HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

http: www.hrvatsko-pravo.com

 

14. ožujak 2009.

 

HDZ NASTAVLJA POKAPATI HRVATSKO PRAVOSUĐE ODRŽAVANJEM LOKALNIH KOALICIJA SA ĐAPIĆEM!

 

Sanaderova vilaKao što svi hrvatski domoljubi znaju, ili bi trebali znati, dana 28. veljače 2009. bila je 113. obljetnica smrti (i početak vječnoga života) Oca domovine dr. Ante Starčevića, hrvatskog (geo)političara koji je osnovao pravašku ideologiju o hrvatskom državnom pravu i političkoj naciji, na osnovi dokazanih činjenica iz hrvatske povijesti, i Francuske revolucije, probudivši u hrvatskom narodu, pod geslom 'Bog i Hrvati! Hrvatska Hrvatom!', svijest o nužnosti obnove hrvatske države u njenim povijesnim i etničkim granicama, očuvanju njezine nezavisnosti, i slobode hrvatskog naroda kojega nije dijelio po vjeri nego je postavio načelo moralne hrvatske države čiji su stanovnici ravnopravni pripadnici hrvatskog političkog naroda, s istim pravima i obvezama prema domovini.

 

Za obnovu povijesnoga pamćenja i nacionalne svijesti potrebno je naglasiti tri dokazane činjenice:

 

  1. Ante Starčević je jedini Otac domovine, i pokojni Ante Starčević nije bio ni ljevičar ni liberal ni desničar nego narodni, dakle, demokratski političar koji je beskompromisno zahtijevao ostvarenje i zaštitu  hrvatskih prava.

 

  1. Osnivače Stranke prava, Antu Starčevića i Eugena Kvaternika, kao i njihove stranačke drugove, od Eugena Kumičića i dr. Josipa Franka, je u ostvarenju pravaškog programa spriječio oportunist i korumpirani biskup Josip Juraj Strossmayer i njegova neoliberalna frakcija iz protunarodne tzv. Narodne i liberalne stranke pod vodstvom Ivana Mažuranića, i poslije pod vodstvom pravaških otpadnika Frana Supila, Folnegovića i Ante Trumbića koji su Hrvatima popločali put do protuhrvatske Jugoslavije, 'Bleiburga i Križnog puta', dakle, do jugokomunističkih zločina nad hrvatskim narodom, i do Miloševićeve velikosrpske agresije i zločina nad Hrvatima i drugim narodima, dok je slijednike izvornoga Starčevićeva programa, Dobroslava Paragu i Antu Paradžika spriječio oportunist Franjo Tuđman i njegovi jugoslavenski boljševici i titoisti s udbaškim doušnicima.

 

  1. Isto kao što je Ante Starčević zbog Folnegovićeve izdaje bio prisiljen pred samu svoju smrt formalno osnovati 1895. novu stranku, Čistu stranku prava, kako bi pravaški program mogao u budućnosti biti proveden u političkoj praksi, tako je i Dobroslav Paraga nakon Đapićeve izdaje bio prisiljen osnovati formalno novu stranku, Hrvatsku stranku prava 1861., jer je režim Franje Tuđmana državnim udarom i državnim terorizmom oteo 1993. godine Hrvatsku stranku prava, i dao je u ruke uzurpatoru Đapiću i njegovoj oportunističkoj frakciji koju mainstream mediji nazivaju 'pravašima', a Đapića navodnog 'predsjednika HSP-a', iako se radi o lažnim pravašima kao što su prije 100 godina bili lažni pravaši slijednici Frana Supila i Ante Trumbića i Folnegovića koji su 1905. osnovali Hrvatsko-srpsku koaliciju (H-SK) i svoj pravaški program preprogramirali u jugoslavenski program, ali pod pravaškim atributima i pravaškim imenom, čime su najbolje služili ondašnjem protuhrvatskom ugarskom i austrijskom režimu, kao i velikosrpskoj petoj koloni u Hrvatskoj.

 

Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma najoštrije osuđuje zlouporabu kritike neprocesuiranja komunističkih zločina i jugokomunističkih i partizanskih počinitelja od strane Ante Đapića, koji, ne samo što svojom nemoralnom politikom blati časno ime Ante Starčevića na kojeg se besramno poziva, nego ništa u svom životu i u politici nije djelatno učinio da pridonese rasvjetljavanju komunističkih zločina, naprotiv, i sam je u njima kao aparatčik bivše jugoslavenske tajne službe sudjelovao kada je kao Tuđmanov trojanski konj u Hrvatskoj stranci prava, i marioneta ljevice, sudjelovao u kriminalnim radnjama otimanja Hrvatske stranke prava koju mu je Titov general prepisao 1993. u Kutini, uz zaštitu specijalne policije i oklopnih borbenih vozila.

 

Opet treba osvježiti pamćenje i podsjetiti da su neki Đapićevi zastupnici u Zagrebačkoj skupštini, umjesto promjene ime trgu po zločincu Titu predlagali da se ime trgu po vođi zapadne antifašističke koalicije iz Drugog svjetskog rata, Rooseveltovu trgu u Zagrebu, promijeni u Trg maršala Tita.

 

Međutim, žrtva komunizma, istinski i izvorni pravaš i borac za hrvatsku nezavisnost, Dobroslav Paraga, se djelatno zalagao za rasvjetljavanje zločina komunizma, kako u bivšoj komunističkoj Jugoslaviji tako i u Saboru Republike Hrvatske od 1992. – 1994. godine, i svih godina poslije, sve do danas, a i podnositelj je kaznene prijave protiv osnovano osumnjičenog ratnog zločinca, nekadašnjeg komandanta Vojne Ozne u Krapini, Stjepana Hršaka, odgovornog za masovno ubojstvo nad najmanje12 tisuća ratnih zarobljenika i 650 zarobljenih hrvatskih civila u maceljskoj šumi, iz svibnja i lipnja 1945. godine.

 

Anto Đapić se nikada nije istinski zalagao za rasvjetljavanje totalitarnog komunističkog režima na području Hrvatske i bivše Jugoslavije nego je s tranzicijskim nositeljima toga režima paktirao i koalirao, što čini i danas, naime, nalazi se u koaliciji s vladajućom strankom koja je kao i on slatkorječiva u vezi osude komunizma/marksizma, dok državni vrh štiti jednog udbaškog ubojicu od izručenja njemačkome pravosuđu kojega traži Interpol, kao što odbija istome suditi pred hrvatskim pravosuđem.

 

Nadalje, koalicija HDZ-HSP u Osijeku je dokaz da je proklamirana borba protiv korupcije samo potemkinovo selo koje gradi koalicijska Sanaderova vlada, jer se Anto Đapić nalazi pod istragom Uskoka, a Državno odvjetništvo je nedvojbeno utvrdilo da je lukrativni i koruptivni poslovni ugovor Zec-Đapić (Kameningrad d.o.o. – HSP) autentičan, sramni ugovor kakav se ne pamti da je ikada neki stranački čelnik sklopio u povijesti hrvatskog višestranačja od 1861. godine, kao što ga je sklopio doživotni lažni magistar.

 

Zbog korupcije nema ni progona kazneno prijavljenih partizanskih i komunističkih zločinaca, i svaki će birač na predstojećim lokalnim izborima, kojemu je stalo do hrvatskih žrtava komunizma, dva puta razmisliti hoće li povjeriti svoj glas onim političarima koji mlate praznu slamu, otvoreno lažu i krše predizborna obećanja! Tko će vjerovati Đapiću koji je na 113. obljetnicu Starčevićeve smrti i nešto više od dva mjeseca pred lokalne izbore pozvao na procesuiranje komunističkih zločinaca? Kako netko koga se dovodi u vezu s kriminalom, a koji nije procesuiran samo zašto što se nalazi pod izravnom zaštitom državnoga vrha, kao Anto Đapić, može pozvati na borbu protiv kriminala? Gdje su granice nemorala, i gdje je užarena čelična metla pravne države?

 

Voditelj Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma, Goran Jurišić, Zagreb.