HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

http: www.hrvatsko-pravo.com

 

26. ožujak 2010.

                                                                                              

                        STRANKA PRAVA NA ŽIVOT

 

 

Mnogi građani ne razumiju nesreću koja ih je zadesila u današnjoj stvarnosti! Zadnjih 65 godina u jednoumlju zvanom SFRJ. odrasle su generacije Hrvata koji nisu mogle ništa drugo od komunista naučiti osim; da su Ustaše i Ustaški pokret i slovo U zlo i naopako, dok s druge stranu istinu o mnogo čemu  nisu mogli saznati.

 

 Od mladosti podučavani su o pravednosti i čestitost maršala Tita i opravdanosti njegove borbe i tobožnjih heroja nob-a, nosioca zvijezde petokrake. U takvom okružju, mnogi naraštaji Hrvata  odgojeni su u tom uvjerenju... toj usporedbi svijetla i tame, petokrake i slova U.

 

Mnogi iz dijaspore imali su sreću izbjeći takav "politički odgoj" i nije čudo da ne shvaćaju ovu problematiku, koja tjera na razmišljanje.

 

Ja se ne služim represivnim načinom i instrumentima progona, prema onima koji drukčije razmišljaju, već dijalogom, nastojim probuditi svijest kod onih mladih hrvatskih ljudi koji žele sami misliti i odlučiti kojim putem žele ići, dati im mogućnost da ne žive u zabludi, ... u laži u kojoj ih drže više od pola stoljeća pripadnici režima na vlasti i sinovi partizansko-četničkih očeva i djedova.

 

To nam je i  Starčević svojim naputkom pojasnio; "Stranka prava ima narod podučiti! ... svakom prilikom nastojati, iz riječi, djela i naravi stvari poznati te narodu otkriti njegove domaće i izvanjske prijatelje i neprijatelje, i obojih težnje i sredstva. "  Razotkriti laži od istine!

 

HSP na čelu sa D. Paragom, pokojnim dopredsjednikom A. Paradžikom i B. Kraljevićem .... poradili su na mladim generacijama Hrvata iz Domovine na preobrazbi njihovih prijašnjih "svjetonazora" na način da su im obratili posebnu pozornost na one vrijednosti borbe za Domovinu i Narod, te probudili osjećaje ljubavi za svoju zemlju i hrvatski rod koje su im komunisti desetljećima sustavno zatirali. Dakle, obnovili domoljublje!

 

U tadašnjoj Hrvatskoj '90-tih nije postojala  podrška Ustaškog ili Domobranskog potomstva jer ga u značajnom broju tada nije ni bilo, ... njihove očeve, djedove .. Tito i Partija su pobili ili raselili po cijelom svijetu.

Dakle, takvog biračkog tijela nije bilo u značajnom broju, te se trebalo mijesiti tijesto od postojećeg brašna i praviti kruh od ponuđenog kvasa.

 

Paraga, Paradžik, Blaž Kraljević bili su važna spona između tadašnjeg hrvatskog naraštaja kontaminiranog komunizmom i ovog čemu mi svi danas težimo i zalažemo se, a to je stvaranje  uistinu demokratske hrvatske države, pravedne za sve njene građane i  po cijelom njenom prirodnom području, bez velikosrpske hegemonije, samostalne i svoje - Hrvatske Hrvatom!

 

Mlado vodstvo HSP-a temeljem državotvornog prava hrvatskog naroda, proizašlog iz učenja Oca Domovine, vješto je ustrojilo je političke smjernice ograđujući se od sveg negativnog iz II. svjetskog rata, dajući borbi za Domovinu čistoću, legitimnost i neopterećenost od prošlosti za sve nove naraštaje Hrvata i nove hrvatske države.

 

Uvidjevši opasnost za svoju vlast, položaje i moguću odgovornost za pljačku naroda, reformirani komunisti, prišili su HSP-u da je nastavak fašističko - Ustaške ideologije, politiku masovnih ubojstava, rasizma i anti-semitizma .... želeći  se nametnuti svjetskoj zajednici kao antifašistički pokret kako bi opravdali razlog likvidacije HSP-a i njegovih članova, dok su u biti prikrivali zaustavljanje demokratskih pravednih promjena, pokrenutih jednom novom generacijom mladih domoljubnih i demokratskih Hrvata.

 

Nažalost, svjedoci smo, gušenja još jednog Hrvatskog proljeća od '91 naovamo, kad su nas titovi partizani (Tuđman-Manolić & Co.)  uveli u polarnu sibirsku zimu, koja već predugo traje.

 

Tadašnji HSP-ov pristup narodu, naišao je na ogroman odaziv hrvatskih birača, sa 5 zastupnika u saboru iako su kasnili u to vrijeme sa registracijom stranke i objedinjavanjem svih članova, pristaša!

Takav uspjeh,  nije promakao reformiranim drugovima, koji su svojim provjerenim metodama fizičke likvidacije oporbenih čelnika, slomili taj pokušaj preobrazbe njihovog do jučer izbornog tijela u  demokratizirano hrvatsko društvo.

 

Najtužnije  je i  to što Hrvati nisu shvatili veličinu tragedije koja je  zadesila naš narod .... i uopće, bit HSP-ovog zalaganja za narod i državu, već  ga optužuju!

 

Rušenjem istinskog HSP-a i Parage, ubojstvom Paradžika i Kraljevića, unesrećeni nisu bili samo oni osobno i njihove obitelji, već je nanijeta ogromna šteta cjelokupnom hrvatskom puku .... i dan danas vidimo posljedice političkog jednoumlja jedne te iste reformirane komunističke partije, rascijepljene u dvije frakcije(hdz-sdp) sa satelitima!  Slušamo na radiju, gledamo na televiziji, čitamo o tome kako hrvatski brod tone kao nekakva izbušena stara islužena olupina, ne shvaćajući da je sve to zbog toga;  uzročno -  materijalna posljedica!

 

Nasilnim uklanjanjem pravog HSP-a sa političke scene Hrvatske, zatrto je narodu pravo na drugačije mišljenje, ... onemogućena  mu je drugačija mogućnost da bira, ... i put kojim su Hrvati mogli krenuti da izbjegnu ekonomsku krizu i propast koja se nadvila nad hrvatskom privredom u koju su nas uveli partizanski  sinovi svojim mafija-djelovanjem i nestručnošću.

 

Likvidacijom pravog HSP-a i predsjednika Parage kao istinske oporbe, ukinuta je mogućnost da se spriječi pljačka stoljeća koja je učinjena  privatizacijom društvene imovine od strane pripadnika režima na vlasti.

Ubojstvo načelnika ratnog stožera HOS-a Paradžika od strane hdz-ove hunte, početak  je kraja parlamentarne demokracije u RH!  Tim činom, omiljenog Titovog generala JNA, započeo je despotizam i nasilje nad životima sviju nas građana Hrvatske u Domovini i izvan nje! Pucanj u Paradžika bio je izravno i pucanj U HRVATSKU!  Domovina krvari i danas!

 

Kako je stari rekao: " ... da se sreća i nesreća jednoga sina domovine od dana do dana pruža i na sve ostale, i zato da svako domaće zlo ticalo se ono neposredno koga mu drago, svatko ima smatrati za svoje osobno ..."

 

Umjesto da Hrvati masovno  podrže istinsku Stranku prava 1861. zbog prava  na slobodu misli, zbog obrane demokracije, zbog stremljenja istom cilju (možda drugačijim načinom), oni su je odbacili, ne shvaćajući da su time nanijeli štetu sebi i hrvatskom narodu u cjelini.

 

Svi  nezadovoljni, koji ne idu na izbore, jer nemaju za koga glasati, jesu li se zapitali zar ne bi da je Paraga u tom socijalističkom saboru, imali nekog tko bi se istinski zalagao srcem i dušom za ideju kojom se istinski domoljubi i vode. On ne bi dopustio da komunistički ološ čini to što čini hrvatskom narodu! Ovako, što sada imamo?

 

 Čopor reformiranih komunista, zakrvavljenih očiju, klipane bivših partizana sa pjenom bjesnila na ustima koji se bore tko će bolje nastaviti Titovim putem, da harači Hrvate dok oni kao promatrači ... razglabaju njihove uspjehe.

 

Čude se što uklanjaju spomenike palim domoljubima, šalju svoju miliciju da tuku seljake, varaju narod, rade što hoće ... jer mogu, nije ih sramota ni Boga ni ljudske uljudbe, sveto im ništa nije.

 

Molimo se zato svi dragome Bogu, da narodu On pamet prosvijetli ... da uzmogne progledati slijep pored zdravih očiju.

 

Odisej A., Novi Zeland