HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

http: www.hrvatsko-pravo.com

 

25. ožujak 2010.

                                                                                              

VRDOLJAKOV PANEGIRIK ZLOČINCU TITU

 

 

Što se drugo moglo očekivati od Titova redatelja nego hvalospjeve diktatoru i zločincu Titu!?

 

Prvi broj serijala o Josipu Brozu – Titu, snimljen na račun hrvatskih poreznih obveznika, i predstavljen 19. ožujka 2010. na 1. programu Hrvatske televizije, predstavlja pljusku i poreznim obveznicima i gledateljima Hrvatske televizije i Titovim žrtvama!

 

Treba podsjetiti da je njemački konzervativni kancelar Konrad Adenauer rekao o Titu da je “sasvim običan razbojnik“, a socijaldemokratski njemački kancelar Helmut Schmidt da “je komunistički antifašizam laž“.

 

Prikazati najvećeg balkanskoga zločinca u povijesti kao simpatičnog “doživotnog predsjednika“ koji je bio samo malo lijen raditi u svojoj mladosti i volio lijepa odijela od kojih mu je neko zločesti jedno ukrao, je toliko mizerno da je riječ mizerija nedovoljna za opis uratka Antuna Vrdoljaka o Titu.

 

Umjesto da u prvom prilogu o Titovoj smrti pokaže karakter totalitarne jugoslavenske države u kojoj mase cmizdre za umrlim diktatorom kao u Sjevernoj Koreji, Antun Vrdoljak radi suprotno.

 

Antun Vrdoljak je opet dokazao da je zarobljenik kulta ličnosti zločinca Tita, i dok je živ ostati će njegov rob! To mu je na neki način životna kazna. Ako želi samoga sebe obmanjivati, on na to ima pravo, ali nema pravo javnosti predstavljati Tita u svjetlu drukčijem nego je taj brutalni diktator i hohštapler bio u realnosti, u povijesti!

 

Kako redatelj nije moralno sankcioniran zbog manipuliranja povijesnim činjenicama u svome serijalu “Duga mraćna noć“, tako je nastavio manipulirati i serijalom o Titu jer i vladajući političari u Hrvatskoj također manipuliraju sa poviješću. Antunu Vrdoljaku još nitko nije rekao da prestane manipulirati poviješću osim oni čija je kritika pod medijskom cenzurom.

 

Međutim, u prvih 60 minuta serijala o Titu autor je u dobrom svjetlu predstavio i druge diktatore, kao Sadama Huseina ili Nicolaeua Ceausescua i neke druge o kojima je narod rekao svoje i koje je povijest osudila, tako da za Titova režisera vrijedi ona narodna: Tko drugome jamu kopa, sam u nju pada!

 

Goran Jurišić

 

Voditelj Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma