HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

http: www.hrvatsko-pravo.com

 

30. siječanj 2009.

UMJESTO DA JE IZA REŠETAKA HDZ USTOLIČIO SVOJU MARIONETU ZA OSJEČKOG GRADONAČELNIKA!

 

Koji je poučak zbog korupcije smijenjenoga guvernera američke savezne države Illiniois za hrvatske prilike? Politička korupcija se u Hrvatskoj ne goni kazneno nego korumpirani političari bivaju od vladajuće stranke iz Banskih dvora, HDZ, nagrađeni i unaprijeđeni na javnom položaju!

 

Parlament Illinoisa je na suđenju, sada već bivšem guverneru Blagojevichu (sinu četničkog emigranta), smijenio svog prvog izvršnog državnog službenika, i doživotno mu zabranio obnašanje bilo kakve javne dužnosti u državi Illinois. Drugim riječima, uz kaznu izvanredne sudske smjene, suđenje koje je u parlamentu vodio predsjednik Vrhovnog suda te države, neposlušni i optužbama za korupciju opterećeni bivši guverner  lustriran je po hitnom postupku. Kad u obzir uzmemo da Hrvatski sabor bježi od usvajanja zakona o lustraciji kao vrag od križa, može si svaki pošteni građanin Hrvatske zamisliti koliko svjetlosnih godina smo udaljeni od pravne državnosti.

 

Zakon o lustraciji

 

Lustracijski zakon nije nikakav bauk niti predstavlja lov na vještice; lustracija je javni, transparentni postupak rasvjetljavanja prošlosti nekog državnog i javnog službenika na lokalnoj ili nacionalnoj razini; zakon o lustraciji bi Hrvatskoj dobrodošao jer bi iz javnog, medijskog i političkog života bili uklonjeni oni koji su u vrijeme komunizma i tuđmanizma kršili nedužnim ljudima njihova ljudska i građanska prava, i oni koji su na odmetničkoj i pobunjeničkoj pogrešnoj strani povijesti, za vrijeme velikosrpske agresije, kršili ljudska prava. Bez lustracije se u redovima lokalne i nacionalne vlasti nalazi cijeli niz nekadašnjih oficira komunističke tajne službe i njezinih doušnika (udbaša), kao i nekadašnjih funkcionera terorističke „Srpske demorkatske stranke“ i četnika. Sanaderov koalicijski partner, srpska stranka SDSS bez zakona o lustraciji izaziva gnjev hrvatskih građana svaki puta kada neki bivši četnik postane predsjednik nekog općinskog ili gradskog vijeća u hrvatskom Podunavlju, ili u Donjem Lapcu, pa revni bivši odmetnik i pobunjenik odmah krene u promjenu nazivlja ulica i trgova koji imena po hrvatskim mučenicima iz velikosrpske agresije mijenjaju za imena upitnih srpskih mitskih junaka i velikosrpskih nacionalista, a kada takve ploče osvanu u nekadašnjim pobunjeničkim i poslije oslobođenim područjima još i na srpskoj ćirilici, onda je međunacionalni sukob unaprijed isprogramiran – očito sve jako dobro dirigirano iz nekih inozemnih krugova koji na hrvatsko-srpskim podjelama žele nadzirati Hrvatsku i područje Jugo-Istočne Europe! Jer, ako SDSS kao uzor za srpske učenike u hrvatskom Podunavlju uzima velikosrpskog ideologa Vuka Stefanovića Karadžića, na čijim spisima su učili ratni zločinci Radovan Karadžić, Slobodan Milošević i pobunjenička kninska bratija, onda što je to nego provokacija na šovinističkoij osnovi koju izgleda planski provodi Milorad Pupovac i njegov tim koji na taj način uopće ne zastupa prava srpske nacionalne manjine nego provodi podjelu među Srbima i Hrvatima u Hrvatskoj!

 

Đapić pod istragom Uskoka – HDZ ga postavlja za gradonačelnika!

 

Koliko je Sanader nedosljedan kada medijski najavljuje borbu protiv korupcije dokazuje instalacija za korupciju osumnjičenog Đapića na položaj osječkog gradonačelnika.  Umjesto solidarne kazne od strane vladajuće stranke, Đapića dočekuje solidarna nagrada  - ponovno ustoličenje na položaj gradonačelnika četvrtog po veličini grada u Hrvatskoj. 

 

Već se špekulira kako je pravosudni slabić zvan USKOK instrumentaliziran od premijera da Đapića, nakon što ostane bez saborskog imuniteta, ne uhvati za šiju, jer jedna ruka drugu mije?

 

USKOK je prošlo ljeto odbacio prijavu predsjednika Hrvatske stranke prava 1861., g. Dobroslava Parage, protiv Đapića zbog osnovane sumnju u korupciju vezanu za aferu oko trgovačkog ugovora između Đapića i njegovog poslovnog i stranačkog druga, u međuvremenu posrnulog i zbog malverzacija u gospodarstvu sudski osuđenog Vlade Zeca, međutim, u obrazloženju odbačaja kaznene prijave stoji doslovno napisano da je ugovor između tvrtke Kameningrad d.o.o. i političke stranke HSP, potpisan po njihovim predstavnicima Zecu i Đapiću, autentičan!

 

U međuvremenu nadležna pravosudna tijela postupaju po zahtjevu Dobroslava Parage za provjerom porijekla imovine naglo obogaćenog Đapića, čija se imovina drastično povećala otkada je sa Zecom potpisao trgovački deal. Anto Đapić je inače političar koji spada u „skromne“ političare jer troši novac poreznih obveznika na svoju medijsku promociju kao na primjer na javne oglase u novinama u kojima poručuje javnosti da je navodno pošten. Naravno, tko bi povjerovao da lažni magistar nije pošten?

 

Pitaju se neki čitatelji Hrvatskog prava zašto ove stranačke on line novine toliko pišu o Đapiću? Odogovor je jednostavan: Anto Đapić je sinonim za lopovluk i političku korupciju u Republici Hrvatskoj, i taj optuženi doušnik tajne službe stoji pod zaštitom premijera i državnog vrha, jer predstavlja ključnu kariku u razbijanju konzervativne desnice, pravaštva; kroz desničarskog ekstremista Đapića se HDZ postavlja u politički centar i tako prikriva svoje ekstremističke eks-komunističke kadrove. Nije slučajno što je Anto Đapić do sada preživio tolike afere. Dok su zbog korupcije u posljednjim mjesecima s položaja otišli šef njujorške policije, i guverner jedne američke savezne države, u Hrvatskoj oni koji su politički podobni, kao antisemitski političar Anto Đapić, bivaju unaprijeđeni na javnom položaju na kojemu poslušno, kao lažna oporba u parlamentu, izvršavaju smjernice vladajuće stranke, bilo stranke HDZ, bilo stranke SDP.

 

Iako punih usta stalnih upozorenja o antisemitizmu i neofašizmu u Hrvatskoj, HDZ i SDP licemjerno godinama službeno i ispod stola koaliraju s Antom Đapićem - o kome je vodeća svjetska židovska udruga B'nai Brith - AJC u svome godišnjem izvješću objavila podeblji dosije. 

 

Barack Obama je dobronamjerno pozvao svog stranačkog kolegu Blagojevicha da podnese ostavku, nakon što je u javnost izašla vijest da je ovaj trgovao s Obaminim senatorskim mjestom koje je u Senatu američkog Kongresa ostalo upražnjeno njegovom i više nego zasluženom izbornom pobjedom za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. Blagojevich je bio neposlušan, nije novom predsjedniku ispružio ruku – i u hipu se našao s druge strane  povijesti, i u svom životu neće više u svom zavičaju biti ni portir na javnom toaletu!

 

I hrvatska vlada zajedno sa šefom države našla se duboko na dnu močvare, ogrezla u lopovluke i korupcijski kriminal svake vrste – te slijepi od pohlepe za moći i bogaćenjem, vladajući političari u Hrvatskoj ne žele znati da su se preko noći našli s druge strane povijesti – kako je takvima u svom inauguracijskom govoru poručio novi američki predsjednik i nada demokratskog svijeta – Barack Obama! Poučak „Blagojevich“ je više nego poučak – to je realnost i dokaz što čeka korumpirane gadove!