HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

http: www.hrvatsko-pravo.com

 

04. ožujak 2010.

                                                                                              

HRVATSKI RATNI ZAROBLJENICI NISU BILI  FAŠISTI KAKVIMA IH PROGLAŠAVA IVO JOSIPOVIĆ

 

 

U radio-emisiji “Sa predsjednikom uz kavu“ na Hrvatskom radiju u Zagrebu, 22. veljače 2010. novi predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipović, neistinito je izjavio da se komemoracija hrvatskim žrtvama jugo-komunizma u Bleiburgu zlouporabljuje u svrhu revizije povijesti.

 

Predsjednik Josipović trebao bi biti upoznat s europskim rezolucijama o osudi zločina totalitarnog komunizma, i zahtjevima parlamentarnih demokrata u Europskoj uniji za revizijom povijesti koju su krivotvorili bivši totalitarni predstavnici režima komunističke partije u vrijeme Hladnog rata. I jugoslavenski komunisti u doba totalitarne Titove Jugoslavije krivotvorili su povijest, i to hrvatsku povijest, povijest radničkog pokreta i marksističku historiografiju koja nije znanstvena nego ideološka jer marksizam nije znanost nego ideologija.

 

U Hrvatskom centru za istraživanje zločina komunizma podsjećamo na socijaldemokratskog njemačkog kancelara Helmuta Schmidta koji je u emisiji “Beckman“ Sjevernonjemačke televizije “NDR“ [Norddeutscher Rundfunk] od 23. veljače 2010. izričito rekao da komunistički antifašizam ne predstavlja antifašizam. Kancelar Savezne Republike Njemačke u mirovini, Helmut Schmidt, nekadašnji predsjednik Socijaldemokratske partije Njemačke (SPD), požalio se u navedenoj emisiji da suvremeni vladajući političari slabo ili gotovo nikako ne poznaju povijest, i da u neznanju o povijesnoj znanosti donose pogrešne političke odluke, pri čemu je naveo primjer zapadne vojne intervencije u Afganistanu.

 

U Hrvatskom centru za istraživanje zločina komunizma tvrdimo da predsjednik Josipović svoje povijesne stavove  o hrvatskoj povijesti u Drugom svjetskom ratu temelji na staroj ideološkoj jugoslavenskoj marksističkoj (titoističkoj) historiografiji koju su komunisti krivotvorili, što za posljedicu ima da Josipović ponavlja krivotvorenu povijest, predstavljajući je hrvatskoj javnosti kao navodnu povijesnu istinu, tako i tvrdnju da su se partizani pod kontrolom KPJ i CK KPH u Drugom svjetskom ratu navodno borili za slobodu, što je notorna povijesna neistina, jer jugo-komunisti pod vodstvom Tita se nisu borili za slobodu od nedemokratskog totalitarnog fašizma nego za nedemokratski totalitarni komunizam i za obnovu jugoslavenske države koja predstavlja tamnicu naroda.

 

Predsjednikovo veličanje zločinca i doušnika Tita predstavlja sramotu za Republiku Hrvatsku i koči demokratski razvoj i pravnu državnost Hrvatske! Stoga pozivamo predsjednika Josipovića da odmah prestane sa povijesnim manipulacijama jer hrvatski ratni zarobljenici iz 1945. godine, koji su masovno smaknuti od partizanskog režima komunističke partije pod vodstvom maršala Tita, tragedija hrvatskog naroda poznata u hrvatskoj povijesti pod sintagmom “Bleiburg i Križni put“, nisu bili fašisti, što je naglasio i nekadašnji njemački socijaldemokratski kancelar Helmut Schmidt, rekavši da je o tome svojedobno raspravljao sa generalnim sekretarom Sovjetske komunističke partije, Leonidom Brežnjevim, koji mu je predbacio da su njemački vojnici koji su 22. lipnja 1941. upali u SSSR bili fašisti, na što Helmut Schmidt tvrdi da to nije istina jer on na primjer kao nekadašnji pripadnik Wehrmachta nije bio fašist odnosno nacionalsocijalist, i da njemački vojnici u Drugm svjetskom ratu nisu bili fašisti, te analogijom toga ni hrvatski vojnici koji nisu bili u partizanskom pokretu nisu bili fašisti, i toga bi predsjednik Josipović trebao biti svjestan.

 

Ponovno opovrgavamo i mit o Che Guevari, jer upravo je nekadašnji njemački socijaldemokratski kancelar Helmut Schmidt vodio oslobađajuću redarstvenu operaciju u Somaliji protiv jedne palestinske terorističke tajne ćelije koja je bila otela njemački putnički zrakoplov “Landshut“ od Lufthanse, čiji su otmirači nosili majice sa likom revolucionara Che Guevare i zahtijevali da se u Saveznoj Republici Njemačkoj iz zatvora puste na slobodu pravomoćno osuđeni teroristi iz Frakcije crvene armije (RAF) i Bader-Meinhof-bande čiji su neki pripadnici uživali gostoprimstvo jugoslavenskog diktatora i komunističkog tiranina Josipa Broza - Tita.

 

Tvrdnje državnog vrha R.H. o navodnom komunističkom antifašizmu, kao što je ZAVNOH, vrijede samo dok ne prijeđu državne granice Republike Hrvatske.  Primjerice, komunisti u bivšoj Istočnoj Njemačkoj su nepravedni Berlinski zid, kojega su izgradili, nazivali “Anti-fašističkim obrambenim zidom“ [Anti-faschistischer Schutzwall], što je impliciralo da je Zapadna Savezna Republika Njemačka bila fašistička, a to je laž! Tako je i povijesna laž da su partizani bili anti-fašisti u smislu borbe za slobodu.

 

Profesor povijesti i voditelj Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma, Goran Jurišić, Zagreb.