HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

18. veljače 2011.

                                        

HDZ-U NE TREBA VJEROVATI NITI KADA ISTRAGE VODI!

 

Zašto se je čekalo toliko dugo i predugo da bi se od strane režima u predizbornoj 2011.godini najavilo pokretanje kaznenih postupaka za najmasovnije ratne zločine nad ratnim i civilnim zarobljenicima i tijekom i nakon završetka Drugog svjetskog rata.

Odgovor je samo jedan i jednoznačan prihvatljiv, jer je istinit. Bivši hrvatski predsjednik Tuđman i sam je kao ratni zločinac bio do te mjere umiješan u poslijeratne masovne pokolje da je onemogućio ne samo svaku pravosudnu istragu i iskapanje masovnih poslijeratnih grobišta, već je radi svoje sigurnosti proglasio lažnu pomirbu ustaša i partizana, koja se nije nikada dogodila i neće se nikada niti dogoditi, a sve u cilju da bi sva ključna mjesta u Hrvatskoj nakon dolaska HDZ-a na vlast ponovno preuzeli ili zadržali prekaljeni kadrovi jugoUdbe koji su svoje krvničke ispite odavno položili s odličnim uspjehom kod Aleksandra Rankovića, Ivana Krajačića Steve i drugih Titovih zločinaca.

Ukoliko uopće budu pokrenuti bilo kakvi kazneni postupci proti Manolića, Boljkovca i drugih biti će to više nego prekasno za njihove žrtve i potomke a nitko se neće moći oteti neposrednom dojmu da će ti i takvi  postupci biti ne u službi zadovoljenja elementarne ljudske i Božje pravde, već besramnog  skupljanja predizbornih poena preko mrtvih kostiju, kada je nesposobnost HDZ-a da provede političke i gospodarske reforme i promjeni samog sebe toliko  očigledna da je više nikakva šuplja demagogija niti ustupci od danas do sutra ne mogu zamaskirati.

HDZ-u ne treba vjerovati niti kada istrage vodi, jer su imali bezbroj prilika sa prikupljenim dokaznim materijalima i živim svjedocima, procesuirati odgovorne za teške ratne zločine iz 1945.godine, ali i iz nedavne prošlosti a koji se odnose ili na Tuđmanov i Miloševićev zločinački naum podjele zemalja i stanovništva bosanskohercegovačke države, ili pak za zločine koje je hrvatska Udba počinila u Hrvatskoj, BIH ili u inozemstvu.

Radi politike Tuđmanovog, Sanaderovog i Kosoričinog HDZ-a i jednim djeleom Račanovog SDP-a danas o zločinima hrvatske vrhuške moraju suditi međunarodni sudovi kao što je Haški sud ili njemački sudovi, koji raspisuju tjeralice za udbaškim ubojicama  koji pod hrvatskom vladom uživaju kultni status lažnih antifašista i lažnih osloboditelja Hrvatske.

Besramni Tuđman kao vlastodržac onemogućio je procesuiranje ubojica iz 1945.g. ali i ubojica hrvatskog disidenta Ernesta Brajdera 1980.g., od kojih su mu neki bili čak osobno osiguranje, međutim taj zločin prikrivanja nastavio je beskrupulozno činiti i SDP i HDZ sve do danas.

Tko će vjerovati u procesuiranje u Manolića i Boljkovca, kada je vrhuška u vladi, Državnom odvjetništvu i MUP-u svim silama zaštitila  Stjepana Hršaka, za kojeg je HSP 1861. prije punih deset godina podnio kaznenu prijavu sa tada još preživjelim svjedocima, koji su u međuvremenu umrli, pa je podizanje optužnice gotovo nemoguća misija, premda se Hršaku stavlja na teret masovna silovanja i likvidacije pucaanjem u potiljak  ratnih zarobljenika u maceljskoj šumi i Krapini.

Međutim,  sadašnji ministar policije nije imao niti sada ima hrabrosti podnijeti kaznene prijave protiv osumnjičenih počinitelja kao što je to puno puta do sada učinila progonjena i praktično zabranjena Stranka prava, već je taj vrući krumpir prepustio Državnom odvjetniku Bajiću, koji niti prema ranijim kaznenim prijavama za ratne i poratne zločine nije nikada podignuo niti jednu jedinu optužnicu, osim ako se ne računaju nedostupni ili mrtvi osumnjičenici.

Cijela Njemačka ovih dana bruji od skandaloznog otkrića da je ministar obrane Karl zu Guttenberg prepisao dijelove svoje doktorske disertacije, kojeg sada zovu Zucopyberg i  od kojeg se traži ostavka, pa se valja sjetiti kako je državni odvjetnik Bajić praktično šikanirao i degradirao općinskog državnog odvjetnika Nikšu Wagnera kada je ovaj 2001.g. podignuo optužnicu protiv mrskog Đapića radi krivotvorenja i prepisivanja magistarskog rada. I ne samo što ga je šikanirao, već je suđenje po toj optužnici dodijeljeno sucu Pešutiću, čiji je brat bio Đapićev član i cijela sramotna afera završila je u zastari. A što je tek učinio sa kaznenim postupkom protiv Đapića i Zeca u svezi djela korupcije za koji bi dobili da su suđeni višegodišnje zatvorske kazne. Prvo je utvrđeno da je ugovor između Zeca i Đapića autentičan ali da ne predstavlja kazneno djelo, a kada je to dovelo do zaprepaštenja ne samo u hrvatskim pravosudnim krugovima, bajić je proglasio da je original ugovora nestao.

Stoga sve da i Bajić podigne optužnice protiv Manolića i Boljkovca ili možda Vlade Šeksa, a za što postoje  mali izgledi, šanse da  Rankovićevi egzekutori budu osuđeni, još su manje i gotovo bezizgledne, sve dok Hrvatskom vladaju HDZ i njegov brat blizanac SDP, oba proizvodi KOS-a i Udbe.