HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

21. kolovoz 2010.

       

                  HDZ  UNIŠTIO HRVATSKU DESNICU

 

 Ljevičarski komentator sveznadar zaključuje u ljeto 2010. da druge desnice u RH nema, jer HDZ pokriva cijeli desni prostor- dakle, ništa desnije od neoboljševičke organizacije ne može opstati. Bez obzira na njegovu netrpeljivost prema izvornom HSP, za kojeg je devedesetih izjavio da ga ne zanimaju unutarnji  međustranački obračuni niti zašto je netko državnim udarom postavljen ili smijenjen sa vodstva parlamentarne opozicijske političke stranke, trebao bi biti barem toliko pošten i istinoljubiv pa reći da je HDZ kao lažna stranka desnice u biti neoboljševički projekt koji je na silu zauzeo prostor desnice u Hrvatskoj zato da desnica ne bi niti postojala u Hrvatskoj, što se je uistinu i dogodilo.

 

HSP je 1990-1993. bio izvorna pravaška desnica sa demokratskim programom ali je od Tuđmanovih neoboljševika prvo ocrnjen ekstremnim lažima da se radi o neofašistima, a zatim je atentatima, likvidacijama i ubojstvima, montiranim političkim sudskim procesima, zahtjevima za zabranom pokrenutim od državnog odvjetnika RH i vladinom smjenom cjelokupnog vodstva stranke, otjeran u ilegalu a umjesto njega stvoren je satelitski HSP kojem se dozira nekoliko postotaka da bi bio vječna satelit stranka onih na vlasti, a da istinska desnica u Hrvatskoj ne može postojati niti opstati.

 

Te su činjenice barem spoznali neki suvremeni povjesničari sa međunarodnim ugledom i specijalisti za Balkan, pa tako u svojoj nedavno objavljenoj knjizi u Zurichu i Berlinu,  „Srbija, Hrvatska i Slovenija u miru i ratu“ britansko-američka povjesničarka Sabrina Ramet,  zamjećuje „da je obnovljena Starčevićeva HSP bila tolika prijetnja Tuđmanovom HDZ, da premda je nominalno dobila sve ga 7,07 % glasova na izborima 1992. Tuđman je uz pomoć člana stranke Đapića organizirao državni udar protiv Parage i preuzeo kontrolu na HSP-om.“

 

HDZ kao antidemokratski pokret jugo i cro-boljševika nije uništio samo HSP kao najžilaviju tradicionalnu stranku za uspostavu nezavisne hrvatske države i ćudorednih vrijednosti, već su paralelno uništili i utemeljitelja demokršćanske stranke u Hrvatskoj dr Ivana Cesara, uglednog stručnjaka za slovenski jezik i književnost i njegovu demokršćansku stranku HKDS 1992. godine.

 

Ideja stvaranja demokršćanske stranke koju je pokrenuo njezin prvi predsjednik Ivan Cesar bila je u početku hrvatskog višestranačja opasna konkurencija HDZ-u koji je uvjeravao njemačke i europske demokršćanske stranke da je samo HDZ istinska demokršćanska stranka.

Da bi uklonili već utemeljenu stranku dr Cesara, koja je već tada bila promatrač Europske demokršćanske unije (prethodnica današnje europske narodne stranke), oklevetali su na HTV dr Cesara kao suradnika jugoslavenske Udbe, kao i da je povezan sa ubojstvom Brune Bušića.

 

Kao bivšem ministru u vladi F. Gregurića uputili su mu poruku da izvrši samoubojstvo, jer da mu je to jedini izlaz. Dr Cesar je podignuo tužbu protiv HTV i svih koji su o njemu proširili te otrovne laži, ali je uslijed tih optužbi naglo smrtonosno obolio i umro 1993. godine a da nije dočekao niti zakazivanje sudske rasprave povodom njegove tužbe protiv kleveta koje su imale za cilj uništiti  ga moralno i fizički kao i sve njegove dotadašnje međunarodne kontakte u Europskoj uniji.

 

U svojem pismenom svjedočenju i ostavštini dr Cesar  zapisao je da je HDZ lansirao najsramniju optužbu protiv njega, jer su to HDZ-ove metode kako se rješava i uništava hrvatska oporba i one koji služe demokraciji, pravu i pravdi u Hrvatskoj a ne HDZ-u.  

 

 

Slovenski dnevnik Delo iznio je ovih dana prijedlog kojeg je HSP 1861. prvi iznio već u travnju davne 2000. godine, naime, da bi HDZ trebalo zabraniti i procesuirati kao zločinačku organizaciju. Naravno, od prijedloga HSP 1861. do najnovijeg otkrića „tople vode“ od strane Dela proteklo je punih 10 godina, dakle gotovo trećina prosječnog radnog vijeka današnjeg Europljanina, sa svim onim nepopravljivim štetama i sramotama koje je HDZ, kao i u kratkom interregnumu Račanov SDP, nanio kao trajnu ljagu hrvatskoj državi i narodu.

 

Mnoge avangardne i progresivne inicijative i  idejne smjernice koje su potekle od Stranke prava zadnjih 20 godina brutalno su i zločinački ugušene bilo cenzurom, bilo uhićenjima a u mnogim slučajevima i fizičkim likvidacijama za koje nitko iz vlasti HDZ-SDP nije nikada procesuiran niti za to položio račune. Međutim, hrvatsku državu i narod strovalili su u ponor iz kojeg izgleda više izlaza neće biti.

 

Vladajuće i kvazi oporbene stranačke oligarhije u Hrvatskoj prije će dovesti do sloma hrvatske privrede i države nego li se odreći monopola na vlast i dokinuti čeličnu cenzuru koju sustavno provode putem elektronskih medija u vlasništvu države i naroda, epsku pljačku i apsolutnu nekompetenciju za uspostavu pravednog društva i demokratskog pravnog poretka.