HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

24. lipanj 2011.

        

              NI SUVERENA, NI NEOVISNA NI SLOBODNA

 

Izgleda da EU dugoročno nema svijetle budućnosti jer nije u stanju i nema mehanizama razriješiti duboke međusobne sukobe interesa i gospodarski jaz između s jedne strane bogatih i naprednih članica  i s druge strane opljačkanih članica suočenih sa bankrotom države.

 

NA SLICI:  PROGLASIO 25.06.1991.G. KONFEDERALNU A NE NEOVISNU REPUBLIKU HRVATSKU –JOŠ JEDNA TUĐMANOVA OBMANA VLASTITOG NARODA

 

U takvom stanju unutarnje krize opstanka i međusobno zatrovanih odnosa, otuđeni od stvarnosti iz koje su jednoglasno isključili Božje ime, lideri bruxelleske megadržave odlučili su uz puno sumnji i opreza odškrinuti vrata za članstvo Republici Hrvatskoj zbog navodne stabilizacije i ravnoteže stanja na europskom jugoistoku, a u stvarnosti da  sami sebi dokažu da takva skupa megadržava ima još smisla pored  neuspjeha sa svih strana koji  joj dugoročno prijete čak i raspadom.

 

Što je progutati 0,5 posto teritorija koji čini Republika Hrvatska u odnosu na EU i 0,4 posto stanovništva koliko čini hrvatski narod u odnosu na zbroj naroda u 27 članica EU.

 

Suočena sa  krizom opstanka i prijetnjama grčkog i portugalskog bankrota bruxelleskoj vrhuški dobro dođe trenutak predaha da se nad slabom i korumpiranom Hrvatskom pokažu velikodušni pa da u svoj zagrljaj isključivo zbog svojih strateških i gospodarskih interesa prime i službeni Zagreb makar i na rubu političko-gospodarskog bankrota, koji se je već unaprijed odrekao svih atributa koji jednu državu čine državom, dakle, suverenosti, neovisnosti i slobode vlastitog naroda.

 

Kosoričina vlada provela je sve diktate i domače zadaće, a narodu tko je kriv kada ne zna i ne razumije  kako mu vlast radi iza leđa i o glavi.

 

Hrvati su većinom izgleda odustali od vlastite nacionalne države i prije nego što je ta i takva država uspjela zaživjeti.

 

Najbolji dokaz za to su rezultati izbora proteklih dvadeset i nešto godina oličeni u Tuđmanu, Mesiću i Jugosipoviću koji je kao tuđinska marioneta ponovno nadvisio samog sebe izrekavši maksimalnu laž da je Titov antifašizam duhovni otac rata za neovisnost Hrvatske od 1991.-1995. godine.

 

Ludilo i lucifersko svjetlo koje dolazi iz Jugosipovićevog mentalnog sklopa ne zaslužuje nikakav komentar, ali ipak valja reći da je iz Jugosipovićevog antifašizma 1945.g. proisteklo najveće ropstvo i okupacija Hrvatske uz nebrojene žrtve,  od čije „duhovnosti“ se narod nije ni dan današnji oslobodio i svojim snagama se očigledno neće biti kadar niti osloboditi.

 

Jugosipovićev prijezir prema vlastitoj državi ogleda se i u činjenici da je dan nakon obilježavanja Dana državnosti kanio sa Tadićem skočiti do logora Jadovno na Velebitu ne bi li ovaj zadovoljio narasle apetite velikosrpske čaršije, međutim, od toga je u posljednji trenutak odustao zbog negativnih kritika i komentara u inozemnim medijima.

 

NA SLICI:                      PREDSJEDNIK PROVOKATOR-NAKON ODGLUMLJENOG DANA DRŽAVNOSTI 25.06.2011. SA BORISOM TADIĆEM  ZAMALO U JADOVNOM

 

Tuđman je pak predugo bio sluga beogradske okupatorske armije pa je stalno bio u strahu od osamostaljenja Hrvatske a kada je došao taj trenutak, on  je umjesto proglašenja nezavisnosti izveo proglašenje konfederalne Hrvatske 25. lipnja 1991.g., makar i sa Slovenijom, što je naravno propalo jer Slovenci nisu htjeli ni čuti za konfederaciju, ali i idući događaji su ubrzo demantirali Titovog kaplara.

 

Premda je još veliki dio naroda obmanut glede Tuđmanove vladavine i njegove uloge u stvaranju, osamostaljenju i oslobađanju Hrvatske, istina će kad-tad ugledati svjetlo dana čemu teži i najnoviji korak obrane generala Gotovine usmjeren na traženje dokaza iz Beograda da su Srbi zapravo pobjegli iz Knina a nisu bili protjerani.

 

Dakle, ni od Tuđmanove veličanstvene vojno redarstvene akcije Oluja 95 neće ostati puno razloga za slavlje, jer se ne može slaviti pobjeda ako je neprijatelj odustao od rata, borbe i dezertirao.

 

Svatko sa imalo savjesti, srca i istinoljubivosti danas može samo pregorko zažaliti za svim onim hrabrim hrvatskim braniteljima i dragovoljcima koji su poginuli 1991-1995., no apsolutno je sigurno  da nisu izgubili svoje mlade živote za današnju Hrvatsku koja niti je suverena, jer njezina vlada ne upravlja niti svojim prirodnim bogatstvima, vojskom, zakonodavstvom i monetarnim sustavom, niti je neovisna jer provodi tuđinsku volju a ne volju hrvatskog naroda niti je slobodna jer njezina vlada pokornički provodi strani diktat bez pristanka naroda od kojeg je izabrana.

 

Naposljetku, program ponovnog oživljavanja Hrvatske biti će provediv tek kada se i ako se ta ista zamrla većina probudi, osvijesti i odluči za njega, ukoliko već nije i ne bude prekasno.