HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

http: www.hrvatsko-pravo.com

 

24. lipanj 2010.

 

 

HRVATSKA  VLAST PROŽETA JUGOKOMUNIZOM

 

Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma prosvjeduje protiv nepravedne odluke Hrvatskog sabora što prilikom posljednjih ustavnih promjena u Ustav Republike Hrvatske nije uvršten članak Ustava o lustraciji udbaša, četnika i svih onih bivših komunista koji su u vrijeme totalitarne SFR Jugoslavije kršili ljudska prava, sudjelovali u montiranim političkim procesima, političkim ubojstvima, etiketiranju nevinih, rušenju Hrvatskog proljeća i boljševizaciji te podržavali diktatora Tita, i koji su svoju anti-humanističku djelatnost nastavili i u Republici Hrvatskoj u kojoj su bivši komunisti ostali na vlasti.

 

Hrvatski sabor nije iz preambule Ustava izbrisao relikt Oktobarske revolucije, zvan ZAVNOH, što je HR Centar IZK bio pismeno predložio i argumentirano obrazložio, jer to totalitarno i nedemokratsko tijelo, koje nikada nije potvrđeno na narodnom referendumu, nema što tražiti u jednom demokratskom Ustavu!

 

Također smo protiv manipulacija kojima se komunistički ustanak od 22. lipnja 1941. na prostoru Hrvatske proglašava “antifašističkim“ ustankom jer to nije bio ustanak antifašista nego komunista koji nisu za cilj imali ostvarenje demokracije, zaštitu ljudskih prava i uspostavu pravnoga poretka kao zapadni antifašistički saveznici, nego izvođenje Oktobarske revolucije, koju su staljinistički titoisti nazivali “socijalističkom revolucijom“, uspostavivši 1945. diktaturu komunističke partije koju je narod u kontra-revoluciji srušio rušenjem Berlinskog zida 9. studenog 1989. godine!

 

DORH nije podigao niti jednu optužnicu protiv nekog prijavljenog partizanskog ratnog zločinca hrvatske nacionalnosti, tako da nadležni sudovi RH nisu procesuirali niti jednog kazneno prijavljenog osnovano osumnjičenog ratnog zločinca iz redova bivših partizana i komunista, niti se ekshumiraju žrtve komunizma niti podižu spomenici žrtvama komunizma na području Hrvatske, niti je glavni grad Zagreb dobio Trg žrtava komunizma, memorijalni muzej žrtava i zločina komunizma, niti postoji spomen-područje bivšeg jugoslavenskog komunističkog koncentracijskog logora na Golom otoku koji je prepušten zubu vremena i uništenju i posljednjeg materijalnog dokaza njegova postojanja, što vladajuće strukture čine namjerno - forsiraju rehabilitaciju zločinca Tita,  koče demokratski napredak Republike Hrvatske i uspostavu pravne države!

 

Goran Jurišić

 Voditelj Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma

 

 

          

              U SPOMEN NA G. IVANA PERKOVIĆA

 

 

Istaknuti dužnosnik Hrvatske stranke prava 1861. predsjednik ogranka HSP 1861 Perković gospodin Ivan Perković iznenada je preminuo u 76. godini u svojem rodnom selu na svoj imendan koji je ujedno i blagdan svetog Ivana Krstitelja, proroka  najvećeg  rođenog od žene, kako ga je označio sam Isus Krist.

 

G. Perković proživio je težak život i djetinjstvo bez roditelja, prerano umrlih, da bi kasnije zbog svojih domoljubnih uvjerenja i protivljenja komunističkom režimu došao pod udar lokalnih komunističkih i udbaških struktura koje su mu onemogućavale miran život. Radi neslaganja sa udbaškim terorom pokušao je prebjeći na Zapad kao i deseci tisuća hrvatskih izbjeglica u doba Titove diktature.

 

Pokušaj emigracije odveo ga je u tamnicu u kojoj je kao politički zatvorenik boravio u nekoliko navrata. G. Perković godinama je marljivo vodio ogranak Stranke prava u Šibeniku i Perkoviću i sve do pred samu smrt prikupljao je, zapisivao imena i posjećivao  lokalitete poubijanih žrtava komunističke strahovlade za vrijeme i nakon Drugog svjetskog rata.

 

Otišao je iznenada sa dubokim poštovanjem prema svojoj Domovini  i žalošću što su Hrvati i dalje na stranputici okovani pogibeljnim sustavom vlasti.