HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

http: www.hrvatsko-pravo.com

 

01. srpanj 2009.

                                                          

 

KAZNA ZA RADNU NEDJELJU SUSTIGLA SANADERA, SLUGU BEZBOŽNOG KAPITALA?!

 

PUNISHMENT FOR SUNDAY WORKING CATCHED CROATIAN PRIME MINISTER IVO SANADER, SERVANT OF ATHEISTIC CAPITAL!   Hrvatska biskupska konferencija prozvala je korumpirane vlasti Republike Hrvatske zbog kršenja radničkih prava na neradnu nedjelju koju je neokomunistički Ustavni sud ukinuo, i uputila urbi et orbi zdravo razumsko pitanje, tko ovom zemljom upravlja, je li Sanaderova koalicijska vlada izabrana na formalno demokratskim izborima ili strani trgovački lanci?

 

Što su sutkinje i suci Ustavnog suda u Hrvatskoj učinili 15. lipnja 2009. kada su odlučivali o ustavnoj tužbi nekoliko stranih velikih trgovačkih lanaca kojom su predlagali da se ukine zakon o neradnoj nedjelji, i prihvatili zahtjeve predstavnika stranih vlasnika veletrgovina koje u njihovim matičnim zemljama u pravilu ne rade nedjeljom?

 

Nije bilo za očekivati da će Ustavni sud RH, koji je u najbitnijim predmetima prekršio hrvatski Ustav, ili nije ni reagirao na neke protuustavne poteze izvršnih vlasti, zaštititi hrvatski Ustav koji je po Ustavu, zajedno  s predsjednikom Republike, dužan štititi! Nije za očekivati ni da predsjednik Republike zaštiti Ustav s obzirom da se ne drži Ustava kao pijan plota, da parafraziramo Mesićeva uzora, zločinca Tita.

 

Teoretski se svako poduzeće može preregistrirati za djelatnost trgovačkih usluga i raditi nedjeljom, i tako izigrati nedjelju kao neradni dan koji je po odluci Ustavnog suda postao radni dan za trgovačke lance, i tako ušao u sukob s ustavnim člankom po kojemu je Hrvatska socijalna država, omogućivši profiterima još veći profit, a radnicima još manja radnička prava, iako je Ustavni sud svoju odluku cinički obrazložio da se zakonom o zabrani rada nedjeljom navodno ne štite radnička prava. Međutim, zdravo razumski čovjek zna da nedjelja kao neradni dan štiti radnička prava već samim time što posloprimci, dakle, radnici, jedan dan u tjednu ne moraju raditi. Šest dana se u tjednu radi, sedmi se odmara, tako je već stoljećima, ali Ustavni sud ne zanima povijest borbe za radnička prava i povijesna tradicija, ne samo hrvatskog naroda, nego cjelokupnog čovječanstva.

 

Tko su ti suci i te sutkinje koji su donijeli tako jednu bešćutnu i sramotnu odluku kojom je ukinuta neradna nedjelja?

 

To su kadrovi Vladimira Šeksa i njegova „druga“, također oficira KOS-a Mate Arlovića, te po zlu poznatih anti-demokratskih predsjednika Republike, Tuđmana i Mesića. Predsjedavajuća Ustavnog suda, Jasna Omejec došla je na ustavni sud kao rezultat trgovine od pokojnog liberala Vlade Gotovca i Franje Tuđmana, dok liberal, dugogodišnji gradonačelnik Osijeka, poznat kao „Jerry“, bivši šef (HS)LS-a i aktualni hrvatski veleposlanik u Prištini, Zlatko Kramarić, zna pobliže tko je Jasna Omejac. Jasna Omejac, koja je sada oštetila radničku klasu, ili bolje rečeno ostatke ostataka nekoć moćne hrvatske radničke klase, oštetila je i Hrvatsku stranku prava koju je besramno i protuustavno potvrdila kao feudalno leno lažnog magistra,  antisemita i crnokošuljaša Đapića. Tako liberali i ljevičari u Hrvatskoj idu ruku pod ruku sa crnokošuljašima, i sa krupnim kapitalom. Omejac naslijedila je na položaju u Ustavnom sudu povjerenika Franje Tuđmana, korumpiranog pokojnog Jadranka Crnića, nekadašnjeg predsjednika Ustavnog suda, i grobara Ustavnog suda, demokracije i pravne države! U grob zajedno s Jadrankom Crnićem otišla su i ustavna načela.

 

Treba naglasiti da se čak ni najveći diktatori i tirani u modernoj povijesti čovječanstva, kao Hitler i Staljin, nisu usudili dirati u neradnu nedjelju, i da otkad postoji naša civilizacija otprije 5.000 i više godina ljudi rade šest dana u tjednu, i jedan dan odmaraju, dok u pravno uređenim državama  vikend je u načelu neradni dan jer za pravo na odmor su se u 19. i 20. st. izborili radnički sindikati i međunarodni radnički pokret. Ubojstvo 200 radnika u Chicagu 1. svibnja 1886., bio je prekretnica u borbi za radnička prava, međutim, za Ustavni sud Republike Hrvatske ništa nije sveto, i postoji osnovana sumnja da su sutkinje i suci korumpirani, da su zločinci! Samo zločesti um i korumpirana spodoba može ukinuti neradnu nedjelju i uništiti tisućama obitelji zajednička druženja na dan odmora – nedjeljom, a da ne spominjemo da je nedjelja kršćanski blagdan, posvećen crkvenoj svetoj misi i molitvama, ali što to znači staljinističkim ateistima u Ustavnom sudu Republike Hrvatske?

 

Staljinistička sljedba s Pantovčaka u šumi na balu vampira, 22.6.2009.

 

 U međuvremenu, staljinistička sljedba okupila se i 22. lipnja ove godine u šumi da proslavi odlazak komunista u šumu na zapovjed terorističke Kominterne i pod vodstvom doušnika sovjetske tajne policije NKVD, Josipa Broza – Valtera (Tita). Bal vampira u šumi Brezovici kod Siska, blizu koje su komunisti u jame bacili hrvatske zarobljenike na Petrovoj gori. Samo još Sjeverna Koreja i Kuba obilježavaju staljinističke praznike kao što su uvedeni u Hrvatskoj još 1945. i tradicionalno nastavljeni dolaskom Titova generala Franje Tuđmana na vlast, 30. svibnja 1990. godine kada je odmah uveden 22. lipanj kao „tobože“ Dan antifašizma, a u stvarnosti kao dan komunizma kada su teroristi iz SKOJ-a i KPH/KPJ objavili rat i jurišali na temelje hrvatske države koja je smetala planovima o obnovi tamnice naroda Jugoslavije i instaliranju komunisitčke diktature. Predsjednik Mesić, koji oko sebe okuplja boljševike i udbaše, pokrovitelj je dana sramote i izdaje od 22. lipnja. Da je Mesiću i drugovima imalo stalo do antifašizma, ne bi pljuvali po antifašistu, zagrebačkom nadbiskupu i kardinalu Alojziju Stepincu i žrtvama komunizma, niti bi prešućivali svog ratnog sekretara i anti-dogmata Hebranga. Titoistički antifašisti su crveni fašisti!

 

Goli otok – Spomen područje?

 

Nevjerojanto zvuči podatak od novinara Čička  u Jutarnjem listu od 20.6.2009. da je Sanaderova vlada donijela odluku o proglašenju Spome-područja nekadašnjeg komunističkog konc-logora Goli otok na svojoj sjednici 21. ožujka 2006. godine, i da to hrvatska javnost ne saznaje od vlade Republike Hrvatske, što podsjeća na situaciju kada je predsjednik HDZ-a Ivo Sanader sudjelovao 2004. na kongresu Europske pučke stranke (EPP-ED) koja je tada donijela rezoluciju o „Osudi totalitarnog komunizma“, koju je premijer Sanader prešutio hrvatskoj javnosti, pa je to hrvatska javnost srećom saznala od predsjednika Hrvatske stranke prava 1861. g. Dobroslava Parage. Nevjerojatno zvuči, ali Sanaderova je koalicijska vlada na brojne zahtjeve i upite Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma da se Goli otok zaštiti kao Spomen-područje preskakala činjenicu da je sama već prije više od tri godine donijela odluku o tome (ispada u tajnosti), tako da Sanader cinično može oprati ruke kao Pilat od svega, a u stvarnosti se ništa nije promijenilo nabolje jer ministar kulture Biškupić, zadužen od vlade da operacionalizira stvaranje Spomen-područja Goli otok nije učinio ništa po tom pitanju tako da Goli otok propada, i zajedno s njim i posljednji materijalni ostatci dokaza o Titovoj komunističkoj tiraniji. Zato ministar Biškupić ima hobi fotografirati na državnim prijemima dok se žrtve komunizma mogu slikat!

 

 

Medijska cenzura u Hrvatskoj!

 

Novinar Hrvoje Appelt, istraživač i razotkrivač brojnih korupcijskih afera u visokoj politici Republike Hrvatske, koji je nedavno dobio otkaz u Europapressholdingu, svjedoči o korumpiranom režimu koji stavlja brnjicu na usta novinarima i guši slobodu medija, i njegov apel objavila su do sada samo dva medija u Hrvatskoj koji ne spadaju u masmedije!

 

O medijskoj cenzuri svjedoči i Dobroslav Paraga i njegova stranka koja je pod cenzurom nedemokratskog režima već punih 18 godina, što je gotovo istoznačno s kućnim pritvorom u kojemu se taj hrvatski borac za ljudska prava nalazi kao i demokratska čelnica i borac za ljudska prava, gospođa Aung San Suu Kyi u Mijanmaru (Burmi) čije stanovništvo stenje pod vojnom diktaturom koja ide ruku pod ruku sa zapadnim krupnim kapitalom!