 25. siječnja 2009., istaknuo jugoslavenskog komunističkog zločinca Tita kao pozitivnu povijesnu ličnost, odgovorivši na pitanje voditelja navedene emisije – treba li u Zagrebu ostati Trg maršala Tita – da treba, osim što se trg ne bi nazvao po vojnom činu maršala nego samo po njegovu imenu i prezimenu, kao i konspirativnom imenu, dakle „Trg Josipa Broza – Tito“!

 

Jasen Mesić, novi Sanaderov aparatčik iz arhive Ministarstva kulture izvučen kao navodni as u utrci protiv kontroverznog i kompromitiranog populista i titoista Milana Bandića (SDP), počastio je zagrebačku i hrvatsku javnost laudacijom o jednom od najvećih masovnih zločinaca u Europi, i to na treću obljetnicu izglasavanja rezolucije broj 1481 Parlamentarne skupštine Vijeća Europe od 25. siječnja 2006. godine koja nosi naslov:

 

Nužna međunarodna osuda zločina totalitarnoga režima komunističke partije

 

Je li to onda doprinos HDZ-a i  Jasena Mesića toj međunarodnoj osudi?

 

Zar se Josip Broz - Tito nije nalazio na čelu politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Jugoslavije? Ako  premijer Ivo Sanader ne zna na to pitanje odgovorit jer je književnik, trebao bi znati  Jasen Mesić kao povjesničar! Moja malenkost, dolje potpisani, kao  povjesničar  odgovaram na to pitanje pozitivno – da, Josip Broz – Tito se nalazio na čelu politbiroa CK KPJ, i režim te političke partije je bio totalitaran, i počinio je zločine nad nevinim ljudima!

 

Zločin s predumišljajem, a pogotovo ratni, ideološki, rasno i politički motivirani zločini spadaju u najteža kaznena djela koja čovječanstvo poznaje, i ako se ta djela k tome počine sustavno i u masovnom obliku, i kroz revoluciju, onda je to najteža vrsta zločina, a Josip Broz počinio je takve vrste zločina bilo kao Josip Broz – Tito ili kao maršal Tito, jer on nije bio samo predsjednik socijalističke Jugoslavije nego i šef komunističke partije i vrhovni zapovjednik Jugoslavenske armije i tajne policije, izvršne zločinačke kriminalne organizacije, udarna šaka politbiroa jugoslavenske komunističke partije! Josip Broz bio je i diktator i tiranin, jednom riječju – zločinac! Međutim, HDZ ne želi ni čuti za to da bi Tito bio zločinac nego je taj zločinac navodno pozitivna povijesna ličnost što nije moralno ali je nemoralno, politički nekorektno, i povijesno neistinito, kao što je notorna laž da je boljševik J.B. – Tito ikada bio predvodnik antifašističkog pokreta na području Hrvatske i bivše Jugoslavije – osim u agitacijskoj propagandi jugoslavenske komunističke partije i današnjih vodećih vladajućih parlamentarnih stranaka i stranaka vladajuće koalicije u Banskim dvorima te njihovog ideološkog istomišljenika Stjepana Mesića iz Ureda predsjednika Republike, a na istoj valnoj duljini kao i HDZ, SDP, HNS i dr. slijednici titoizma su i boljševički partizanski ratni veterani!

 

Kao povjesničar, ali i kao čovjek iz iste generacije kao što je Jasen Mesić, koji je od dolje potpisanog mlađi četiri godine, u cijelosti se ograđujem od njegove izjave da bi Josip Broz – Tito bio pozitivna povijesna ličnost, i smatram to krivotvorenjem povijesne istine, nedostojne jednog povjesničara, te se sramim što je Jasen Mesić povjesničar!

 

Teški eksces kao gore navedeni samo je još jedan dokaz u prilog činjeničnoj tvrdnji da u Republici Hrvatskoj ne postoji demokracija nego neokomunistička shizofrena partitokratska diktatura u kojoj je Tito pozitivna povijesna ličnost isto kao i žrtva koju je dao ubiti – zagrebački nadbiskup dr. Alojzije Stepinac, antifašist i antikomunist!

 

Neokomunističko jugonostalgičarsko titoističko nominalno demokratsko društvo Republike Hrvatske jeste disfunkcionalno, i u njemu napreduju narcisoidni ljudi, lopovi i bitange, a nazaduju i bivaju politički diskriminirani pošteni, domoljubni, radišni, nacionalno svjesni, demokratski orijentirani i pobožni ljudi – i tako će biti još onoliko dugo dokle god će se Hrvati priklanjati liniji manjeg otpora, zaboravljati nepravde koje je netko hrvatskom narodu učinio, i zanemarivati svoje istinske junake, i podnijete žrtve u borbi protiv Titove JNA, posebno hrvatske žrtve komunizma, i hrvatske branitelje iz rata za nezavisnost i slobodu Republike Hrvatske čija je borba jedina i utemeljila suvremenu hrvatsku državu!

 

 

Voditelj Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma, Goran Jurišić, Zagreb.