HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

http: www.hrvatsko-pravo.com

 

28. veljače 2009.

 

IN MEMORIAM: Na današnji dan  113. godišnjica ovozemnog odlaska utemeljitelja Stranke prava Oca domovine Ante Starčevića!

 

 

NEPODNOŠLJIVA LAKOĆA LAŽI AMERIČKOG DRŽAVNOG TAJNIŠTVA O HRVATSKOJ!

 

          Hrvatska je miljama daleko od poštivanja ljudskih prava svojih građana

 

 

 

Državno tajništvo pod neizvjesnim vodstvom Hillary Clinton nastavilo je tvrdoglavo i bezobzirno širiti neistine i krivotvorine o hrvatskoj stvarnosti. Ništa čudno, kada Hillary u Pekingu ovih dana izjavljuje da su joj daleko važniji gospodarski suradnja i trgovina sa komunističkom Kinom nego li Tibet i ljudska prava.

 

Ukoliko u odjelu za Hrvatsku ubrzo ne proradi čelična metla i otpremi strahovito loše, neprincipijelne i neobrazovane kadrove, američka vanjska politika može ponovno  uzrokovati velike nesreće na prostoru Balkana, jugoistočne Europe i općenito na europskom kontinentu. Zadnje izvješće kao da je pisao neki zadrti bivši Jugoslaven i antidemokrat, koji nema previše doticaja sa stvarnošću i istinskom slikom stanja u Hrvatskoj i regiji. Uz nebuloznu tvrdnju  da Hrvatska uglavnom poštuje prava svojih građana, svaka daljnja suvisla i ozbiljna diskusija padaju u vodu. Ovakva pristrana i lažirana izvješća usmjerena su samo u pravcu trećih strana i država da popuste nasilnom pritisku koji dolazi iz NATO struktura da se Hrvatsku pošto-poto primi u u tu za nju nepotrebnu organizaciju a sve radi vojnih postrojbi, jer poput Albanije i nema ništa drugo za razmjenu i ponudu.

 

Besramni Sanader trguje hrvatskim suverenitetom da bi legitimirao svoju nepoštenu i korumpiranu vlast uz pomoć NATO štita. Sa ručnim satovima od dva milijuna kuna i do grla u kriminal ogrezlim Đapićem kao saveznikom provodi on kampanju „Korupcija-to nisam ja!“ HA-HA-HA!!! Nažalost, velika većina Hrvata drugo niti ne zaslužuje, pa je zato prokletstvo biti politički svjestan i roditi se u takvoj zemlji.

 

Hrvatska vlast nije omogućila referendum o priključenju  RH NATO savezu i time je pogazila jedno od najosnovnijih ustavnih prava hrvatskog naroda, da o vitalnim pitanjima države i naroda mora narod sam odlučiti. Sanaderova korumpirana vlast onemogućila je sve ove godine  neovisnost Hrvatske-Radio- Televizije kao najfrekventnijeg medija u Republici Hrvatskoj odakle najveći broj građana crpi vijesti i informacije o političkim zbivanjima i događajima u Hrvatskoj i svijetu. Neobjektivno informiranje građana dovodi iste do pogrešnog odlučivanja na lokalnim i parlamentarnim izborima, jer građani nisu u dovoljnoj mjeri educirani o njihovoj dužnosti da vlast koja ne ispunjava svoj izborni program i obećanja treba i mora biti smijenjena a ne da joj se produžuje životni vijek, po onoj da je svaka vlast od Boga.

 

Osim toga, cijeli izborni sustav Hrvatske je nedemokratski i netransparentan jer ne omogućuje izbor osoba-kandidata po izbornim jedinicama već se razmjernom metodom  biraju ljudi koji su u javnosti velikim dijelom nepoznanica. Stranačke centrale postavljaju bezlične poslušnike i korumpirane apartčike na izborne liste koje nose u pravilu šefovi stranaka koji niti ne ulaze u sabor već postaju premijeri, odnosno ministri u vladi kada je u pitanju pobjednička stranka ili koalicija  a na njihova mjesta dolaze nepoznati zamjenici koje građane zapravo nisu ni izabrali u parlament. Na taj način parlament je obezglavljen, nekvalitetan, dovoljno je samo vidjeti glavonju Bebića ili Šeksa, pa da normalan čovjek izgubi tlo pod nogama. Zastupnici nisu politički profilirani niti imaju potrebnu težinu  niti su u bilo čemu u javnosti dokazani da bi uspješno rješavali nagomilane i teško rješive probleme Hrvatske. Netransparentni izborni sustav omogućuje korupciju i nepotizam pa se u tijelima javne vlasti u pravilu nalaze oni koji su tamo radi svojih osobnih probitaka dok ih nije uopće briga za sudbinu društva i naroda.

 

Sudstvo i državno odvjetništvo su legla nepotizma i sprege sa vladajućim strukturama i uz časne iznimke, utjelovljuju osovinu  zla ove zemlje.

 

U stvarnosti je ukinuto   pravo predstavke građana vladi i ministarstvima u kojima se građani pritužuju na rad izvršne, zakonodavne ili sudske vlasti, jer se te predstavke prosljeđuju onima na koje se odnose da na njih daju konačne odgovore, što je apsurd. Dakle, 20 godina od tobožnjeg pada komunizma u Hrvatskoj, postupanje po predstavkama je jedanko kao u vrijeme Titovog maršalata iz 1945 godine.

 

Politički kriminal cvijeta, ratni zločini, politička ubojstva i ubojstva hrvatskih branitelja  također se ne procesuiraju, ne vraća se konfiscirana imovina hrvatskih građana iz vremena komunističke strahovlade, na visokim i najvišim dužnostima i dalje se nalaze doušnici i suradnici tajne komunističke policije Udbe i KOS-a, nisu procesuirani odgovorni i još uvijek živi za komunističku represiju, zločine i masakre, no za Državno tajništvo SAD-a hrvatska vlada, korumpirana i ogrezla u visoki kriminal uglavnom poštuje prava hrvatskih građana.

 

Treba im samo zaželjeti da jednog dana američka nacija sazna kako su je lagali i obmanjivali njezini vlastiti političari i državni činovnici, pa ako se i kada to dogodi, neće biti dovoljno vješala u glavnom američkom gradu kada Amerikanci uzmu pravdu u svoje ruke.