HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

http: www.hrvatsko-pravo.com

 

27. srpanj 2010.

 

VLADA KOMUNISTIČKO-ČETNIČKA KLIKA!  

 

 

Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma zahtijevao je 30. lipnja 2010. godine OSTAVKE predsjednice vlade Jadranke Kosor, ministra kulture Biškupića, i dr. zbog odluke o financiranju i restauriranju te podupiranju jugo-komunističkog spomenika u čast četničkih zločina nad hrvatskim civilima 27. srpnja 1941. u Srbu,  a povodom održavanja proslave četničkih pokolja nad hrvatskim civilima u Srbu zahtijevamo OSTAVKU predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, koji je govorom u Srbu osramotio Republiku Hrvatsku, instituciju predsjednika Republike i svoje birače, jer četnici i talijanski fašisti kao ni srpski komunisti nisu se borili za “ljubav i mir“!

 

Zahtijevamo i ostavku Milorada Pupovca koji je duhovni inicijator vraćanja komunističkog spomenika u Srbu. Ostavku zahtijevamo i od predsjednika Hrvatskog sabora, Luke Bebića, koji je pokrovitelj sramotne proslave u Srbu koja je ništa drugo nego, srpski rečeno, “dernek“ Balkanaca koji krivotvore povijest i vrše propagandu!

 

Ponavljamo, ustanak u Srbu od 27. 7. 1941. u N.D.H. organizirala je tajna služba Kraljevine Italije uz pomoć fašističke okupacijske talijanske vojske (II armije) i četničkog pokreta od Draže Mihailovića, a Sporazum o nenapadanju između talijanskih fašista s jedne strane, i velikosrpskih nacističkih četnika i jugoslavenskih srpskih komunista, s druge strane, potpisan je 11. kolovoza 1941. u Otriću. Ustanak u Srbu bio je fašistički, sa ciljem etničkog čišćenja hrvatskog stanovništva i aneksije hrvatskog teritorija Kraljevini Italiji i nakon rata Velikoj Srbiji (Jugoslaviji). U oružanom ustanku u Srbu, u kojemu je četnička fašistička puška opalila u hrvatske civile, sudjelovalo je  4.500 četnika (četiri tisuće i pet stotina), i 30 (trideset) srpskih komunista, te taj ustanak nije bio “antifašistički“ kako laže udruga bivših partizanskih ratnih veterana (komunista) iz Republike Hrvatske, Srpsko narodno vijeće i dr.

 

U demokratskoj i pravnoj azijskoj državi Kambodži na kaznu od 35 godina zatvora osuđen je bivši upravitelj zloglasnoga zatvora odnosno komunističkog logora koljačkog režima Crvenih kmera, komunistički zločinac Kajing Guek Eav, zvan “Duch“, odgovoran za nasilnu smrt preko 10 tisuća kambodžanskih civila, međutim, u nedemokratskoj europskoj Hrvatskoj koja nije pravna država nije do danas osuđen niti jedan jedini komunistički zločinac, tako ni ekvivalent Crvenoga kmera, Ducha, balkanski komunistički zločinac Stjepan Hršak, bivši “komandant“ Vojne Ozne u Krapini, odgovoran za nasilnu smrt preko 10 tisuća hrvatskih civila, za što je osnovano osumnjičen odnosno kazneno prijavljen ali više od deset godina kaznena prijava Hrvatske stranke prava 1861. ostala je u ladici, unatoč dokazima u vidu tisuće ekshumiranih hrvatskih žrtava komunizma u Maclju iz svibnja/lipnja 1945.

 

Komunistički zločini su zločini protiv čovječnosti i zločin genocida, ne samo ratni zločini iz Drugog svjetskog rata, i dužnost i obveza hrvatske vlade i Državnog odvjetništva RH je da se komunističke zločince, koji danas uživaju zaštitu vlasti RH, lustrira, i privede pravdi, i ta obveza proizlazi iz međunarodnih ugovora Republike Hrvatske, i rezolucije Hrvatskog sabora o osudi komunističkih zločina iz 2006. i rez. broj 1481 Vijeća Europe od 25. 1. 2006.

 

Voditelj Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma

 

Prof. Goran Jurišić, Zagreb