HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

 

24. svibanj 2012.

    ZATVOREN  UGLEDNI PRAVAŠ IZ NOVOG ZELANDA

 

 Iz dalekog Novog Zelanda doputovao je ovaj tjedan sa maloljetnim sinom na godišnji odmor u domovinu ugledni pravaš, član HSP 1861. Po slijetanju u zagrebačku Zračnu luku umjesto predaha i odmora uslijedio je šok kao grom iz vedrog neba – uhićenje i pritvaranje u gospićki zatvor pod optužbom da se nije odazivao na sudske pozive suda u Gospiću u svezi navodne prijetnje za koju je lažno prijavljen nakon što su mu sina  zlostavljali i pretukli lokalni nasilnici predvođeni Aleksandrom Đ., sinom lokalnog čelnika SDSS-a za vrijeme pohađanja nastave u osnovnoj školi u Gračacu 2008. godine.

 

NA SLICI: ZATVOR U GOSPIĆU - NEKOLIKO DANA NAKON UHIĆENJA I ODVOĐENJA NE ZNA SE GDJE JE MALOLJETNI  SIN L. KOJI JE DOPUTOVAO SA NESRETNIM OCEM

 

Nakon desetljeća života i rada u tuđini, novozelandski pravaš se je nakon 2000.godine vratio iz ljubavi prema domovini u zaleđe Zadra, u kojem je živio i prije odlaska u iseljeništvo.  Preselio je u Gračac i svoju obitelj i tvrtku, ali ne zadugo, jer je uslijedio brakorazvod i sudska kalvarija od Hrvatske od Novog Zelanda za skrbništvo nad maloljetnim sinom.

 

Zaljubljenik u Starčevićev nauk i njegov odnos prema bosanskim muslimanima pristupa Stranci prava 1861. i u slobodno vrijeme objašnjava i upućuje znatiželjne u programska načela Stranke prava u životnom okruženju puste Like i Krbave. Međutim, jedna nedaća ne dolazi sama pa se tako na udaru međunacionalne netrpeljivosti našao kao žrtva i njegov maloljetni sin, što je prelilo čašu strpljenja i obojica su se teška srca odlučili ponovno iseliti u Novi Zeland.

 

Ukratko, pravaš se kao hrvatski poduzetnik i patriot svim srcem želio i vratio u domovinu, otvorio svoju tvrtku i nekoliko godina poslovao, da bi na kraju doživio šikaniranja, progone, zlostavljanja svojeg djeteta i krivokletničku prijavu koja ga je ne samo ponovno otjerala iz Hrvatske već ga je sada strpala u zatvor.

 

Bez saslušanja, u njegovoj odsutnosti kao u najcrnjem komunizmu, lokalni sud u Gračacu osudio je ovog pravaša na uvjetnu zatvorsku kaznu 2008.g. za kazneno djelo prijetnje na osnovu lažne dojave, da bi sada bio stavljen u pritvor kao da je osuđen na bezuvjetnu kaznu, jer navodno nije primao sudske pozive.

 

Logično je zapitati se kako bi i mogao primati sudske pozive kada već više od tri godine živi i radi u Novom Zelandu?

 

Za toga pravaša se vjerojatno neće zalagati raznorazne kvaziudruge za ljudska prava jer naprosto Hrvat nema ljudska prava u svojoj domovini Hrvatskoj. Da je Srbin ili Rom već bi se podigla halabuka od Zagreba do Bruxellesa i Londona, a ovako pravi Hrvati ostaju sami, prepušteni sebi, prijateljima i dragom Bogu.

 

Je li to odnos današnje Hrvatske prema hrvatskom iseljeništvu dok se vlast svesrdno ulaguje međunarodnoj zajednici obnovom srpskih kuća i forsiranim povratkom srpskih izbjeglica kojima desetljećima hrvatski mirovinski fond isplaćuje mirovine u Srbiji?

                                                      

 

 

                     

     

 

                                

             

 

 

 

   

 

 

 

 

         

           

           

 

      

 

Na vrh - Top