HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

http: www.hrvatsko-pravo.com

 

01. travanj 2009.

 

U HUDOJ JAMI ŽRTVE KOMUNIZMA A NE PORATNIH BORBI!

 

 

Predsjednik Republike Stjepan Mesić izjavio je na nedavnom okruglom stolu o suđenjima za ratne zločine: „Možda su u Hudoj Jami i žrtve poratnih borbi ... Žrtve se ne smiju politizirati u bilo koju svrhu“.

 

U svrhu da hrvatska javnost dobije cjelovitu informaciju o tome što se točno dogodilo u prvim poratnim danima 1945. godine, molimo objavu toga da smatramo kako Mesićeva izjava, da se u Hudoj jami možda nalaze 'žrtve poratnih borbi', nije u duhu rezolucije broj 1481 Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, od 25. siječnja 2006. godine, o Nužnoj međunarodnoj osudi zločina totalitarnog režima komunističke partije.

 

Nakon izražavanja pijeteta prema žrtvama komunizma/titoizma u Hudoj Jami od strane ministra Karamarka i potpredsjednice vlade, gospođe Jadranke Kosor, Mesićeva politizacija masovnog stratišta jugokomunističkog režima u Hudoj Jami predstavlja 'hladni tuš' za demokratske napore u rasvjetljavanju komunističkih zločina nad hrvatskim narodom i pripadnicima drugih naroda na prostoru bivše Titove Jugoslavije.

 

Stručnjaci su već dali odgovor na pitanje koje su žrtve bile 64 godine metodama totalitarnoga režima sakrivane od očiju svjetske javnosti u tajnim masovnim grobnicama u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH i Srbiji, jer da se radilo o 'žrtvama poratnih borbi' ne bi bile sakrivane, kao što ne bi bile sakrivane da se radilo o zločincima, o fašistima. Povjerenik hrvatskog Društva za obilježavanje grobišta ratnih i poratnih žrtava, u Sloveniji, g. Dragutin Šafarić, davno je argumentirano odgovorio tko su žrtve u Barbarinu rovu u Hudoj Jami kod Celja, i gdje se nalaze žrtve poratnih 'borbi': žrtve poratnih 'borbi' nalaz se na potezu klanca Paka – Huda Luknja – Gornji Dolič – Mislinja kod Velenja, na putu prema Bleiburgu; na tom je potezu masakrirano 4 700 hrvatskih žrtava poratnih 'borbi, a 'borbe' su izgledale tako da su partizani s okolnih brežuljaka kukavički pucali po velikoj izbjegličkoj koloni iz Hrvatske; posmrtni ostaci tih žrtava nalaze se uz željezničku prugu, i čekaju da budu ekshumirani. Cinizam titoističkog režima zrcali se u kamenom spomen-cvijetu koji je postavljen, ali ne u spomen na masakrirane hrvatske civile i vojnike nego u spomen na jednog poginulog partizana. Dragutin Šafarić dokumentirano je rasvijetlio lokaciju preko 800 masovnih grobnica na području Slovenije. U Barbarinu rovu u Hudoj Jami su bili sakriveni posmrtni ostaci izvansudski smaknutih ratnih zarobljenika i zarobljenih hrvatskih civila.

 

Pozivamo predsjednika Mesića da dostojanstveno završi svoj predsjednički mandat da ne bi u povijest otišao kao gori predsjednik od Franje Tuđmana, jer  relativiziranje povijesne istine o zločinima maršala Tita može uveseljavati samo udrugu partizanskih ratnih veterana koji moraju prihvatiti dokazanu činjenicu da je sovjetska tajna policija GPU/NKVD postavila 5. siječnja 1939. svoga doušnika Josipa Broza – Valtera na čelo politbiroa CK KPJ, i da je Tito bio jedini od čelnika komunističkih partija u Europi kojega na položaj generalnog sekretara nije postavila Komunistička internacionala (Kominterna) nego sovjetska totalitarna tajna policija.

 

Voditelj Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma, Goran Jurišić, Zagreb.