HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

http: www.hrvatsko-pravo.com

 

22. siječanj 2010.

                                                                                              

HTV- KULA TITOIZMA!

 

Nakon objektivne dokumentarne emisije britanske televizije BBC o prešućivanju, cenzuriranju i relativiziranju staljinističkih zločina, krivotvorenju povijesti i vraćanju kulta ličnosti masovnome zločincu, sovjetskom diktatoru i komunističkom tiraninu Staljinu u suvemenoj Rusiji, koja je emitirana u sklopu emisije “Reporteri bez granica“, 16. siječnja 2010. godine, sveučilišni profesor povijesti Tvrtko Jakovina, gost-komentator u navedenoj emisiji na 1. programu Hrvatske televizije (HRT),  suptilno i beskrupulozno je manipulirao poviješću, navodeći kao paralelu manipulaciji i krivotvorenju povijesti u Ruskoj Federaciji u vezi zločina komunizma, navodni povijesni fašistički revizionizam devedesetih u Republici Hrvatskoj u vezi N.D.H., te je kao primjer naveo navodno zataškavanje zločina ustaškog režima, i umjesto toga isticanje prvosnimljenog igranog filma u N.D.H. i slične gluposti, što ne odgovara povijesnoj istini jer se zločini ustaškog režima i poglavnika Pavelića  u Republici Hrvatskoj, niti u njenim povijesnim udžbenicima, nisu prešućivali ili relativizirali, ali se zato prešućivalo i relativiziralo komunisitčke zločine, kako devedesetih, tako i u prvom desetljeću 21. stoljeća i sve do danas!

 

Umjesto da povuče paralelu između Ruske Federacije i Republike Hrvatske u tome da se u Hrvatskoj uzdiže kult ličnosti masovnog zločinca, jugoslavenskog diktatora i komunističkog tiranina Josipa Broza – Tita, i Staljina u suvremenoj Ruskoj, a kao primjer i dokaz u prilog toj tvrdnji u Hrvatskom centru za istraživanje zločina komunizma ističemo nedavnu javnu izjavu novoizabranog predsjednika Republike Hrvatske, prof. dr. Ive Josipovića, pravnika, koju je dao u razgovoru za “Globus“ br. 994 od 25. 12. 2009. u članku pod naslovom “Ne ulizujem se desnici“, da je masovni zločinac i doušnik zloglasne sovjetske tajne službe NKVD pod konspirativnim imenom “Valter“, a u javnosti poznat kao povijesna ličnost “Tito“, navodno „velikan naše povijesti“, Tvrtko Jakovina je manipulirao poviješću i kao paralelu između neokomunizma u Ruskoj Federaciji povukao navodni “neofašizam“ u Republici Hrvatskoj.

 

Sramotna tvrdnja i izjava g. Ive Josipovića o Titu kao navodnom velikanu naše povijest, što inače predstavlja povijesnu laž, na tragu je relativiziranja staljinističkih zločina u Putinovoj Rusiji, o čemu je svjedočio dokumentarac britanske televizijske kuće BBC.

 

Od urednice navedene emisije Hrvatske televizije tražimo ispriku zbog manipulacije koju je izveo Tvrtko Jakovina, a od uredništva Hrvatske radio-televizije i glavnoga ravnatelja, ispriku hrvatskoj javnosti i gledateljima Hrvatske televizije! Također zahtijevamo da se Tvrtka Jakovinu više ne poziva u bilo koju emisiju Hrvatske radio-televizije kao komentatora povijesti, jer to nije prvi puta da je manipulirao poviješću, i da se ukine protuustavna medijska cenzura nad Hrvatskim centrom za istraživanje zločina komunizma, kao i da se po pitanjima povijesti komunizma pita stručnjaka i voditelja Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma. O navedenoj manipulaciji biti će obaviještena strana veleposlanstva u Republici Hrvatskoj, kao i Europska komisija i šefovi vlada saveznica Republike Hrvatske u Natopaktu.

 

Prof. Goran Jurišić, voditelj Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma, u Zagrebu