HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

25. studeni 2011.

 

    24 SATA EXPRESS LAŽE I PROVODI CENZURU

 

 Dnevne i tjedne novine koje imaju i svoju vlastitu TV koja emitira vijesti na malim ekranima 24 sata dnevno, na sam dan 20. godišnjice okupacije Vukovara, objavile su tekst razgovora pod naslovom „Otkrivamo: Tko je bivši HOS-ovac koji savjetuje Angelu Merkel „ i naslova „Hrvatsku u EU čeka samo pakao“ u kojoj je autorica članka Anamarija Mlačak prenijela neistinitu informaciju u svezi predstavljanja Zagrepčanina Darka Mihajlovića koji za sebe tvrdi pored ostalog „da je početkom rata smijenjen s mjesta direktora financija na KBC-u Rebro, zatim pristupio HOS-u i da je kao Srbin po nacionalnosti otišao braniti Vukovar.“

 

NA SLICI: DOK JOJ NOVINE CENZURIRAJU ISTINU JASNU ZEMLJIĆ, GLAVNU DIREKTORICU STYRIA MEDIA INTERNATIONAL, U ZAGREBU PROGLAŠAVAJU MENADŽERICOM GODINE

 

Vlasnik tih novina i tv je isti kao i dnevnika „Večernji list“ austrijska nakladnička kuća Styria.

 

Međutim, u Hrvatskoj se ta izdavačka kuća ponaša balkanski neodgovorno i bezobzirno, odbacujući poštivanje Zakona o medijima i pravo na objavu ispravka, pogotovo kada objavi grubu laž i lažno predstavljanje samozvanog dragovoljca HOS-a.

 

Redakciji tjednika 24 sata Express upućen je od strane utemeljitelja postrojbi dragovoljaca HOS-a  ispravak objavljenog neistinitog predstavljanja izvjesnog Darka Mihajlovića kao dragovoljca HOS-a i da je kao Srbin po nacionalnosti otišao braniti Vukovar.

 

Uvidom u relevantnu i dostupnu dokumentaciju, provjerom na terenu i izravnim poznavanjem tisuća dragovoljaca pripadnika postrojbi HOS-a nedvojbeno proizlazi da  Darko Mihajlović nikada nije pristupio postrojbama HOS-a 1991. godine a ni kasnije, niti je  zaveden u bilo kojoj jedinici HOS-a kao njezin pripadnik, niti je imao bilo kakav ratni raspored u postrojbama HOS-a.

 

Uvredljivo je, degutantno i ponižavajuće prema dragovoljcima HOS-a i hrvatskoj javnosti da na dan obljetnice okupacije Vukovara 18. studenog , u ratu razorenog, izdanog i prodanog grada na obalama Dunava, samozvani Mihajlović ima drskosti neistinito se predstavljati ne samo kao dragovoljac HOS-a nego ni više ni manje kao Srbin koji je otišao braniti Vukovar.

 

Neodgovornost i arogantnost redakcije i novinara tog tjednika očitovana je u tome što se nisu ni najmanje potrudili provjeriti istinitost podataka koje im je o sebi servirao lažni dragovoljac HOS-a Mihajlović, već idu dotle da su bez ikakvog zakonskog razloga odbili objaviti ispravak te lažne informacije, da ne bi pokvarili sliku o svojoj objektivnosti i točnosti ili možda planski i zlonamjerno lansiranu laž za neke buduće uredničke poteze.

 

Nasuprot toj gruboj neistini i lažnom predstavljanju izvjesnog Mihajlovića, redakcija 24 sata Express prešutila je  objaviti slučaj neustrašivog dragovoljca HOS-a Zagrepčanina Nikole Bogojevića, koji je junački položio svoj život u obrani Vukovara prigodom izvlačenja iz grada ondašnjeg ratnog zapovjednika Mile Dedakovića.