HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

http: www.hrvatsko-pravo.com

 

29. travanj 2009.

 

      PORUKA HRVATSKE VLADE ZA BRUXELLES:

 

PREMIJER IVO SANADER U IZBORNOJ KOALICIJI SA KANDIDATOM POD SUDSKOM ISTRAGOM ZA ORGANIZIRANI KRIMINAL !

 

 

OSJEČKI GRADONAČELNIK ĐAPIĆ POD KAZNENOM ISTRAGOM VEĆ TREĆI PUT ODBIO PREUZETI SUDSKI POZIV ZA SASLUŠANJE!

 

 

PRIME MINISTER IVO SANADER IN ELECTIVE COALITION WITH THE CANDIDATE UNDER THE TRIAL FOR THE ORGANIZED CRIME!Dokle je hrvatski premijer  Sanader spreman ići u gaženju načela pravne države ilustrira i činjenica da je sklopio  koaliciju sa uskoro zauvijek bivšim gradonačelnikom Osijeka  koji se nalazi već nekoliko mjeseci kao okrivljenik pod istragom pred Istražnim centrom Županijskog suda u Zagrebu za teška kaznena djela zlouporabe službenog položaja i ovlasti državnog dužnosnika kao i za primanje i davanje  mita i kaznenog djela prijevare u gospodarskomPRIME MINISTER IVO SANADER In ELECTIVE COALITION WITH THE CANDIDATE UNDER THE TRIAL FOR THE ORGANIZED CRIME! poslovanju.

 

HDZ kandidat za osječkog gradonačelnika nikada nije poštivao pravni poredak i pravnu državu osim kada je trebao od iste nezakonito zgrtati i otimati, pa već punih šest mjeseci uporno bježi i skriva se od sudbene vlasti, odbijajući preuzeti sudski poziv za saslušanje koji mu je sud dostavljao na njegovu stvarnu adresu čak tri puta od jeseni prošle godine.

 

Činjenica jest da je zajednički koalicijski kandidat sebe samog i vladajućeg HDZ-a Ive Sanadera pod kaznenom istragom za vrlo teška djela organiziranog kriminala i korupcije a da to vladajuću stranku ne samo ne smeta već ovom, omogućavanjem njegove kandidature za reizbor u Osijeku, pomaže opstruirati rad i djelovanje hrvatskog sudstva što je izravni napad na Ustav i neovisnost sudbene vlasti u Republici Hrvatskoj.

 

HDZ zapravo vrši izravan i protuustavan pritisak na sud i šalje mu poruku da kazneni postupak obustavi najkasnije nakon objave izbornih rezultata u svibnju mjesecu ove godine. Sanaderovo nepoštivanje pravne države u konkretnom slučaju, nezamislivo je u zemljama parlamentarne demokracije, od Ljubljane do Washingtona, čiji nedavno smijenjeni guverner Illinoisa Rod Blagojevich čeka suđenje nakon što je optužen sa svojim suradnicima da je pokušao iznuditi mito od mogućih nasljednika, koje je namjeravao  imenovati na ispražnjeno senatorsko mjesto američkog predsjednika Baracka Obame.

 

I taj primjer izvanredno ilustrira da hrvatsku par-nepar autokratsku vlast  HDZ-a i  SDP-a svjetlosne godine dijele od demokratskih standarda i poštivanja pravne države, jer se usude pred cijelim svijetom demonstrirati provođenje političkog kriminala i podrivanje ustavnog poretka i sudske vlasti Republike Hrvatske.