HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

31. prosinac 2010.

                                    

SLIJEPA ULICA- HDZ I SDP MARIONETE VLADARA IZ SJENE NAD HRVATSKOM

 

Prema nekim anketama najpopularniji političar u Hrvatskoj je njezin trenutni predsjednik, figura dovedena na početku 2010. niotkuda da upravlja Hrvatskom koja pod njegovom upravom zadnjih godinu dana nije postala niti malo više  pravna, socijalna i pravedna država. Nastavljač Mesićeve politike pokapanja hrvatske suverenosti i samostalnosti učinio je prema napucima kreatora nove Balkanske unije, kraće nazvane jugosferom, niz isprika koje su imale za rezultat slabljenje očajnog položaja hrvatskog naroda u BIH i jačanje Dodikove Republike Srpske, marionetske daytonske tvorevine, koja predstavlja monetu za urušavanje BIH i njezinu disoluciju, ali i kompenzaciju Miloševićevoj i Tadićevoj Srbiji za gubitak Kosova.

 

U tom svojem planskom izjednačavanju krivnje Hrvatske sa srbijanskom agresijom, predsjednik Republike krivotvorio je  mnogobrojne fundamentalne događaje a jedan u nizu je i navodna egzekucija zarobljenika i civila srpske nacionalnosti koju je pripisao dragovoljcima HOS-a, beskompromisnim borcima za očuvanje cjelovite BIH kao države hrvatskog i bošnjačkog stanovništva i svih lojalnih pripadnika srpskog stanovništva.

 

Na planu ozdravljenja bolesnog stanja hrvatskog društva i privrede novi stanovnik Pantovčaka nije učinio zapravo ništa. Država je i dalje pred stečajem, narod u beznađu i nestajanju. Sva mu se politika svodi na ponavljanje otrcane mantre o nekakvom imaginarnom pomirenju i na obećano učlanjenje RH u EU.  Njegov posjet Bleiburgu bio je najmanje usmjeren odavanju počasti i kajanja zbog najmasovnijeg ratnog zločina u hrvatskoj povijesti, već u funkciji zaborava nad zločinima komunizma i strahovlade režima u kojem je i sam bio aktivni pripadnik zločinačke komunističke partije Jugoslavije, čime nije dao nikakav  prilog istinskom pomirenju i priznanju komunističkih zločina.

 

Nedugo nakon Bleiburga prisustvovao je proslavi godišnjice četničkog-komunističkog pokolja nad nedužnim hrvatskim stanovništvom u Srbu 1941.godine, za što je hrvatska vlada izdvojila višemilijunski iznos iz državnog proračuna.  Bezbojan i siv, svojim iritantim i pospanim glasom kao da namjerava umrtviti sve samoobrambene reflekse u nacionalnoj svijesti, kako bi bez pitanja ili odgovora na upite o kakvim je prednostima riječ sa pristupanjem Hrvatske pod patronat bruxelleske birokracije, proveo u djelo zadaću radi koje je i postavljen za predsjednika Republike.

 

HDZ i SDP nastavili su sustavno provoditi politiku revanšizma iz razdoblja komunističke Jugoslavije negativnom selekcijom svih pojedinaca i stranaka koje nisu proizašle iz komunističke partije, pa i dan danas nakon 20 godina od uvođenja višestranačja u Hrvatskoj sva ključna mjesta u upravi, vlasti, sudstvu, vojsci i policiji, obavještajnim službama, vodećim medijima, gospodarstvu, bankarstvu i obrazovanju drže osobe koje sve povezuje dugogodišnje članstvo u Savezu komunista Jugoslavije i lojalnost prema saveznim vlastima u Beogradu.

 

Zato je u Hrvatskoj 21 godinu nakon pada Berlinskog zida još uvijek nezamisliva čistka udbaških i jugokomunističkih kadrova koji drže sve ključne poluge vlasti u Hrvatskoj u svojim rukama. Za razliku od ugnjetene Hrvatske, u Bugarskoj je u tijeku smjena komunističkih špijuna i suradnika tajne policije, pa je nedavno bugarski premijer Borisov opozvao 33 veleposlanika koji su tijekom istrage bili prisiljeni priznati svoju suradnju sa tajnom komunističkom policijom. Prema tim pokazateljima, čak je i bugarsko društvo naprednije od današnjeg hrvatskog.

 

Zahvaljujući HDZ ovom lažiranom domoljublju i sveprisutnoj korupciji jedna Vesna Pusić tijekom 2010. godine dobiva privid branitelja hrvatskih nacionalnih interesa. Međutim, to je samo privid, jer ona se suprotstavila Pupovčevom dogovoru sa HDZ o formiranju zajednica općina istočne Slavonije samo zato jer Pupovac nije napustio koaliciju sa HDZ-om i prišao SDP i HNS koaliciji.

 

S druge strane, njezine izjave o zapostavljenosti hrvatskog naroda u BIH na tragu su dogovora sa Miloradom Dodikom o stvaranju trećeg hrvatskog entiteta radi razbijanja cjelovitosti BIH. Dakle, oni koji vide u držanju Vesne Pusić nagovještaj prohrvatske politike HNS-ovog rukovodstva, u gadnoj su zabludi i samoobmani. Kada je srpskoj nacionalnoj manjini HDZ kroz političku korupciju omogućio dvostruko pravo glasa na izborima, a koalicionom savezniku Pupovcu da njegova stranka majorizacijom predstavlja u Saboru sve Srbe, Pusić je to prešutjela, jer se sa takvim oblikom političke korupcije i dodjelom većih izbornih prava nacionalnim manjinama, nego vlastitom narodu u Hrvatskoj i BIH i sama slaže.

 

HSP 1861. je u svojem glasilu prije gotovo četiri pune kalendarske godine, početkom 2007. godine nagovijestio kraj Sanadera i osječkog lupeža Đapića na način da ovome HDZ neće radi sebe samoga moći pružiti ruku pomoćnicu sa kojom ga je stvorio i održavao na površini, kada se bude utapao ali i da će doći dan kada će otići zauvijek i besramni Đapić i njegovi mračni pokrovitelji.

 

Međutim, na iznenadno odstupanje Sanadera u ljeto 2009. godine pa i sadašnje uhićenje kao jednu od posljedica njegove nejasne ostavke, sigurno iznuđene od stvarnih gospodara Hrvatske, baca sasvim novo svjetlo depeša američkog veleposlanika u Hrvatskoj od 30. studenog 2009. godine iz koje proizlazi da je Hrvatska za arbitražu napravila teške i bolne ustupke i da je popustila Sloveniji.

 

Istovremeno, dok vlada Jadranke Kosor rasprodaje hrvatske kopnene i morske granice, ona po uzoru na svojeg prethodnika, skreće pažnju na sporedni kolosijek - na Sanaderovu korupciju i lopovluk pod zaštitom države, dok  daleko teže oblike korupcije i grabežne pljačke koji nadmašuju desetak i više milijarde eura, uopće ne spominje a kamoli da ih kani istražiti i procesuirati.

 

Je li moguće da je sada najvažniji sudski proces u zadnjih dvadesetak godina proces koji se vodi protiv njezinog prethodnika koji ju je i stvorio, a u Hrvatskoj su stvarni nositelji pljačke u pretvorbi i privatizaciji ugledni građani i  članovi raznih vladinih tijela, gospodarske komore, predsjednici i članovi nadzornih odbora vodećih banaka u stranom vlasništvu, uspješni menadžeri poput nekadašnjih direktora HEP-a, INE, JANAF-a, Družbe Adria, Bijelih noći, Plive, predsjednika, potpredsjednika vlada i ministara financija iz Tuđmanovog i Račanovog perioda, direktori velikih tvrtki i niz sadašnjih i bivših saborskih zastupnika, u kojem sigurno nije zadnjem mjestu bivši osječki gradonačelnik.

 

Takav razvoj zbivanja u obračunu sa političkim i gospodarskim kriminalom svjedoči da stvarnog pomaka nabolje sa HDZ i SDP nema za RH u 2011.godini i isto tako razotkriva tko zapravo drži stvarne poluge vlasti u Hrvatskoj i vlada iz sjene.