HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

http: www.hrvatsko-pravo.com

 

14. veljače 2010.

                                                                                              

                                             PROMAŠAJ ZAPADA

Bivši američki kongresnik Charlie Wilson upozoravao je svoju vladu da nije dovoljno bilo pomoći afganistanske ratnike oružjem u ratu protiv Sovjeta, već da im je trebalo pomoći novčano, gospodarski i politički u izgradnji te zemlje nakon poraza Moskve 1988 godine. Naravno, Bush stariji nije se osvrtao na ta dalekovidna i pravedna upozorenja, srljao je u krive geostrateške avanture, podržavao između ostalog i jugokomunističku soldatesku sve do bitke kod Vukovara, da bi na kraju kao posljedica ignoriranja upozorenja zastupnika Wilsona koji je preminuo proteklog tjedna, Bush mlađi uvukao SAD u rat bez kraja protiv nevidljivog i zamišljenog centra svjetskog terorizma po bespućima gorja Hindukuša i Pamira.

Zahvaljujući sljepoći i kratkovidnosti američkih administracija oca i sina dinastije Bush, cijeli svjetski poredak nije se nametnuo kao neki imaginarni novi svjetski poredak već je dosadašnji neumoljivo ugrožen  ratom koji bukti iz Afganistana  više od 30 godina,  sve tamo od sovjetske vojne intervencije 1979. godine.

I u mnogim drugim slučajevima sljepilo američkih administracija prouzročilo je ne samo prepuštanje pojedinih zemalja i naroda bivših američkih saveznika svojoj sudbini već i zastrašujućim represivnim režimima koji su pogubili milijune i milijune  vlastitog stanovništva i izazvali lokalne i regionalne sukobe i ratove, od kojih su najviše profitirali međunarodni karteli trgovine oružjem, drogom, i ostalim zlima.

Ništa manja pogreška američke administracije nije se dogodila niti kada je u pitanju Balkan i Hrvatska, jer nakon sloma njima voljene diktatorske i komunističke  Jugoslavije, prepustili su njezine narode za osvetu na milost i nemilost komunističkim frakcijama svojih dojučerašnjih saveznika u Beogradu, ne čineći ama baš ništa na uspostavi slobode i demokracije na razvalinama zločinačke tvorbe koju su desetljećima pod vodstvom Tita i SKJ cementirali desetinama milijardi dolara bespovratnih zajmova i desetinama tisuća tona modernog naoružanja. Beograd, koji je bio leglo međunarodnog terorizma, američka vlada nikada nije dovodila u pitanje.

Identičnu pogrešku koju su počinili u Afganistanu ne pomažući nimalo svoje dojučerašnje saveznike afganistanske mudžahedine, nakon završetka sovjetske okupacije, počinili su i u Hrvatskoj i široj regiji omogućujući i pomažući u ostanku na vlasti istim onim snagama i strukturama koji su glavni krivci za polustoljetnu komunističku strahovladu na ovim prostorima i koji su uzrokovali krvavi raspad jugotamnice.

Primjer kvislinške i sluganske hrvatske garniture na vlasti koja se dodvorava prodavanjem hrvatskih vojnika za tuđa ratišta i tuđe ratove, dok kod kuće slama, tlači i uništava vlastiti narod i njegovu političku i gospodarsku osnovu i rasprodaje hrvatsku suverenost samo potvrđuje da na ovim prostorima još ništa bitno za slobodu i demokraciju hrvatskog naroda nije riješeno i da iznutra potkopana Hrvatska i razorena, podijeljena i blokirana Bosna i Hercegovina mogu ponovno razbuktati nove sukobe a Balkan   vratiti u epohu bureta baruta.