HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

http: www.hrvatsko-pravo.com

 

04. travanj 2010.

                                                                                              

USKRS – NADA JEDINA HRVATSKOJ !

 

     Sretan i blagoslovljen Uskrs svim vjernicima,članstvu HSP 1861 i svim ljudima dobre volje!

 

    Svim židovskim vjernicima u našoj domovini i širom svijeta sretan i blagoslovljen Pesah 5770!

 

            

Najveći kršćanski blagdan Uskrs Isusa Krista za sve prave vjernike jamstvo je da čovjek nikada ne umire, da nema kraja i da će istinski dobar čovjek nastaviti živjeti duhom  i preobražen u vječnom miru i blaženstvu kada po otkupljenju bude uskrišen iz raspadljivog svijeta. To je nada koja obvezuje svakog tko je njezin baštinik da za ovovremenog života  učini sve što je u njegovim moćima da svoju vjeru u Isusov Uskrs i čovjekovo otkupljenje svjedoči i brani od zla, tmina i opačina u koje je uronjen pojedinac, narodi i čovječanstvo u cjelini.

 

Sljedbenici radosne vijesti Uskrsa u hrvatskom narodu dužni su u tamnoj noći kroz koju prolazi ovaj narod ukazivati mu na pogubnost svih onih nositelja državne vlasti, stvarnih ili prividnih, koji se križaju, klanjaju, prisustvuju crkvenim bdijenjima a pri tom ne drže ništa do obrane prava na život, prava na rad i pravednu plaću, zaštite prirodnih i materijalnih bogatstava, udaraju astronomske poreze, održavaju golem državni aparat, zadužuju zemlju do iznemoglosti nespremni ponuditi izlazak iz potonuća u kojeg su zemlju doveli. Zanemaruju dužnosti prema narodu i domovini, nude mu strane tutore i zaštitnike, kao da hrvatski narod nije vrijedan svoje slobode i samostalnosti. Oni koji su okrenuli leđa narodu, poštenju, Bogu i svemu što je sveto, uzalud vape za tuđom pomoći. 

 

Svima koji  slijede istinsku poruku Isusovog Uskrsa, nastojati je da ponovno probude u narodu nepatvorenu vjeru u Boga i u svoje desnice a odbaci i osudi sve koji vladaju prodajući, unazađujući i materijalno i duhovno osakaćujući ovaj narod do njegovog sloma ili nestanka.

 

Zakulisno pripremaju današnji vlastodršci u Zagrebu prošvercati Hrvatsku u novi naddržavni savez ne zbog koristi za Hrvatsku nego zbog tuđih interesa,  da živi za tuđe interese i probleme a ne da živi vlastitim životom i rješava svoje probleme.

 

U kolikoj je mjeri nesposobno i nespremno za uvođenje Hrvatske u Europsku uniju pokazuje kapitulantsko vodstvo svojim držanjem prema takozvanom arbitražnom sporazumu sa Slovenijom, najavom povlačenja loše  pripremljene tužbe protiv Srbije za agresiju i genocid, koruptivnim aferama poput najnovije Podravke i Daimler-Benz dok istodobno jedan istaknuti jugonostalgičar i brat šefice pregovaračkog tima za ulazak Hrvatske u EU otvoreno i besramno zagovara obnovu Jugoslavije.

 

Ukoliko treba nešto učiti i pamtiti kroz povijest a treba, onda su to brojna tragična hrvatska iskustva sa Austrijom i Mađarskom, danas punopravnim članicama Unije. Austrija je 400 godina držala Hrvatsku rascjepkanu na Međimurje, Istru, Dalmaciju, Vojnu krajinu, Rijeku i Bosnu i Hercegovinu ne dopuštajući ni u jednom trenutku njihovo ujedinjenje sa Banovinom Hrvatskom i Slavonijom. O razmjerima kriminala i uvezanosti austrijskih i hrvatskih vladajućih krugova oko hrvatske pljačke tisućljeća tek zadnjih nekoliko mjeseci izlaze neke pojedinosti.  

 

Mađarska je gotovo cijelo 19. stoljeće pokušavala mađarizirati Hrvatsku otimajući joj njezina nacionalna i državna područja kao što su Međimurje i grad Rijeka, raspirujući neprijateljstvo hrvatskih pravoslavaca protiv Hrvata katolika sa svim tragičnim posljedicama, sve do otimačine vodeće hrvatske tvrtke INE u novije vrijeme.

 

Fatalni promašaji takozvanog Hrvatskog sabora poput proglašenja jugoslavenskog službenim jezikom u Hrvatskoj ili zaključka da priznaje srpski narod kao istovjetan i ravnopravan hrvatskom, najavili su sredinom 19. stojeća hrvatsku okupaciju pod Beogradom gotovo cijelo 20. stoljeće, zahvaljujući hrvatskim političkim maloumnicima i izdajicama.

 

Uskrs 2010. godine prava je prigoda da se narod makar i sa velikim zakašnjenjem probudi i vrati nadu u svoju vrijednost, opstojnost svoje samostalne države i potvrdu očuvanja vlastitog  identiteta, dok ne bude prekasno.