HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

27. listopad 2011.

 

 HSP A NE HDZ BILA JE PRVA STRANKA POD ISTRAGOM I ZABRANOM DJELOVANJA

 

Hrvatska je opet po neznano koji put potvrdila svoju lošu reputaciju da je mala zemlja za velike laži. Sredinom tjedna USKOK je poslao obavijest vladajućoj stranci da pokreće istragu protiv HDZ-a radi povrede Zakona o kaznenoj odgovornosti pravnih osoba i svi su se takozvani vrsni pravni i in znalci razbacivali neistinitim izjavama da je to prvi puta u takozvanoj demokratskoj Hrvatskoj da se protiv jedne parlamentarne stranke pokreće istrage o njezinim kriminalnim i koruptivnim radnjama. Međutim istina je potpuno suprotna od iznesenih tvrdnji o upravo sramotna za razne komentatore iz redova odvjetnika, novinara, sveučilišnih profesora i drugih koji su se natjecali u svojem neznanju i pogrešnom baratanju sa elementarnim povijesnim činjenicama.

 

 

NA SLICI: ZBOG OBRANE VUKOVARA HOS RASPUŠTEN HSP ZABRANJEN

 

Naime, 30. rujna 1992. godine Tuđmanov režim u svojoj zaslijepljenoj mržnji prema HSP i njezinom predsjedniku Paragi pokrenuo je putem Državnog odvjetnika Republike Hrvatske, inače nemoralnog i nesposobnog pravnika Stjepana Hercega, zahtjev za zabranu Hrvatske stranke prava jer da su se za to stekli Ustavom i zakonom utvrđeni uvjeti.

 

Zločin Hrvatske stranke prava bio je osnivanje postrojbi dragovoljaca HOS-a za obranu Vukovara i drugih ratišta širom Hrvatske i BIH. U zahtjevu proslijeđenom Ustavnom sudu RH je navedeno da je predsjednik stranke bio ujedno glavni zapovjednik HOS-a, da je HOS bio ilegalna paravojna organizacija izvan ustroja Hrvatske vojske, da je u njezinim redovima bio veliki broj stranih državljana, da je predsjednik stranke i zapovjednik HOS-a vršio mobilizaciju, da su oformljene mnogobrojne vojne jedinice, da je HOS branio svoje sjedište u Starčevićevom domu, da su vršena promaknuća i diljeni vojni činovi, da je poslano 300 dragovoljaca HOS-a u obranu Vukovara što pokazuje ilegalno, nasilno i rušilačko djelovanje HOS-a u organizaciji Hrvatske stranke prava  posebno u pogledu zbivanja u istočnoj Slavoniji i u svezi pada Vukovara.

 

Zločinački Tuđmanov režim u tom zahtjevu za zabranu rada Stranke prava zaključuje da HSP kroz duži vremenski period nasilno ugrožava demokratski ustavni poredak Republike Hrvatske i da raspolaže sa stranačkom vojskom pod nazivom HOS.

 

Međutim, odlučnim djelovanjem Stranke prava pod vodstvom njezinog legalnog predsjednika, naum režima nije proveden do formalnog čina zabrane, ali je zabrana praktično izvedena godinu dana kasnije, državnim udarom na HSP kada je aktom HDZ-a smijenjeno cjelokupno legitimno vodstvo stranke, članstvo raspušteno a na čelo  stranke instaliran suradnik jugoslavenskog KOS-a i krivotvoritelj magisterija ogrezao u lopovluk i pljačku širokih razmjera. To se je dogodilo za vrijeme dok je pred Vojnim s udom u Zagrebu predsjedniku stranke trajalo suđenje zbog navodnog rušenja ustavnog poretka osnivanjem postrojbi dragovoljaca HOS-a.

 

Onima koji su Đapića proizveli upravo se obistinjuje prognoza njihovog predsjednika iz zagrebačkog Remetinca da tko pod drugim jamu kopa, sam u nju pada.  U toj političkoj septičkoj jami svoje zasluženo mjesto dobiti će i njihov politički klon uz pomoću kojeg su uništili Hrvatsku stranku prava i zabranili joj rad 28. rujna 1993. godine.