HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

23. travanj 2011.

 

             USKRSNA NADA U ODRŽANJE HRVATSKE

 

 

U VJERI I NADI SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS SVIM HRVATSKIM KATOLICIMA I KRŠĆANSKIM VJERNICIMA, ĆLANSTVU HSP 1861. I SVIM LJUDIMA DOBRE VOLJE!

 

Stvarno stanje u Hrvatskoj na Uskrs 2011. sve je samo ne prožeto istinskom uskrsnom radošću i blagoslovom. Narod i zemlja su u dubokoj depresiji, razočarenje je uzelo maha, gubi se nada u bolje sutra, izlaza se ne vidi. Državno i političko vodstvo nesposobno je, mlako i neodlučno, nije mu stalo do stvarnih promjena da ne ugrozi svoje privilegije i dvovlašće koje mu odgovora dotle dokle ide ili  dok ga neka viša sila ne protjera i kazni za politički i gospodarski slom.

 

Zarobljenici mračne, kako nedavne tako i dalje prošlosti, nesposobni da sagledaju pravo stanje i pronađu rješenje i izlaz za što su predobro plaćeni, vuku na dno revoltiranu i ogorčenu zemlju i narod, koji je neodlučan i u strahu da odbaci elitu političkih skorojevića i kriminalaca na vlasti, ne želi vidjeti alternativu i  kao da mu odgovara da nasukani brod pluta površinom, premda u podsvijesti zna da ostati na površini može samo dok se ne napuni vodom i potopi.

 

Potopili su ga već ranije, 2009.godine, u vojni savez oni isti koji su mu prodavali maglu kako je to u njegovom životnom interesu i uvjet njegove sigurnosti i gospodarskog razvoja. Dok su mu stavljali okove NATO pakta bez dokazanog nacionalnog i državnog interesa, sustavno su ga pljačkali i zaduživali sa zajmovima kod istih onih koji su znali kakva se kolosalna pljačka provodi nad Republikom Hrvatskom ali nisu učinili niti najmanji mig da pokažu da im to ne odgovara ili da se sa tim tsunami pljačkanjem jedne male zemlje, ne slažu.

 

Međutim, osnovna je dilema koliko je samoj hrvatskoj većini u hrvatskom narodu stalo do vlastite slobode, državne samostalnosti, demokracije i ljudskih prava. Koliko ta većina istinski drži i cijeni stvaranje i razvitak hrvatske države kao jedinog stvarnog doma matičnog hrvatskog naroda.

 

Isus Krist je uskrsnuo i pozvao sve ljude svijeta da ga slijede u novi život, u novo nebo i novu zemlju. Je li do duša hrvatske većine ikada stigla ta poruka i ako je stigla jesu li je uopće shvatili i razumjeli. Postoji previše pokazatelja koji govore da nisu, a vrlo malo je onih koji govore da jesu.

 

Ponajprije, velika većina nije se danas kao i nekada spremna ni organizirati ni žrtvovati svoje vrijeme i sredstva da bi mogla i znala zaštititi svoja osnovna nacionalna i ljudska prava uključujući i zaštitu nezavisnosti hrvatske države.

 

Istina jest, da se je jedna značajna manjina u sklopu tada stvorenih povijesnih okolnosti izborila za obnovu hrvatske države prije 20 godina, međutim, većina koja u tome nije aktivno sudjelovala, kao da ne zna cijeniti i vrednovati što znači graditi slobodu i demokraciju u vlastitoj državi.

 

Da je većina istinski cijenila i vrednovala stvaranje hrvatske države tada se ne bi moglo dogoditi da više od dva desetljeća od obnove hrvatske države u njoj vlast drže neprijatelji vlastitog naroda, njegove slobode, demokracije, dugogodišnji sluge jugoslavenske komunističke diktature i okupatorske jugoarmije.

 

Hrvatska većina nažalost daleko je od načela kršćanske vjere kako ih naučava i propovijeda već dvije tisuće godina Isusova Katolička Crkva, jer ta vjera počiva na Mojsijevom Dekalogu i Isusovom Evanđelju.

 

Držeći iza leđa Božji Zakon, većina je na sudbonosnim izborima od 1992.g. naovamo pristala ili na krađu vlastite izborne volje putem krivotvorenja izbornih rezultata ili je već ranije izabrala svoje dojučerašnje krvnike i tamničare kao legalne vladare na putu u propast.

 

Naravno, to je jedan od glavnih razloga zašto krivci i krvnici sa Bleiburga i Križnog puta nisu i neće po svoj prilici nikada biti kažnjeni na ovom svijetu. To je i glavni razlog da je u  Hrvatskoj na vlasti lažna demokracija, da nema stvarne slobode govora i okupljanja, da nema istinski neovisnog već dobrim djelom pristranog pravosuđa u službi samovolje i interesa stranke na vlasti, koje je između ostalog, odvelo generale Gotovinu i Markača u dugogodišnje haško utamničenje.

 

To je i jedan od glavnih  uzroka što je hrvatsko društvo premreženo organiziranim kriminalom koje provode dvije organizirane sljedbenice Komunističke Partije Jugoslavije, koje se sukcesivno smjenjuju na vlasti a obje su sa svojim vođama odgovorne ne samo za strašne ratne zločine od Drugog svjetskog rata do rata za nezavisnost Hrvatske 1991-1995.g., već i za pljačku i smrtonosnu korupciju kao i rasprodaju hrvatskih banaka, energenata, autocesta i podčinjavanje Hrvatske i njezinog naroda tuđinskim interesima koji provode njihovu sustavnu tihu okupaciju.

 

Tu leži i jedan od uzroka demografske smrti hrvatskog naroda, koji u svojoj malovjernosti, strahu ili jeftinom hedonizmu kao da se je pomirio sa ciljevima njegovih neprijatelja,  koji žele i čine sve da nestane.

 

Hoće li Hrvati ustati iz  grobnog mrtvila u koji su gurnuti kao nacija i društvo ili će potonuti i nestati ovisi u prvom redu o njima samima, njihovoj malodušnosti ili vjernosti na načelima svoje vjere, istine, pravde i kršćanske nade.  

 

Kao što postojanom vjerniku nije dopušteno sumnjati u načela svoje vjere, treba vjerovati da će i narod napokon progledati i pokrenuti se iz mrtvila, prije nego bude prekasno.

 

A ono što nije moguće čovjeku ili narodu, Bogu je  moguće, ukoliko čovjek i narod vjeruju i priznaju uskrslog Krista  i drže se njegovih zapovijedi i načela u svojim životima.

 

           

           

 

      

 

Na vrh