HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

14. listopad 2010.

                    

               „TITO SVINJA, MILKA UBOJICA!“

 

Dana 7. listopada 2010. godine, dan uoči hrvatskog dana nezavisnosti, objavljena je vijest da je preminula bivša šefica komunističke jugoslavenske vlade, tzv. predsjednica tzv. Saveznog izvršnog vijeća Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (iz osamdesetih godina 20. st.), koja je osim te dužnosti obavljala cijeli niz istaknutih dužnosti i imala brojne zasluge za totalitarni režim jugoslavenske komunističke partije i zločinca maršala Tita.

 

Milka Planinc, rođena Malada, bila je polit-komesarka u partizanskoj tzv. 11. dalmatinskoj (biokovskoj) brigadi, što znači da je pripadala boljševičkom krugu protunarodnog partizanskog pokreta “NOP“, jer samo su marksistički zadojeni fanatici, spremni na ostvarenje cilja Oktobarske revolucije bez obzira na sredstva, dobili od komunističke partije povjerenje da u oružanim partizanima postanu politički komesari ili drugim riječima kontrolori markstističko-staljinističke (titoističke) stege u partizanskim jedinicama.

 

Milka Planinc bila je i šefica Centralnog komiteta Saveza komunista Hrvatske, i to nakon nasilnog sloma slobodarskog masovnog pokreta Hrvatskog proljeća koje su predvodili reformirani komunisti Savka Dabčević Kučar i Miko Tripalo, a koje je diktator Josip Broz – Tito slomio na povijesnoj sjednici jugoslavenske komunističke partije u Karađorđevu 1971. godine, i hrvatske proljećare izložio političkom progonu, među kojima je nemilice proganjan i predsjednik saveza studenata Hrvatske, Ante Paradžik, a ondašnji državni neprijatelj broj 1 bio je hrvatski patriot Bruno Bušić. Republika Hrvatska nije do danas rasvijetlila nalogodavce političkih ubojstava Bruna Bušića i Ante Paradžika,  žrtava komunizma u bivšoj Jugoslaviji i neovisnoj Hrvatskoj.

 

Mediji u Republici Hrvatskoj još jednom su na primjeru Milke Planinc pokazali u kojoj su mjeri pristrani u korist bivšeg totalitarnog režima komunističke partije, jer su, ne samo prešutjeli povijesnu činjenicu i vijest, da je Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma kazneno prijavio Milku Planinc 8. rujna 2006. godine, nego su prilikom njena preminuća opet prešutjeli tu činjenicu, i objavili samo vijest o njenom preminuću, i da je bila jedina žena-premijerka u doba komunističke partije, ne navodeći da se radilo o totalitarnom socijalizmu i diktaturi komunističke partije, niti da je bila kazneno prijavljena zbog ratnih zločina.

 

Ostaje za konstatirati da krim-policija u Republici Hrvatskoj nije imala političku dozvolu da privede kazneno prijavljenu Milku Planinc na saslušanje niti joj je određen pritvor, iako se pri prijavama za ratne zločine, inače, na pr. kad su u pitanju hrvatski branitelji iz rata za hrvatsku nezavisnost i velikosrpske agresije (1991. – 1995.), obavezno određuje pritvor, što znači da su hrvatski branitelji u podređenom položaju u odnosu na bivše partizane, kao što je i svaki građanin RH u podređenom položaju u odnosu na nekadašnje partizane i udbaše.

 

Milku Planinc je još 1990. izravno za počinjenje masovnih zločina teretio kontrolor masovnih ubojstava u Kočevskom rogu, partizanski major Simo Dubajić, dok je glavni odgovorni za najveći ratni zločin u Europi nakon Drugog svjetskog rata, koji je počinjen u Kočevskom rogu, maršal Tito, komunistički tiranin i jugoslavenski diktator.

 

Takve i druge komunističke zločine, kakvi su počinjeni u Kočevskom rogu, u Maclju i Hudoj Jami, osudilo je 1996. i 2006. godine Vijeće Europe, kao i Hrvatski sabor, ali na pritisak Vijeća Europe, te i Europski parlament 2009. godine, međutim, za političke strukture Republike Hrvatske kao da ne vrijede međunarodne osude komunističkih zločina, jer inače bi Milka Planinc, Simo Dubajić i dr. bili privedeni pravdi, a ne bi umrli snom pravednika na slobodi! Uz Milku Planinc i Simu Dubajića su, usput rečeno, iz skupine od petnaestak osnovano osumnjičenih bivših partizana i partizanskih zapovjednika sa popisa kazneno prijavljenih od strane Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma, u međuvremenu preminuli na slobodi nekoliko njih bez zaslužene kazne, među njima čak i jedan akademik. 

 

Ostaje činjenica i sramota državnog vrha Republike Hrvatske da sustavno pruža zaštitu partizanskim, oznaškim i udbaškim (masovnim) ubojicama, i ništa neće promijeniti tu činjenicu, čak ni najnovija istraga komunističkih zločina, od strane hrvatske kriminalističke policije, u šumi Gović u gradu Jastrebarsko između Karlovca i Zagreba, koja je pokrenuta na osnovi kaznene prijave Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma zbog osnovane sumnje na masovno ubojstvo skupine hrvatskih civila u razdoblju od svibnja 1945. do 1947. godine, a čiji se počinitelji i nalogodavci nalaze u redovima totalitarne jugoslavenske titoističke tajne policije “Ozne“.  

 

Milke Planinc, iako osnovano osumnjičena za teške ratne zločine, nije nikada saslušana od nadležnih tijela pravne države, što znači da je pravna država u Republici Hrvatskoj nepostojeća, a to pak znači da Republika Hrvatska ne ispunjava uvjete iz poglavlja 23. o pravosuđu koje Europska komisija postavlja pred Republiku Hrvatsku povodom pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj Uniji.

 

Voditelj Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma

Goran Jurišić