HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

http: www.hrvatsko-pravo.com

 

30. svibanj 2009.

                                                          

                                    BEZ IZLAZA!

 

Hrvatski birači izabrali su na netom održanim lokalnim izborima status quo ante. Izabrali su sve one koji su ih i doveli u bezizlazan položaj iz kojeg bi većina željela izaći, posebno ona većina koja nije niti pristupila izborima, jer nemaju za koga glasovati. Većina biračkog tijela nije izašla na izbore jer smatraju da svojim glasovanjem ne mogu utjecati na stvarnu promjenu stanja u zemlji, jer ne vide na horizontu kandidate kojima bi poklonili povjerenje, jer smatraju da su rezultati lokalnih izbora već unaprijed izrežirani od velikih stranaka i neovisnih kandidata, te da se duboka i nesaglediva kriza u zemlji ne može razriješiti lokalnim već parlamentarnim izborima, što je također zabluda.

 

Mnogi pak od onih koji su glasovali za neku od stranaka ili neovisnih kandidata vezani su interesno uz neku od tih stranaka na lokalnoj, gradskoj ili županijskoj razini i svrha njihovog izlaska na izbore je očuvati svoje dosadašnje interese, beneficije i radna mjesta. Drugi su pak glasovali za postojeće stanje u strahu od bilo kakvih promjena.

 

Podmetaljka i mamac za ove lokalne izbore sastojala se je u takozvanom izravnom biranju gradonačelnika, načelnika i župana ali naravno taj izravan izbor onemogućen je za izbore kandidata za općinske, gradske i županijske skupštine, pa su na taj način dobiveni izborni rezultati, koji bi načelnicima, gradonačelnicima ili županima mogli vezati ruke u obnašanju vlasti ukoliko su izabrana predstavnička tijela iz stranaka čiji kandidati nisu osvojili izvršnu vlast. Otprilike, kako kada bi državna vlada imala manjinu u Saboru, pa bi prilikom svakog izglasavanja zakona i odluka strepila hoće li joj zakon proći ili propasti. 

 

I na ovim izborima posebno bode u oči činjenica da su se birači uglavnom oglušili o preporuke Katoličke crkve u čije je ime Hrvatska biskupska konferencija pozvala birače kome trebaju dati svoje povjerenje a kome ga trebaju uskratiti.

 

Dakle, nasuprot deklariranom katoličanstvu najvećeg broja hrvatskih birača, oni na ovim lokalnim izborima uglavnom nisu dali svoje glasove onim kandidatima koji su moralne, savjesne i stručne osobe koje zagovaraju istinu, mir i pravdu, koji se protive pobačaju i brane dostojanstvo braka i obitelji, koji brane istinu o prošlosti i hrvatskom ratu za neovisnost, koji su spremni boriti se protiv mita i korupcije, droge, prostitucije i pornografije. Posebice bi kršćanima  trebali biti neprihvatljivi oni kandidati koji zastupaju ili odobravaju bilo koji totalitarni sustav i koji niječu, umanjuju ili prešućuju istinu o odgovornosti izvršitelja jezivih komunističkih zločina nakon Drugog svjetskog rata.

 

Na te poruke hrvatski birači su se u najvećem broju jednostavno oglušili kao da ih se ne tiču, premda im ih upućuju najviši domaći crkveni autoriteti. Izgleda da se kod hrvatskih birača i katolicizam i katolička vjera svodi na prigodničarsko slavljenje Božića i Uskrsa i to ponajviše radi kupovanja darova, zatim na krštenja, krizme, vjenčanja i pogrebe.

 

Na lokalnim izborima izabrani su većinom oni koji svojim ukupnim djelovanjem grubo gaze kršćanska načela o koja se deklarativno pozivaju, i dobro su poznati onima koji pamte, politički profili pojedinih kandidata za gradonačelnike ili župane najvećih hrvatskih gradova i županija kao i dvije vodeće parlamentarne stranke HDZ i SDP radi kojih se pošteni i istinoljubivi hrvatski građani moraju s pravom crvenjeti i sramiti diljem kugle zemaljske.

 

Dugo putovanje u hrvatsku laž traje unatrag više od pola stoljeća, a u novije vrijeme započinje od 1990. godine, kada nas je diktator Tuđman, najvjerniji saveznik Slobodana Miloševića lagao, varao, krao i obmanjivao od prvog trenutka svojeg povratka na vlast, pa je ponovno uvođenje višestranačkog sustava proglasio  državnim blagdanom, Danom hrvatske državnosti 30 svibnja 1990. godine.

 

Nakon gotovo dva desetljeća tapkanja u mjestu,  ovogodišnje ocjene BBC-a da je Hrvatska zemlja prokleta kriminalom i korupcijom, US News&World Report –a koji je Hrvatsku stavio na listu 10 gospodarski najugroženijih zemalja i Wall Streeta Journala koji poziva administracije SAD-a i EU-a na prestanak svih oblika financijske potpore jer su hrvatska vlada i sudstvo prožeti korupcijom, a organizirani kriminal u zemlji cvjeta, samo potvrđuju gorku istinu da hrvatska vlast radi o glavi vlastitom narodu,  a da je hrvatski  birači u tome svesrdno podupiru.