HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

http: www.hrvatsko-pravo.com

 

30. srpanj 2009.

                                                          

  ISELJENIŠTVU DOZLOGRDIO SRAMOTNI MESIĆ!

 

U Münchenu je 22. srpnja 2009. godine,  skupina od nekoliko stotina svjesnih Hrvata održala antikomunistički prosvjed protiv predsjednika Mesića prilikom njegova gostovanja u zakladi njemačke tvornice motora i automobila BMW, „Herbert Quand“.

 

Stjepan Mesić već godinama vrijeđa hrvatske žrtve komunizma, relativizira jugokomunističke i partizanske zločine, negira komunistički genocid izvršen od politbiroa CK KPJ i maršala Tita nad hrvatskim narodom 1945. godine, obmanjuje hrvatsku javnost svojim pričama o navodnoj borbi Komunističke partije Jugoslavije za slobodu u Drugom svjetskom ratu i slične povijesne neistine proizašle iz kuhinje Ureda predsjednika Republike Hrvatske na Pantovčaku (nekadašnja Titova vila, nacionalizirana nakon „oslobođenja“ 1945. godine kada je Titova Jugoslavija dokazivala svoj antisemitizam na djelu), u kojoj su glavni „kuhari“ predsjednikov udbaški savjetnik za vanjsku politiku, Budimir Lončar , zvan „Buda“, koji je Republici Hrvatskoj 1991. stavio omču oko vrata, u funkciji ministra vanjskih poslova raspadajuće SFR Jugoslavije, u Vijeću sigurnosti OUN, i to  prijedlogom za embargo na izvoz oružja u napadnutu Hrvatsku, formalno u SFRJ, i Mesićev „drug“ Josip Manolić, partizanski ratni zločinac iz Bjelovara.

 

Međutim, predsjednik Mesić godinama ruši Ustav Republike Hrvatske jer je pod svoju zaštitu od kaznenoga progona stavio sve , od nevladinih organizacija, prijavljene partizanske komunističke i oznaške ratne zločince, kao i udbaša Josipa Perkovića, i Zdravka Mustača, Tuđmanove povjerenike i operativce za hrvatske tajne službe, za atentate na dopredsjednika Hrvatske stranke prava Antu Paradžika, generala HOS-a Blaža Kraljevića i dr., za organizaciju hrvatsko-muslimanskih sukoba u BiH i podjelu Republike Bosne i Hercegovine koju je obavještajno pripremio Tuđmanov zamjenik, boljševik Josip Manolić.

 

Zdravko Mustač je poznat iz doba sloma Jugoslavije kada je američki Kongres u rezoluciji broj 169, naslovljena na Dobroslava Paragu, od vlade jugokomunističkoga premijera Ante Markovića zahtijevao rasvjetljavanje političkog ubojstva Hrvata i Zagrepčanina Ernesta Brajdera za čiju je smrt odgovoran Zdravko Mustač, ondašnji šef zagrebačke Udbe. Pokojni Brajder je ubijen od titoističkoga režima jer je sa Dobroslavom Paragom sakupljao potpise na peticiju za oslobađanje političkih zatvorenika iz logora Goli otok i drugih jugokomunističkih logora, i do danas vlasti RH to ubojstvo nisu rasvijetlile!

 

Stjepan Mesić je, ne samo kao komunistički delegat zahtijevao 1967. kazneni progon za potpisnike Deklaracije o hrvatskom književnom jeziku, nego je devedesetih godina kao Tuđmanov povjerenik i zamjenik sudjelovao u podjeli Bosne i Hercegovine između Pantovčaka i Dedinja, Franje Tuđmana i Slobodana Miloševića, a poslije se kroz agitacijsku propagandu predstavljao kao protivnik podjele BiH, što bi bilo smiješno kad ne bi bilo tragično!

 

Mesić i njegov udbaški štab na Pantovčaku već godinama kleveće Republiku Hrvatsku, krivotvori povijest hrvatskog naroda, i neokomunističkim ekstremizmom pogoduje velikosrpskoj politici i ekstremizmu srpskih neofašista.

 

          Bavarski CSU  podržava vladajuće jugo-komuniste iz Hrvatske

 

Za svaku je osudu ponašanje voditelja i predstavnika njemačke zaklade „Herbert Quand“ koja je predsjednika Mesića ugostila, iako su njegovi prokomunistički stavovi poznati javnosti; zaklada bavarske tvornice BMW ipak predstavlja krupni kapital i neshvatljivo je čašćenje čovjeka koji je bio neprijatelj kapitalizma i slobodnoga poduzetništva u socijalističkoj Titovoj Jugoslaviji; marksizam je ideologija suprotna liberalističkoj ideologiji, ali liberali i krupni kapital idu ruku pod ruku s udbašima i kriptokomunistima; pojam kriptokomunista osmislio je, inače, nekadašnji  predsjednik bavarske vladajuće Kršćansko-socijalne unije CSU, Franz Josef Strauss, ali današnji CSU daleko je od Straussove vizionarske politike!

 

Bavarski CSU je podržavao kriptokomunistički HDZ, kako devedesetih tako i danas, i nije mario za kršenje ljudskih prava i nesputanu vladavinu kriptokomunista Franje Tuđmana i Ive Sanadera koji su, kakve li slučajnosti, od 1990. do danas se uvijek vozili u najskupljim limuzinama bavarskoga zavoda za motore, BMW!

 

Tko zna što su sve bavarski dužnosnici dobili kao protuuslugu od Franje Tuđmana i Ive Sanadera?

 

Ekonomski analitičar dr. sc Slavko Kulić iz Ekonomskog instuta Zagreb ocijenio je guvernera Hrvatske narodne banke, Rohatynskog, da guverner nije neovisan nego lutak na koncu inozemnoga krupnog kapitala, i nije slučajno da je udijelio licenciju za poslovanje upravo bavarskoj državnoj banci Bayerische Landesbank koja se povukla s hrvatskoga tržišta nakon velike afere u Riječkoj banci kada je Bayerische Landesbank izgubio 90 milijuna eura koje su Sanaderovom politikom, na račun hrvatskog državnog proračuna, nadoknađene njegovim bavarskim prijateljima na čelu sa korumpiranim bivšim čelnikom vladajuće bavarske stranke CSU, koalicijskoga partnera njemačke kancelarke Angele Merkel. Nakon afere s Riječkom bankom njemačka Bayerische Landesbank nije smjela nikada ponovo dobiti licenciju za poslovanje na hrvatskom tržištu, ali u Hrvatskoj pod vlašću bivših komunista Mesića je korupcija legalni posao. Nijemci su sami krivi što posluju sa komunistima, pa u jednom hipu izgube po 90 milijuna eura, umjesto da su u Hrvatskoj podržali demokraciju i ljudska prava.

 

Bezobrazno je od strane predsjednika zaklade „Herbert Quand“ što je na sastanku s Mesićem kritizirao hrvatske prosvjednike, nazvavši ih ljudima koji Hrvatsku navodno vraćaju u prošlost, što je neistina, upravo suprotno, njegov gost obmanjuje njemačku vladu, i vlastitu zemlju godinama vraća u prošlost i upropaštava pravnu državu! Nije li, naime, predsjednik Mesić ključna karika u hrvatsko-njemačkom sporu oko neizručivanja udbaša Josipa Perkovića, Zdravka Mustača Ivana Lasića  i drugih, optuženih od njemačkoga pravosuđa, i traženih od Interpola?

 

Mesić se protivi da se navedenim udbašima sudi barem u Hrvatskoj kada već po zakonu ne mogu kao hrvatski državljani biti izručeni Saveznoj Republici Njemačkoj, i k tome od kaznenog progona štiti kazneno prijavljene komunističke partizanske ratne zločince Milku Planinc, Hršak Stjepana i druge titoiste, osnovano osumnjičene za najveći masovni zločin i zločin protiv čovječanstva u Europi nakon Drugog svjetskog rata!

 

Predsjednik zaklade „Herbert Quand“, i Mesićev domaćin, Jürgen Chrobog, ili nema pojma o svijetu u kojem se kreće, ili namjerno provocira i njemačku i hrvatsku javnost svojom potpuno promašenom kritikom na račun hrvatskih antikomunističkih prosvjednika u Münchenu? U biti, sada se vidi da politiku u Bavarskoj, i u Njemačkoj, ne vodi CSU nego krupni kapital tipa dioničkog društva BMW i njegove zaklade, slično kao u Americi gdje konce vuku zaklade od krupnoga kapitala poput Rockefellerovih zaklada i banke Chase Manhattan i monopolističke naftne tvrtke.

 

Nije slučajno što se podupire neokomuniste i njihove satelite u Hrvatskoj, ali ni pod koju cijenu demokraciju, građanske slobode, ljudska prava i pravnu državu! Samo to ne, jer tko bi inače u uvjetima pravne države u Hrvatskoj prodavao bavarskim i njemačkm tvrtkama opljačkanu privatiziranu imovinu iz kriminalne pretvorbe i privatizacije koju su provodili Tuđmanov i režimi komunističkog ideologa Ivice Račana i Ive Sanadera i njihove kriptokomunisitčke koalicije?!