HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

http: www.hrvatsko-pravo.com

 

30. srpanj 2010.

 

                       NAKARADNA REPUBLIKA

 

Bilanca jednogodišnje vladavine nelegitimne vlade Jadranke Kosor, koja upravo sudjeluje u novoj rasprodaji hrvatske države trgujući sa ulozima 140 tisuća štediša Ljubljanske banke, svodi se na poraznu činjenicu da zemljom upravlja kvaziliberalna agnostička i ateistička manjina koja vidi izlaz jedino u podaničkom i bezuvjetnom ulasku RH u nekakvu novu super Jugoslaviju-Jugosferu pod patronatom Bruxellesa. Izmijenjeni Ustav i mnogi zakoni su protuhrvatski, antireligiozni i protučovječni, o sudbini cijelog naroda odlučuju poltrončine i beskičmenjaci, ljigavci i lignje. Hrvatskom narodu ukradeni su tijekom zadnja dva desetljeća suverenitet, demokracija i moralna obnova od domaće oligarhije, sve zvoni na pobunu, ali pobune niotkuda.

 

Oko  1,6 milijuna hektara neobrađene zemlje ovog je trenutka u Hrvatskoj, 400 tisuća nezaposlenih, pošteni dio seljaka ne može prodati stoku, svinje, mlijeko i poljoprivredne proizvode a RH sve uvozi i drži jaki tečaj kune da onemogući domaću poljoprivredu, brodogradnju, industrijsku proizvodnju i bilo kakav izvoz iz RH. Gotovo sav financijski kapital izručen je inozemstvu prodajom bankarske industrije, a male novčarske ustanove u vlasništvu domaćih bankara i novčara sustavno se onemogućuju kao neželjeno dijete.

 

Primarna uloga guvernera HNB je da stimulira gospodarstvo a ne da drži jaku kunu. Takvom monetarnom politikom doveo je do sloma hrvatsko gospodarstvo, jer  prejaka domaća valuta je smrt za izvoz, ali da tu zadaću Rohatinski nije savjesno obavljao, već bi ga odavno vlasnici otetog hrvatskog kapitala smijenili. Ovako ga nagrađuju i čak je pretvoren u nekakvu međunarodnu zvijezdu, što je potpuna ludost sa stajališta hrvatskog gospodarskog i nacionalnog interesa. Valja se sjetiti kako se je tobože opirao prodaji Hypo banke Bavarskoj državnoj banki na zahtjev tadašnjeg bavarskog premijera Stoibera i njegovog velikog prijatelja Sanadera, tadašnjeg premijera njemačkih i austrijskih financijskih interesa u Hrvatskoj. No, nije prošlo ni dva mjeseca a Rohatinski  je nakon jednog novinskog oglasa tobožnje isprike, potpisao prodaju Hypo banke Bavarcima. Isto će se dogoditi i sa ulaskom Nove ljubljanske banke čije će dugove prema štedišama na kraju platiti umjesto Slovenije, po svoj prilici, Hrvatska.

 

Lažna oporba predvođena kompromitiranim i do grla koruptivnim SDP-om želi  bez programa, znanja ili bilo kakve političke ideje zamijeniti na vlasti  izgubljeni HDZ. Nemaju  nikakav politčki niti gospodarski program osim Čačićevog praznoglavog lupetanja i prigovora da HDZ presporo provodi rigidne ekonomske direktive izvana, koje RH ne vode iz krize nego još dublje prema dnu, uostalom kao i Čačićeve ceste po kojima se sada nema tko voziti osim turista u ljetnoj sezoni, a kojima je kreditno zadužio Hrvatsku do razine bankrota.  Činjenicu da je taj pseudonarodni korifej pod kaznenom istragom zbog prometne nesreće u kojoj je dvoje nedužnih ljudi poginulo, cinična i bezdušna jugopartija SDP ne smatra  vrijednom spomena, a kamoli razlogom udaljavanja takve osobe iz javnog i političkog života, što zahtjeva elementarni kodeks parlamentarne demokracije.

 

Nema ta kvazi oporba snage za bilo kakve a kamoli radikalne rezove u svojem vlastitom dvorištu tajkuna i državnog kriminala, kao ni za rezovima na drugim područjima, odlučnosti za stvaranjem snažne državne banke nasuprot privatiziranim inobankama koje daju zajmove samo uvoznicima dakle potrošačima proizvoda njihovog gospodarstva i koje su zainteresirane jedino za profit i nestanak bilo kakve domaće proizvodnje koja bi bila uspješna konkurencija njihovom divljem neoliberalnom modelu uvoza bofl robe i kojekakvog smeća sa njihovih skladišta i veletrgovina. Nemaju oni nikakve namjere a kamoli odlučnosti da se onemogući nekontrolirani uvoz , da se zaštiti domaća poljoprivredna i industrijska proizvodnja, za jačanje pravne države i višestranačja.  itd. Jedini i isključivi cilj je osvajanje vlasti, nastavak grabeža i  status quo koji će kao namjesnici stranog kapitala održavati uz inozemnu pomoć.

 

 Bilo pod vladom Jadranke Kosor bilo pod vladom SDP-a  sile kaosa divljaju, zlo trijumfira posvuda, na sve strane cvate korov nasilja, korupcije i nepravdi, tonemo u dužničkome ropstvu.  Uzaludne godine za narod i državu.